Een gezonde huid met vier producten in vier minuten! Hoe bijzonder is dit?

06:01 - 03:36
luistertijd 06:01 - leestijd 03:36

Het Japans-Amerikaanse huidverzorgingsmerk Tatcha, dat een gezonde huid belooft met slechts vier producten en slechts vier minuten per dag, is inmiddels een cultsucces. De Britse Vogue jubelde onlangs vol lof dat het nu ook in Engeland verkrijgbaar is.

Het merk is in Nederland nog niet makkelijk te verkrijgen, maar via de Amerikaanse website Beautylish of via Tatcha.com is het wel te bestellen. Of ga tijdens een trip buiten Europa eens langs Sephora, daar vind je het complete assortiment.

Eczeem door stress

Vicky Tsai, de vrouw achter Tatcha, had jarenlang een succesvolle carrière op de beurs van New York maar dat ging gepaard met heel veel stress. Zoveel stress dat ze er eczeem van kreeg. Haar huid schilferde, ze had blaren, het was pijnlijk en alleen te behandelen met steroïden en antibiotica, zo vertelt ze tegen Vogue. Iedere keer als ze stopte met steroïden kwamen de klachten in verergerde vorm terug.

 

Vicky Tsai, founder Tatcha. Credits: Tatcha.com

Geisha’s

In 2009 had ze er genoeg van. Ze zegde haar baan op, pakte haar spullen en vertrok naar Japan. In Kyoto maakte Tsai, die zelf een Taiwanees-Amerikaanse achtergrond heeft, kennis met geisha’s en ging zich verdiepen in de unieke, eeuwenoude cultuur van deze vrouwen. Al snel viel haar op dat geisha’s die ze ontmoette, ondanks dat ze dagelijks heel veel make-up gebruiken en ongeacht hun leeftijd, allemaal een uitzonderlijk gezonde huid hadden.

Ze leerde dat het huidverzorgingsritueel van de geisha’s heel eenvoudig was, uit slechts vier stappen bestond en al honderden jaren onveranderd was. Dit was voor Tsai het begin van een lange reis die resulteerde in haar eigen Tatcha Institute in Tokio en haar eigen huidverzorgingsmerk Tatcha, een serie producten die volgens Tsai de huid echt voeden en verzorgen.

Sushi

Tsai vergelijkt haar producten met sushi: er is vakmanschap nodig om het te maken maar alles valt of staat met de kwaliteit en zuiverheid van de gebruikte ingrediënten. Ze gebruikt als basis voor haar producten alleen heilzame ingrediënten uit de natuur, zoals rijst en groene thee. In sommige gevallen kweekt haar bedrijf zelfs de benodigde planten in eigen beheer. In haar instituut in Tokio wordt elk product langdurig en zorgvuldig getest tot Tsai ervan overtuigd is dat het de gezondheid van de huid verbetert. Daarnaast moet ieder product veilig zijn – ook zwangere, zogende of zieke mensen moeten het kunnen gebruiken.

Rijst, groene thee en algen

Het belangrijkste ingrediënt van het merk, een ingrediënt dat in ieder product is verwerkt, is Hadasei-3, gemaakt van rijst, groene thee en algen. Volgens Tsai zorgt de combinatie van dit trio voor een goede hydratatie, sterke huidbarrière, ontgifting, verbetering van de huidstructuur, een gezonde productie van melanine en minder ontstekingen.

Vier stappen in vier minuten

Heel handig in deze drukke tijden is dat Tsai zich houdt aan het eenvoudige vierstappenplan dat de geisha’s al eeuwen gebruiken, vier minuten en vier producten. Wat ook heel handig is, is dat deze vier producten geschikt zijn voor elk huidtype!

De huid reinigen

De eerste stap is het reinigen van het gezicht met The Camellia Cleansing Oil. Doe dit met droge handen op een droog gezicht en spoel alles daarna af onder de kraan. Tsai adviseert overigens om tijdens dit ritueel te denken aan alle negatieve emoties die je kwijt wilt, zodat je die samen met de olie door de afvoer kunt laten verdwijnen.

De huid polijsten

De tweede stap is het polijsten van de huid met The Rice Polish, een poeder dat je met natte handen aanbrengt zodat het een weldadig schuim wordt. Het verzacht de huid. Ook deze stap komt met een spiritueel advies: denk aan de nieuwe dag en aan alle nieuwe dingen waar je mee kunt beginnen.

De huid hydrateren

De derde stap is het aanbrengen van The Essence, een diep hydraterend product dat is gemaakt van bloemen, planten en zaden. Ook hier weer een welgemeend advies: Denk tijdens het aanbrengen hoe je jezelf iedere ochtend op kunt laden om de hele dag voor jezelf en anderen te zorgen.

De huid voeden en beschermen

Je sluit het dagelijkse ritueel af met het aanbrengen en inmasseren van The Silk Cream, een hydraterende en beschermende dagcrème vol aminozuren. Uiteraard wordt ook deze laatste stap vergezeld door een advies: denk aan al je dierbaren, ook aan de mensen die je niet dagelijks ziet. Weet dat ze van je houden en aan jouw kant staan. Met al spirituele deze adviezen ben jij, in ieder geval je huid, na vier minuten en vier producten weer helemaal klaar voor een nieuwe dag.

Is Tatcha het geld waard?

Skincare guru Hyram maakt op YouTube video’s waarin hij zijn jonge publiek helpt bij het begrijpen van de effecten van diverse ingrediënten. Hiermee zorgt hij ervoor dat mensen hun geld niet verspillen aan dure producten die niet werken. Over Tatcha heeft hij ook een mening. Benieuwd? Bekijk dan onderstaande video.

Bron

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook