100% plantaardig en met 70% tot 90% stoffen uit biologische teelt, wow!

05:03 - 03:02
luistertijd 05:03 - leestijd 03:02

Dr. Organic is al een aantal jaren in Nederland verkrijgbaar bij Holland & Barrett en steeds vaker hoor ik mensen zeggen: ‘Oh ja, dat is echt lekker, en niet duur!’ Dr Organic is een heel fijn Engels huidverzorgingsmerk dat 100% plantaardig en dus vegan is, en met 70% tot 90% stoffen uit biologische teelt. We schreven al eerder over de nieuwe organic moisturizers ter ondersteuning van je collageen. Vandaag zetten we de spotlight op de Tea Tree!

Geen etherische olie zuivert zo puur bij infecties als tea tree olie…

Onze vroegste herinneringen aan de bijzonder krachtige en zeer sterk geurende tea tree olie komt uit de jaren negentig. Toen werd aromatherapie heel populair in Nederland en schreven de vrouwenbladen er volop over. We zagen bijvoorbeeld wondertjes in wondgenezing met verdunde tea tree olie: hoe snel wonden heelden en hoe gaaf de huid ook weer werd. En we leerden dat het effectief is bij acne en dat het zelfs iets beter werkt dan benzoylperoxide omdat het minder bijwerkingen geeft.

De olie is grondig onderzocht in klinische studies

Tea tree olie is afkomstig van de in Australië groeiende Theeboom. Het heeft niks met thee te maken. De olie ruikt sterk antiseptisch, en de werking van de olie is dus ook heel ontsmettend: antibacterieel, schimmeldodend, en zelfs parasiet dodend. Er zijn hierover talloze studies gepubliceerd.

De oorspronkelijke bewoners van Australië, de aboriginals, gebruikten de fijngemalen bladeren al voor pakkingen bij huidirritaties. Voor 1 liter essentiële olie is 50 tot wel 75 kilo bladeren van de Theeboom nodig. De geur is heel sterk: kruidig en kamferachtig, zelfs medicinaal.

Gebruik tea tree olie nooit inwendig, neem het dus niet in! Het is fijn dat er mooie kant-en-klare producten bestaan waarin de olie is toegepast.

De uitgebreide lijn van Dr. Organic

Dr. Organic heeft een gezichtsverzorgingslijn waarin tea tree is opgenomen, bestaande uit een Tea Tree Face Wash, een Tea Tree Antibacteriële Crème, een Lipbalm, een Blemish stick én dan ook een mooi flesje met Tea Tree Pure Oil als SOS-product bij lichte snijwonden en insectenbeten. De producten zijn zacht en effectief voor een vette en gecombineerde huid die makkelijk puistjes ontwikkelt. Tea tree in deze gezichtsproducten helpt om de poriën schoon te houden en de talgproductie te reguleren.

De bodylijn bestaat uit een verfrissende Bodywash, waaraan ook pepermuntolie is toegevoegd voor een echte opkikker en vrees geen trekkerig huidje, want je huid voelt superzacht aan met deze bodywash van Dr. Organic! De Tea Tree SkinLotion helpt een droge en zelfs licht beschadigde huid te kalmeren, want er zit ook aloë vera, cacaoboter, sheaboter en zonnebloemolie in. Deze combinatie zorgt voor een uitstekende hydratatie, zonder dat je huid te vettig of plakkerig aanvoelt. Voor liefhebbers is er ook een bijpassende deodorant zónder aluminium. Ook daar is over nagedacht.

Mochten je nagels gevoelig zijn voor schimmels, probeer dan eens de Nail Solution met tea tree olie, vooral om de huid rond de nagels ook goed mee in te masseren. Er zit naast tea tree, rijsolie en amandelolie ook een stof in die undecyleenzuur heet, een vetzuur met schimmelwerende eigenschappen.

Als je last hebt van schilfertjes op je hoofdhuid, is de haarlijn met tea tree een aanrader. De Tea Tree Shampoo reinigt je hoofdhuid mild maar effectief. Ook helpt het snel vet wordend haar onder controle te houden. De bijpassende Tea Tree Conditioner maakt je haar glad en kambaar, zonder het haar vet of zwaar te maken.

Alle Dr. Organic Tea Tree producten kosten tussen de 5 en 11 euro: heel betaalbaar en toch vegan, grotendeels organic en zeer werkzaam voor je huid en haar.  Mocht je meer willen weten over de stoffen in alle producten? Bij elk product dat we noemen en waarnaar we verwijzen op de site, staat een uitgebreide beschrijving. Heel transparant.

Shop alles van Dr. Organic hier online

 

Dr. Organic is in 2008 opgericht door Steve Quinn en Fred Withcomb – twee Engelsen die hun sporen al in de gezondheidsbranche, met voedingssupplementen op basis van aloë vera.. Het is bijzonder om te zien hoe het bladersap van deze plant terrein heeft gewonnen in huidverzorging. Bij Dr Organic wordt het in de formules gebruikt in plaats van water. Geen plantaardig materiaal is zo hydraterend, verzachtend en helend voor de huid. Maar er zijn meer heilzame stoffen waarvan het merk gebruikt maakt, zoals dus trea tree, echinacea en Manuka honing.

Lees ook:

Lees ook