Naturel, aardetinten en hier en daar een vleugje kleur. Prachtig!

03:40 - 02:12
luistertijd 03:40 - leestijd 02:12

Op weg naar Monte-Carlo voor de CHANEL Cruise 2022/23-collectie: “Voor mij is Monaco een vooral een kwestie van gevoel. Dat is Karl, Caroline, Charlotte. Terrassen en balkons, grote parasols, manden met bloemen – zoveel schoonheid.”’, zegt Virginie Viard, Chanel’s Creative Director. De make-up is piekfijn afgestemd op de zomerse mode collectie die op het strand en tussen de steentjes wordt geshowd. In dit artikel lees je meer over de prachtige make-up!

Chanel Cruise make-up

Licht, luchtig, natural, bruine tinten en hier en daar een extra vleugje kleur of aangezette eyeliner. De make-up op de catwalk was, zoals we van Chanel gewend zijn, weer flawless en inspirerend. Benieuwd welke producten gebruikt zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

Een goede basis

Een goed begin is het halve werk en dus wordt de huid als eerste voorzien van een verhelderend, glanzend laagje huidverzorging. Met Chanel’s Serum Revitalisant en Crème Revitalisante worden rimpeltjes gladgestreken en voelt de huid zacht en stralend aan. Het vorm de ideale basis voor een mooie, langhoudende make-up look.

Egale teint

Get picture perfect met een mooie, egale teint! Voor de catwalk looks is gebruikgemaakt van de Chanel Les Beiges Foundation. Deze foundation laat zich makkelijk op de huid uitwerken tot een nauwelijks waarneembaar laagje. Het voelt echt aan als een tweede huid, zo natuurlijk is de finish. Over de foundation wordt plaatselijk, op oneffenheden, de Le Correcteur Concealer aangebracht. Dit is een comfortabele en langhoudende corrector die de oogopslag verheldert en imperfecties camoufleert. Het geheel wordt afgepoederd met Poudre Universelle Libre, een losse gezichtspoeder die de huid egaal maakt.

Schaduw en vorm

De huid wordt opgewarmd met een beetje Crème Belle Mine Creme-Bronzer. Deze makkelijk te blenden cream-gel laat een mooie sunkissed teint achter. Met de Les Beiges Fluide Enlumineur Belle Mine wordt vervolgens extra glow aan het gezicht en lichaam toegevoegd. Deze vloeibare highlighter heeft een prachtig iriserend effect.

Wenkbrauwen

De wenkbrauwen zijn dit jaar aangezet met de Stylo Sourcils Waterproof. Dit is een wenkbrauwpotlood met een schuine punt en een bijgevoegd borsteltje waarmee je je wenkbrauwen heel nauwkeurig kunt bijtekenen. De vorm is uiteindelijk vastgezet met de Le Gel Sourcils. Een wenkbrauwgel die de wenkbrauwen in model houdt, voller maakt en fixeert.

Ogen

De ogen stralen bij deze collectie rust en kalmte uit. Aardetinten, de kleur van het strand. Het is naturel en perfect voor dagelijks gebruik. Met het Les Beiges Palette ‘Warm’ is bij enkele modellen de bruine kleur gebruikt. Deze is geblend met de Stylo Ombre Et Contour in de kleur ‘Electric Brown’. Dit product kan gebruikt worden als oogpotlood, eyeliner of gewoon als oogschaduw. Nog een subtiel laagje van de Le Volume de Chanel mascara toevoegen en je ooglook is compleet!

Lippen 

Qua lipkleuren zien we vooral veel zachtroze. Voor de looks binnen deze collectie is gebruikgemaakt van de Rouge Coco Baume lippenbalsem in de kleur ‘My Rose’, maar ook van de Rouge Coco Flash lipstick in de kleur ‘Freeze’ of ‘Beat’. Beide producten hydrateren de lippen terwijl ze voorzien van een vleugje kleur.

Cruise 2022/23 Collection CHANEL Backstage

CHANEL Makeup

©CHANEL 2022

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook