Extra krul voor meer volume in het haar!

05:39 - 03:23
luistertijd 05:39 - leestijd 03:23

Wie wat jonger wil lijken weet de weg naar de cosmetisch arts inmiddels te vinden. Maar de makkelijkst en minst pijnlijke verjongingsbehandeling is toch wel de hairextension, als je het mij vraagt.

Volumebehandeling

Oké, als beautyjournalist kom ik vaker dan gemiddeld bij de schoonheidsspecialiste, cosmetisch arts, wenkbrauw- of wimpersalon, maar aan mijn haar doe ik eerlijk gezegd niet veel meer dan kleuren en hydrateren. Terwijl ik me daar toch het meeste druk om maak.

Geïnspireerd door de krullen van Katja die ik onlangs op tv zag start ik mijn missie voor een vollere bos. Want wat velen niet weten is dat hairextensions niet alleen als verlengstuk van je eigen haarlengte werken, maar ook alleen voor volume kunnen worden ingezet.

Hoe hoger de leeftijd, hoe dunner het haar

En dat is precies wat je nodig hebt als je ouder wordt, want hoe hoger de leeftijd, hoe dunner het haar. Natuurlijk is dat afhankelijk van de genen, net als vergrijzing, maar gemiddeld genomen begint de verdunning in of na de menopauze. Vanaf je vijfendertigste neemt de productie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen namelijk af en kunnen de haarcellen zich eenvoudigweg minder snel delen.

Krullende extension, hoe vind je de mooiste nepkrul?

Het vinden van een passende nepkrul is een iets langere weg dan normaal. Daar komt bij dat je met krullend haar goed op de bevestigingsmethode moet letten. De extensions mogen niet te zwaar zijn en zeker niet gaan klitten. Tijdens mijn zoektocht kom ik terecht bij Beauty by Roos, het imperium van Roos van Binsbergen, die onlangs een zevende salon in het centrum van Breda heeft geopend.

Roos is gespecialiseerd in hairextensions van menselijk haar en werkt met drie merken: Hairloxx, Indian Gold en Seiseta. De extensions worden één voor één gezet en dat zorgt ervoor dat ze mooi met het eigen haar blenden, zodat niemand ze kan zien. De extensions bewegen mooi mee, vallen lekker luchtig en de kleur wordt nauwkeurig gematched met je eigen kleur. Niet alleen met stijl haar, ook wanneer je van nature krullend haar hebt ben je hier in goede handen.

Uit India

Een paar dagen voor het plaatsen van de extensions wordt in de salon mijn krul en kleur bepaald. Ik leg uit dat ik meer volume en een klein beetje meer lengte wil. De haarstyliste laat me verschillende extensions met krul zien. Het verschilt van kleine afrokrullen tot een lichte slag, maar ééntje springt er meteen uit; model Curly van het merk Indian Gold. Het is een Nederlands merk, maar de haren komen uit India. Deze worden door Indian Gold ontkleurd en door middel van stoom omgevormd, zodat er geen chemische stoffen of siliconen hoeven te worden gebruikt en de natuurlijke schubbenlaag van de haren intact blijft.

De extensions hebben een mooie glans en een bonding van keratine die goed bij mijn echte haar past. De kleur die het beste overeen komt met mijn natuurlijke kleur is asbruin. Ik twijfel nog en vraag of we niet beter een tintje donkerder moeten doen in verband met het oplichten tijdens de zomer, maar de haarstyliste is zeker van haar zaak en bestelt model Curly in asbruin met een lengte van dertig centimeter. Vier pakjes met elk vijfentwintig hairextensions.

Honderd haarstrengen

Drie dagen later heb ik de afspraak voor het plaatsen. Ik heb enorme zin in mijn metamorfose. Na het wassen knijpt de haarstyliste met een speciale tang de V-groefbonding van elke extension om een pluk van mijn eigen haar. Ik geniet van het gefriemel. Het kan me niet lang genoeg duren. Toch gaat het sneller dan ik had gehoopt en heeft ze na anderhalf uur honderd extensions aan mijn eigen haar bevestigd. Dat ziet er behoorlijk gek uit in de spiegel.

Lange slierten hangen lijzig langs mijn gezicht, al voelen de extensions vederlicht. Als mijn haar weer nat gemaakt is, ondersteboven is geföhnd en ten slotte in het gewenste model is gesneden, weet ik niet wat ik zie.

Ik ben een heel ander persoon. Met haar. Heel veel haar. Voor het eerst in mijn leven voel ik haar in mijn nek en op mijn rug. Ik heb dit nog nooit gehad en kan hier zo’n drie tot vier maanden van genieten. De bondingen zullen dan gaan zakken, waarna de extensions in de salon worden verwijderd.

Tijdens je draagtijd mag je één keer terugkomen voor het gratis bijsnijden van je haar en één keer voor gratis styling. Leuk voor als je een speciaal avondje uit hebt.

Enith’s haar voor en na de extensions

Wat kost dat?

Een extension van 30 centimeter kost zo’n vijf euro per stuk. Bij een volumebehandeling neem je minimaal 25 extensions af (Bij Seiseta kun je er tien afnemen). Houdt er rekening mee dat het verwijderen van de extensions ook in rekening wordt gebracht (ongeveer € 0,75 per extension). Houdt dus goed het aantal extensions dat je verliest in de gaten.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook