Eucerin, Salcura, Biologique Recherche, Oxyfresh, SPA Salonnepro en The Salon Life

09:18 - 05:35
luistertijd 09:18 - leestijd 05:35

Nieuw jaar, nieuwe favorieten? Als het aan het BeautyJournaal testpanel ligt wel! Samen hebben we weer een mooie selectie van fijne, favoriete producten verzameld. In dit artikel delen we ze graag met je!

Model Mandy: Eucerin DermoPure MAT matterende dagcrème

De dagcrème die ik elke dag gebruik, en nu ook tijdens mijn zwangerschap, is van Eucerin. Dankzij deze matterende crème/fluid blijft mijn gezicht de hele dag mat en krijg ik geen glimmend voorhoofd. Leuke prijs, werkt goed, en geen schadelijke stoffen/ingrediënten. 

Het voorkomt ook roodheid en nieuwe onzuiverheden. Mijn huid ziet er echt een stuk beter uit en ik heb helemaal geen puistjes/onzuiverheden meer. Het is geen vettige crème en trekt snel in. Zeker een aanrader! Ik bestel het altijd online, maar de apotheek verkoopt het vaak ook.

Make-up artist Lydia: Salcura Natural Skin Therapy Bioskin Derma Serum 

Salcura Natural Skin Therapy maakt sinds 10 jaar effectieve en natuurlijke producten voor allergische huidaandoeningen. Ontwikkeld door Dr Martin Schiele, een biomedische wetenschapper. Ze gaan uit van het homeostase principe – het zelf genezend vermogen van de huid. Deze te stimuleren door de aanvoer van de juiste voedingsstoffen. Die zorgen ervoor dat de huid zichzelf kan herstellen.

Dermaserum is een kleine ‘vitaminebom’ voor het gezicht, omdat het zoveel natuurlijke oliën en extracten bevat. Natuurlijke krachtpatsers zoals zonnebloem, amandel en aloë vera geven de huid de gezonde voedingsstoffen die ze nodig heeft om sterker te worden en minder symptomen te vertonen zoals droogte, roodheid en jeuk. s’Ochtends en s’avonds gebruiken. 

Het is een licht zacht gezichtsserum met een medicinale menthol achtige geur. Komt in een handige tube. Smeert makkelijk uit en trekt snel in. Het zit vol met voedingsstoffen waarvan de meeste met plaatjes op de verpakking staan. Voor een de droge en gevoelige huid, maar ook voor een huid gevoelig voor eczeem, psoriasis en dermatitis of andere huidallergieën. De reden waarom het zo fijn is voor mijn partners huid. Het werkt kalmerend en rustgevend minder schrale, droge rode plekken. Cruelty free, vegan, non comedogenic en dermatologisch getest. Een product met een mooie prijs kwaliteit verhouding. 

Uitgever en journalist Monique: La Biologique Recherche Collagene Orginel en Crème VG Derm

Het prachtige, natuurlijke huidverzorgingsmerk uit Frankrijk ken ik al vele jaren. Ik maakte er ooit kennis mee via huidspecialist Dany Diop. Het is een heel exclusief merk dat in Nederland nog niet veel bekendheid geniet, maar wat mij betreft komt daar zeker verandering. 

Het collageenversterkend serum is een prachtige hydraterende maar zeker ook een iets huidverstevigende gel. De belofte is dat het de aanmaak van maar liefst vier typen collageen, van I tot VII, stimuleert. Die stimulatie kan ik nog niet beamen, maar wel het directe verzorgende, licht verstevigende effect. Vooral in combinatie met een crème van het merk naar keuze is het subliem. Ik koos hiervoor Crème VG Derm. 

Deze crème is zeer voedend voor de drogere huid. Natuurlijke huidvetten worden aangevuld, de huidbarrière wordt extra  beschermt tegen vochtverlies. Ik vind het een zalige crème. Mijn huid voelt ongelofelijk fijn aan, zeker in combinatie met het collageen serum. 

In het serum wordt een gepatenteerd marine collageen (uit kwallen) gebruikt, dat het merk collageen 0 noemt, een extract uit koekoeksbloem dat een eiwit bevat om collageen te stimuleren en een component uit groene micro-alg dat het milieu rond collageenstrengen type I en III gezond houdt. Glycopeptiden uit sojaboon helpen met name de kwaliteit van collageen type I goed te houden.

De Crème VG Derm is onder meer geformuleerd met katoen- en macadamia olie, met wassen uit zonnebloem-, jojoba- en mimosa olie, duindoorn olie, hyaluronzuur en een gel die geproduceerd wordt door de Rizobium bacterie om de vochthuishouding van de huid van buitenaf te reguleren.

