Actinica, Paula’s Choice, Clarins, Avène, Nivea

05:31 - 03:18
luistertijd 05:31 - leestijd 03:18

De online BeautyJournaal shop is gevuld met de favoriete producten van de BeautyJournaal redactie. In deze shop vind je allerlei fijne producten voor het gezicht, lichaam en haar. Ook zonverzorging en zonbescherming zijn volop in de shop aanwezig. In dit artikel delen we aantal van deze producten met je. Doe inspiratie op en shop direct online!

Actinica Lotion – zonbescherming na huidkanker

Actinica Lotion is een bijzonder product met een zeer hoge uv-bescherming en is er speciaal voor huiden die gevoelig zijn voor huidkanker en lichtdermatose.

Uit wetenschappelijk onderzoek heeft Actinica Lotion bewezen effectief te zijn in het voorkomen van actinische keratose en het plaveiselcelcarcinoom. Actinica lotion wordt veel voorgeschreven door dermatologen bij het voorstadium van huidkanker of na een behandeling van huidkanker, bij immunosuppressie (patiënten met orgaantransplantatie) en bij lichtdermatose.

Medisch hulpmiddel

Op Actinica Lotion staat geen zonbeschermingsfactor vermeld. Dit komt doordat Actinica Lotion een medische hulpmiddel is. Bij een medisch hulpmiddel wordt de werking niet bepaald op de zonbeschermingsfactoren maar op klinische eindpunten, dus op de werkelijke werking van het product op het lichaam.

Wettelijk gezien mag op zonbescherming geen hogere zonbeschermingsfactor dan 50+ worden geclaimd. De zonbeschermingsfactor in Actinica lotion ligt ver boven de 50+.

Goed voor de gevoelige huid

De lotion beschermt tegen zowel UVA- en UVB-straling. Het bevat een breed spectrum filters, is waterbestendig en bevat hydraterende eigenschappen om de huid te verzorgen. De lotion is ook zeer geschikt voor de gevoelige huid die geen geurstoffen en emulgatoren kan verdragen.

Paula’s Choice Daily Wrinkle Defense SPF 30

BeautyJournaals tester en model Mandy blijft altijd weer bij deze supergoede crème terugkomen, ook al probeert ze regelmatig wat nieuws. Waarom?

‘Deze dagcrème bevat een klein tintje die precies aansluit op mijn huidskleur. Deze crème oogt heel natuurlijk en zo zie ik er niet heel opgemaakt uit. Geen foundation dragen vind ik vaak net te weinig, maar dagelijks foundation dragen hoeft van mij ook niet. Daarom is dit product ideaal. Het is daarnaast ook erg betaalbaar. En een groot pluspunt: er zit factor 30 in als bescherming voor de zon. Ideaal als je huid een beetje gecombineerd is, zoals die van mij.’

Clarins UV Plus SPF50 Anti-Pollution Zonnecrème

De favoriet van onze Corine, omdat: ‘Clarins UV Plus Anti-Pollution een ultra-fijne textuur heeft, die er ook nog eens voor zorgt dat je make-up beter pakt en langer blijft zitten. Bovendien is het een niet-vette textuur. En het feit dat het dankzij speciale beschermende werkzame stoffen ook beschermt tegen agressieve deeltjes uit luchtvervuiling, vind ik ideaal!

UV Plus SPF50 van Clarins is de musthave bescherming voor het stadsleven: effectief en met een zeer comfortabel gevoel op de huid. Deze UV Plus Anti-Pollution SPF 50 beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van UV-straling, vrije radicalen en vervuiling. Voor het behoud van een jeugdige, heldere en egale huid.

Avène Very High Protection Spray SPF50+

Deze SPF50+ Spray bevat een exclusieve combinatie van Sunsitive® protection bestanddelen en een gepatenteerd filtersysteem dat slechts 4 zonnefilters bevat die een zeer brede, stabiele en langdurig doeltreffende UVB/UVA-bescherming bieden en optimaal worden verdragen.

Veilige Tinosorb filters

Er wordt gebruikgemaakt van de hoogwaardige Tinosorb filters (synthetisch). Er zit een uniek antioxiderend complex in (Pretocoferyl + Thialidine) voor een globale bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress, en kalmerend mineraalhoudend thermaal water.

Dit Avène zonneproduct geeft:

De SPF 50+ Spray is voorzien van een handig OPEN/STOP-systeem. Avène claimt met dit product ook veilig te zijn voor het oceaan leven.

Nivea Sun Sensitive Immediate Protect Spray SPF30

De NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect Verzachtende Spray spf30 (en ook spf 50, tevens in milk) beschermt tegen huidreacties en irritaties veroorzaakt door de zon. Het werkt onmiddelijk – uniek!

Lichte, waterbestendige formule

Het product is ongeparfumeerd, en bevat extra verzachtende bestanddelen als Aloë Vera en Jojoba-olie. Het is een lichte formule die makkelijk uitsmeert en waterbestendig is. Nivea producten bevatten de uitstekende Tinosorb filters ter bescherming tegen verbranding.

Hawaïaanse wetgeving

Ook dit product beschermt zeer goed tegen verbranding door de zon, zo heeft Monique proefondervindelijk mogen ervaren. Er zitten geen stoffen in die schadelijk zijn voor het zee-leven. Alle Europese NIVEA SUN producten voldoen aan de Hawaïaanse wet en zijn vrij van octinoxate (ethylhexyl methoxycinnamate) en oxybenzone (benzophenone-3).

Onmiddellijke werking

Het mooie is dat dit product bij het aanbrengen om de huid onmiddellijk bescherming biedt, terwijl traditionele anti-zonnebrandcrèmes met lichtabsorberende filters pas na 15 minuten ongeveer werken. Heel goede zonverzorging voor een vriendelijke prijs!

Ga hier naar de BeautyJournaal Shop om alle favorieten te zien.

Lees ook