La Roche Posay, Catrice, MÁDARA, Ariana Grande, Rituals, John Frieda

08:47 - 05:16
luistertijd 08:47 - leestijd 05:16

De zomer is in volle gang en dat is ook te merken aan de maandfavorieten van het BeautyJournaal testpanel. In dit artikel delen wij onze favoriete (zomerse) producten van de afgelopen maand met je. Doe lekker inspiratie op!

Uitgever en journalist Monique: La Roche-Posay Pigment Correct spf 50+

De nieuwste hybride zonverzorging van dit uitstekende merk dat zowel een tintje geeft aan de huid (geen foundation meer nodig) als effectief beschermt tegen UV-straling, in de breedste zin van het woord.

Er is bescherming tegen UV-B en UV-A straling maar ook tegen het ontstaan van ontstekingsreacties in de huid, waardoor je pigmentvlekken krijgt. Hiervoor wordt een gepatenteerde stof ingezet die procerad is genoemd. Het is een speciale ceramide die deze bescherming geeft. Je vindt hem ook terug in de Effaclar lijn. Omdat na acne ook pigmentophopinkjes kunnen ontstaan.

Vanzelfsprekend worden L’Oréals (LRP is een merk van L’Oréal) uitstekende Mexoryl XL filters erin gebruikt. Ook tref je er niacinamide in aan en minerale pigmenten – zij geven de kleur.

Ik heb de Light tint en deze voldoet in de zomer, met mijn zontype II uitstekend qua kleur. Mijn huid oogt een tikkeltje lichter maar dat vind ik prima. Ik hoef het niet bij te werken met een bronzer.

Mooie egale huid

Mijn huid wordt echt mooi geëgaliseerd, alle pigmentoneffenheden worden gecamoufleerd. Ik breng dit product wel echt dik aan om de spf50 te halen. Wat er uit 1 pompje komt is ook precies de hoeveelheid die nodig is voor het gezicht. Ik laat het even goed intrekken ook.

Omdat het een rijk gevoel op je huid achterlaat (ideaal voor een drogere huid), ben je geneigd te denken dat je er urenlang mee beschermd bent. Echter is dit bij zonkracht 7 niet het geval. Smeer na 2-3 uur weer bij.

Hybride zomerverzorging

Ik vind het een hele fijne hybride zomerverzorging. Ik kan niet zeggen dat pigmentvlekken erdoor verminderen of minder door komen, daarvoor moet je het toch dagelijks en maandenlang gebruiken. Maar de gedachte dat men er in dit product aandacht aan heeft besteed, doet mij al besluiten het te willen gebruiken.

Shop hier online

 

Corine: Catrice The Glowifier Illuminating Primer

Primer meets shimmer met dit uberbetaalbare product van Catrice. The Glowifier heeft wat weg van een serumfoundation, qua textuur. Een paar druppeltjes uit het pipetje geven daarentegen geen dekking, maar wel een prachtige glow aan je huid. Gelukkig geen over the top glitters of shimmers, dan valt voor mij een product al snel af. Catrice heeft letterlijk de gulden middenweg gevonden, met vooral een licht reflecterend effect. Een gouden glans op je huid.

Multifunctioneel

Wat ook heel fijn is, is dat je The Glowfier op verschillende manieren kunt gebruiken. Als primer onder je make-up, een paar druppeltjes mengen met je favoriete dagverzorging, of juist toevoegen aan je foundation. Zo tover je een matterende foundation in een handomdraai om in een foundation die iets meer glow geeft. Tot slot (en da’s mijn favoriet) kan je The Glowifier ook als oogschaduwprimer gebruiken. Iets uitwerken naar je ooghoeken en neusbrug; dat geeft meteen een wakkere blik. En je oogschaduw kruipt niet meer in de plooitjes.

Je shopt Catrice bij het Kruidvat of hier online

 

Model Mandy: MÁDARA Time Miracle Wrinkle Resist Eye Cream

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met een goede oogcrème. Deze intensieve oogcontourbehandeling verstevigt mijn huid en verminderd fijne lijntjes en rimpels. Het is een fijne, zachte crème die snel door de huid wordt opgenomen. De verkoelende applicator voelt heel fijn aan. Lekker fris in de ochtend!

Ik breng deze oogcrème elke ochtend en avond na het reinigen van mijn huid aan. Met twee kleine kinderen en soms wat minder slaap is dit een uitkomst.

De vegan formule bevat een botoxachtige molecule die fijne lijntjes minder diep maakt en tegelijk de huid ook een ontspannen gevoel geeft.

Hyaluronzuur en zeven actieve plantenextracten werken samen om de huid te hydrateren en te ontzwellen, waardoor tekenen van vermoeidheid worden verminderd en het gebied rond de ogen egaal en jeugdig oogt. Ideaal, en dat verschil zie je. Het product is dermatologisch getest, vegan, dierproefvrij en glutenvrij. Ik kan weer fris en stralend de dag beginnen!

Shop hier online

 

Beauty liefhebber Dian: Ariana Grande Ari Eau de Parfum

Voor mijn verjaardag afgelopen april kreeg ik het Ari parfum van Ariana Grande. Gek genoeg heb ik hem er destijds niet vaak bijgepakt, tot afgelopen maand. Het is namelijk een heerlijk zoete zomergeur die ook nog eens lang blijft hangen.

De geur is dus zoet, maar niet hoofdpijn zoet. Gewoon lekker warm zoet eigenlijk. De geur opent met een mix van bessen, framboos, roze pompelmoes en peer. Deze topnoten worden door de hartnoten van lelietjes-van-dalen, rozenknoppen en vanille orchidee getransformeerd  tot een vrouwelijk boeket. Marshmallow, romige muskus en licht hout vormen de basis. Dit ruik je naar mijn idee ook het beste en dat is heerlijk.

De geur is lekker vrouwelijk en blijft voor de prijs verrassend goed hangen. Ik heb mijn zomergeurtje gevonden!

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Rituals of Karma Hair & Body Mist

Deze heerlijke geur doet me aan de zomer denken. Rituals had de Karma lijn in eerste instantie ook alleen in de zomer in de verkoop, maar sinds een tijdje zit deze heerlijke lijn gelukkig vast in het assortiment.

Ik gebruik de Karma Hair & Body Mist in de zomer (en zeker op vakantie) als parfum. Een heerlijke frisse en lichte mist van heilige Lotus en witte thee. Doordat er geen alcohol in zit kun je hem ook dragen als je in de zon zit. Het geeft geen vlekken op je huid. Kortom een echte aanrader.

Shop hier online

 

Sabine: John Frieda Violet Crush Purple Toning Mask

Ik ben net terug van twee weken Zeeland. Heerlijk met het gezin bijkomen aan het strand. We genoten van de zon, de zee, en elkaar. Helaas was mijn geblondeerde haar er niet zo blij mee. Mijn haar werd binnen no-time een wit, stro-gele takkenbos. Elke keer als ik in de spiegel keek, kreeg ik een hartverzakking.

Ik toog naar de plaatselijke drogist en dook het haarschap in op zoek naar zilvershampoo. Maar ik vond iets fijners: John Frieda Violet Crush Purple Toning Mask.

De verpakking vermeldt mij dat het masker schade zichtbaar herstelt & koperkleurige tonen verwijdert. Met als gevolg de belofte dat ik cooler, stralend, salonfris blond haar krijg. Dat wilde ik wel.

De eerste keer heb ik het (I know tricky) ruim acht minuten laten intrekken en daarna heerlijk uitgespoeld onder de douche. Ik heb mijn haar laten drogen in de buitenlucht en was enorm onder de indruk van de frissere lokken die ik er van kreeg. Wit, geel, was in een keer assig en koel geworden. Het touwige haar was zacht en glanzend geworden, zonder te pluizen.

Dit was direct voor mij de bom. Ik was mijn haar een keer in de week. Soms spoel ik het tussendoor en dan gebruik ik het masker om mijn haar fris te houden. Ik ben fan!

Shop hier online met korting

 

 

Lees ook