Ik ben deze maand heel veel buiten geweest en in het Mediterrane zonlicht. Mijn huid had echt extra bescherming nodig. Ik heb het regelmatig afgewisseld met mijn andere favoriete merk: Esse Skincare. Het is mijn eerste kennismaking ermee, en ik vind het absoluut erg mooi. Ik wil nog veel meer weten van dit merk, mijn interesse is gewekt! Mijn huid krijgt er ook een mooie glow van.

Het is onder meer te koop bij Dany Diop in Amsterdam en bij Tour of Beauty in Den Haag. 

Harriet: Oxyfresh mondwater (en tandpasta)

Ik heb net een heel traject achter de rug bij de parodontoloog, wegens parodontitis – oftewel tandvlees ontstekingen en alle gevolgen van dien. Waarom dit bij de ene persoon makkelijker voorkomt en de ander niet: dat is vooral een aangeboren zwakte. Maar de overgang helpt ook niet mee. 

Om mijn gebit optimaal te verzorgen was ik op zoek naar een gezond mondwater, het liefst één die je mondflora ondersteunt. Dus zonder alcohol, kleurstoffen, sterk reinigende en uitdrogende sulfaten, chloorhexidine, peroxide, kunstmatige zoetstoffen etc. Bij de drogist kun je dit dan wel vergeten. 

Een collega tipte me Oxyfresh, een zeer populair merk uit de Verenigde Staten, nu ook in NL verkrijgbaar. Oxyfresh is speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van chronisch slechte adem, ontstoken tandvlees, tandsteen, tongaanslag, monddroogheid en aften.

Alle producten van Oxyfresh bevatten Oxygene, oftewel actief zuurstof. Actief zuurstof neutraliseert slechte ademgassen en maakt bacteriën onschadelijk, zónder negatieve gevolgen voor de natuurlijke huishouding in de mond. Oxyfresh bevat als één van de enige fabrikanten ter wereld een niet- zure/PH-neutrale formule, die bacteriën op een effectieve manier bestrijdt en ondertussen meewerkt aan een gezonde, gehydrateerde en natuurlijke mondflora.

Dit mondwater is echt superfijn! Het smaakt heerlijk fris en natuurlijk, maar mint en citroen en ik spoel er lekker lang mijn gebit mee, juist omdat het zo gezond is voor je mondflora. En bij het laatste consult bij de mondhygiëniste was ze erg te spreken over hoe schoon mijn gebit was, voor het eerst! 

Schoonheidsspecialiste Anneloes: SPA Salonnepro Tanning Drops

In de wintermaanden vind ik altijd dat ik wat bleekjes word en dan gebruik ik vaak een zelfbruiner. Veel mensen denken bij zelfbruiners dat je vlekkerig oranje wordt. Vroeger was dat misschien ook wel zo, maar tegenwoordig al lang niet meer gelukkig.

Zelf vind ik tannings drops heel fijn, om een beetje meer kleur te creëren. Deze druppels kun je door een crème of serum mengen, waardoor het heel makkelijk is om aan te brengen. Door 3-7 druppels te gebruiken, kun je de kleur opbouwen. Een natuurlijk mooie egale bruine kleur. Geen oranje waas en geen vlekken. 

Gerti: The Salon Life YouTube kanaal

Ik hou van gelakte nagels, de laatste jaren laat ik ze lakken met gellak. Helaas braken mijn nagels de laatste tijd steeds af, dus heb ik besloten de gellak te verwijderen en weer op gewone lak over te gaan. Maar hoe breng ik mijn nagels in conditie? Op mijn zoektocht kwam ik een leuk YouTube kanaal tegen: The Salon Life, van Anna.

Anna is Canadese en woont in Spanje. Ze richt zich vooral op natuurlijke, gezonde nagels en heeft een grote variatie aan filmpjes. Ze geeft adviezen aan volgers die foto’s van hun nagels opsturen. Ze filmt complete manicures, erg rustgevend. Natuurlijk wordt er ook veel gelakt, van de beste Diors, tot dupes van Rouge Noir van Chanel. Ze is streng op gebruik van de juiste termen. De nagelriem is niet de cuticle, dat is dode huid op de nagel terwijl de nagelriem levende huid is. Dus nooit wegknippen! Ze maakt praktische, bijna instructiefilmpjes over een basis manicure. Vaak is haar man het model, maar ze filmt ook klanten met problemen.

Het is fraai om te zien wat je met de juiste verzorging kunt bereiken. Waar ik zelf het meeste aan heb gehad is haar filmpje over het warme oliebad, je schone nagels 5-7 minuten dompelen in warme olie. Ik heb nu drie keer zo’n oliebadje gedaan en ik krijg de indruk dat mijn nagels al verbeteren. Let wel, beschadigingen zullen eerst uit moeten groeien, dus echt resultaat zie na een maand of vier. Ik ben fan, de filmpjes zijn verslavend. Mijn favoriet van januari!

beautyjournaal shop

Lees ook