Biodermal heeft een mooie basisverzorging ontwikkeld, maar is dat voor onze 'verwende' Corine genoeg?

07:38 - 04:34
luistertijd 07:38 - leestijd 04:34

Vorig jaar lanceerde Biodermal drie nieuwe Skin Boosters met vitaminen, afgestemd op verschillende huidbehoeften. Ze geven een dagelijkse extra boost voor meer stevigheid, hydratatie en glow. In deze review test ik de Skin Boosters van Biodermal voor je uit.

Voor kleine huidproblemen

Biodermal is in 1975 ontstaan vanuit de behoefte om verzorgingsproducten te ontwikkelen die kleine huidproblemen oplossen. Het merk ontwikkelt producten zoveel mogelijk met ingrediënten die van nature al in je huid voorkomen. Deze huideigen stoffen worden namelijk goed opgenomen door je huid en ondersteunen zo de natuurlijke beschermende werking en biologische processen.

De missie van Biodermal om vooral kleine huidproblemen op te lossen, impliceert dat het merk niet hardcore huidverbeterend is. Zie het eerder als basis huidverzorging voor alledag, waarbij het productassortiment voldoende ruim is om verlichting te bieden bij huidongemakken als droogte, irritatie, puistjes en eczeem. Producten van Biodermal zijn geschikt voor elk huidtype, inclusief de gevoelige huid. De Skin Boosters zijn dat ook.

Mixen en matchen

Je kunt de Skin Boosters los of in combinatie met elkaar gebruiken. Lekker mixen en matchen dus, afhankelijk van wat je huid op dat moment nodig heeft. Voelt je huid droog aan? Twee pompjes Hydrating Serum geeft verlichting. Een doffe huid? Voeg ook één of twee pompjes Glow Serum toe.

Tip van Biodermal: het meest doorzichtige serum eerst

Wil je meerdere serums (om in dit geval boosters) combineren? Dan is het belangrijk om eerst het serum dat op waterbasis of het meest doorzichtig is te smeren en daarna eventueel een serum dat een wat dikkere textuur heeft. In het geval van de Skin Boosters is de volgorde: Glow, Hydrating, Revitalizing.

Biodermal Revitalizing Serum

Het Revitalizing Serum bevat een combinatie van vitamine A en hyaluronzuur. Vitamine A verstevigt de huid en hyaluronzuur hydrateert, waardoor droogtelijntjes afnemen en de huid comfortabeler aanvoelt. Je brengt het serum aan op een gereinigde huid. Mijn favoriete reiniger van Biodermal is de reinigingsmelk met reinigende oliën en provitamine B5. Deze laat make-up als sneeuw voor de zon verdwijnen en voelt heerlijk romig aan, zonder de huid uit te drogen.

Het Revitalizing Serum heeft lichte textuur, waardoor mijn huid het serum snel opneemt. Doordat het parfumvrij is, neigt het serum naar ietwat muffig.

Je hebt vitamine A en je hebt vitamine A…

Biodermal gebruikt in het Revitalizing Serum de vitamine A-vorm retinyl palmitaat, een synthetische vorm van retinyl acetaat, afkomstig van dierlijke vetten en visolie. Retinyl palmitaat is een mildere vorm van retinol. Je huid is in staat om retinyl palmitaat om te zetten in retinol. Vervolgens vormt dit retinol samen met je huidenzymen het nog krachtiger retinoïnezuur.

Met die omzetting van de ene vitamine A-vorm in de andere is wel iets aan de hand… bij iedere omzetting gaat er iets van de effectiviteit verloren, waardoor de stof steeds milder en minder effectief wordt. Mocht je een gevoelige huid hebben, of niet goed tegen retinol in skin care kunnen, dan is retinyl palmitaat een goed alternatief. Uitermate effectief (vergeleken met retinol) is het echter niet.

Shop de Skin Boosters hier online

 

Biodermal Hydrating Serum

Dit ietwat lobbige, heerlijk frisse serum is verrijkt met provitamine B5 (panthenol) en drievoudig hyaluronzuur zorgt voor hydratatie. Bij drievoudig moet je denken aan kleine, middelgrote en grote hyaluronzuur moleculen. Hoe kleiner de molecuul, hoe dieper deze doordringt in de huid. Door gebruik te maken van verschillende molecuulgroottes, wordt je huid op meerdere niveaus gehydrateerd.

Het is een fijn recht-toe-recht-aan hyaluronzuur serum, dat een boost aan hydratatie geeft. Enige minpuntje is dat doseren erg lastig gaat. Er komt ofwel niets uit het pompje, ofwel meteen een hele flats.

Shop de Skin Boosters hier online

 

Biodermal Glow Serum

Ook dit serum bevat hyaluronzuur en daarnaast vitamine C. Het gaat een doffe huid en ongelijkmatige huidteint tegen. Daarnaast hydrateert het serum de huid. Biodermal Glow Serum heeft een waterige textuur, die mijn huid opslurpt. Het ruikt heerlijk fris en verkwikkend.

Je hebt vitamine C en je hebt vitamine C…

Net als vitamine A komt vitamine C in verschillende varianten. Een blik op de INCI leert dat Biodermal de variant ascorbyl glucoside gebruikt. Dit is een uitermate stabiele vorm van vitamine C. Het verbaasde me ook al wat dat het Glow Serum in een glazen flacon zit. De meeste vitamine C-serums zijn licht- en luchtdicht verpakt om de vitamine C zo lang als mogelijk effectief te laten zijn.

Ascorbyl glucoside wordt in de huid omgezet in ascorbic acid, ofwel pure vitamine C. Net als bij de omzetting van retinyl palmitaat gaat daarbij enige effectiviteit van de werkstof verloren. Nu is bekend dat niacinamide de effectiviteit van ascorbyl glucoside een flinke boost kan geven. Klein detail… op de INCI van het Glow Serum tref ik geen niacinamide aan.

Shop de Skin Boosters hier online

 

Crème op leeftijd

Na gebruik van de serums kies ik voor een ‘creme op leeftijd’ en wel voor Anti-Age 40+ dagcrème met SPF 15. Deze bevat gelukkig wel niacinamide, evenals huidverstevigende peptiden. De crème voelt licht aan en maakt mijn huid soepel.

Shop hier online

 

Eindoordeel: goede en betaalbare basisverzorging

De oplettende lezer heeft het waarschijnlijk tussen de regels door al gelezen… ik ben enthousiast, maar niet over the moon. Mijn voorkeur gaat uit naar effectievere producten, naar échte huidverbetering. Dat biedt Biodermal niet. Ook de formules kunnen nog ietwat worden geperfectioneerd, zoals toevoeging van niacinamide aan het Glow Serum. Net als de pompjes… die ook wat haperen.

mooie huid

Aan de andere kant: de Skin Boosters – net als de andere producten uit deze review – bieden een goede basisverzorging en houden rekening met de gevoelige huid. Niet iedereen heeft behoefte aan hardcore huidverbetering, waar meestal ook een prijskaartje aan hangt. Biodermal is uitermate betaalbaar, dus test het vooral zelf eens uit.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook