Van een uitgebreide reiniging tot een massage met de guasha steen!

07:12 - 04:19
luistertijd 07:12 - leestijd 04:19

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar ik ben alweer toe aan een ontspannen beautybehandeling. Dat komt vooral door die gespannen nekspieren, trekkerige gezichtshuid en doffe look. Ik heb behoefte aan een beetje glans. En warmte. En zon. Daarom plan ik voor mezelf een lekker avondje reinigen, inclusief gezichtsmassage in de badkamer in.

Tekort aan vocht

In deze tijd van het jaar heeft de huid veel te verduren: kou, een snijdende wind en dan heb ik het nog niet over de grote verschillen tussen buiten en binnen gehad. Door de kou buiten zullen talgkliertjes minder actief zijn, maar binnen, waar de verwarming loeit, is de luchtvochtigheid juist weer laag, waardoor de huid haar vochtreserves in moet zetten. Wanneer de reserves in de huid op raken en de huid trekkerig aanvoelt is dat een teken van een tekort aan vocht. De huid moet gevoed worden.

Dus hup, met een haarband om begin ik aan mijn stressed skinroutine met mijn favoriete skincare-producten om mijn gestresste winterhuid weer te laten stralen.

Reinigen met olie

In de winter reinig ik mijn huid het liefst met een gezichtsreinigingsolie. Niet alleen vind ik het fijn om de olie op mijn droge huid aan te brengen, ik heb bovendien nooit zoveel zin in dat geklieder met water boven de wasbak. Met een olie hoef je alleen maar een kleine hoeveelheid olie op het droge gezicht aan te brengen en met de vingertoppen een klein beetje te bevochtigen.

Wanneer je het water met de olie in de huid masseert ontstaat er een witte melk. Deze lost de talg, vuil en make-up op, terwijl het er tevens voor zorgt dat de huid geen vocht verliest. Een cleansing oil reinigt en voedt dus tegelijkertijd.

Omdat er naar mijn zin veel te weinig goede cleansing oils worden uitgebracht, gebruik ik sinds jaar en dag de High Performance Balancing Cleansing Oil van Shu Uemura. Je hebt er zo weinig van nodig dat de fles echt jaren meegaat. Met een wattenschijfje verwijder je de vochtige witte waas, waarna er echt een schone en zachte huid met een mooi glansje achterblijft.

Dofheid laten verdwijnen

Nu de huid schoon is, is het tijd om de dode huidcellen te verwijderen. Niet alleen krijgt de huid zonder oude huidcellen weer zuurstof en een betere doorbloeding, tegelijkertijd wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. En dit zorgt weer voor glans. Maar daarnaast zorgt een goed geëxfolieerde huid dat de vochtinbrengende producten die volgen beter worden geabsorbeerd.

De Clarity Acid Peel van Pixi is eigenlijk helemaal niet satisfying als je ‘m gebruikt, maar toch doe ik dat graag, want hij werkt gewoon goed. De geltextuur bevat geen geur, maar is wel verrijkt met de perfecte combinatie van salicylzuur, glycolzuur en melkzuur om de huid egaal en glad te krijgen. Donkere plekjes, grove poriën en andere onzuiverheden worden aangepakt, terwijl probiotica en hyaluronzuur de huid in balans houden.

Shop Pixi Clarity Peel hier online

 

 

Breng een dun laagje aan op een gereinigde huid aan en laat het product zo’n twee minuten zitten. Voor een intensere behandeling masseer ik het product extra goed in. Na de twee minuten inwerktijd haal ik het er met een lauwwarme reinigingspons weer af.

Shop dr Hauschka cosmeticaspons hier online

 

Voedend serum

Om het vochtgehalte in de huid te verhogen kies ik na de exfoliatie voor een geconcentreerd serum. Liefst één met hyaluronzuur om het vocht lekker vast te houden. Mijn favoriete serums zijn die van Irén Skincare uit Japan. De zeven verschillende serums zitten in prachtige kleine glazen flaconnetjes en kun je enkel gebruiken, maar zijn ook gemengd met elkaar (maximaal drie).

Ik zie vooral resultaat van de Glow-Getter, het serum met pompoenextract en 5% glycolzuur voor de doffe huid, dus meng ik deze maar al te graag met de Quench-Up, het hydraterende serum met bosbessenextract en hyaluronzuur (via sterrerosebeauty.com). En omdat een serum zo geconcentreerd is, heb je er echt maar heel weinig van nodig.

Ik pomp ongeveer drie á vier druppels in mijn handpalmen en stempel het serum vervolgens in de huid. Op deze manier zorg je dat het product gelijkmatig verdeeld wordt en dat het goed wordt opgenomen.

Olie als afsluiter

Olie zorgt ervoor dat vocht minder snel uit de huid kan verdampen, dus breng ik als laatste nog een gezichtsolie aan door middel van een gezichtsmassage met de guasha steen. Onlangs maakte ik kennis met de Argan & Rose Face Oil van Wish to be Wild ( via deze website) en sindsdien ben ik verkocht. Ik hou namelijk ontzettend van de geur van roos in een verzorgingsproduct, dus deze vind ik zálig. De rozengeur is subtiel en komt pas vrij wanneer je de olie in de handpalmen opwarmt en opsnuift.

Terwijl de rozenbottelolie lijntjes en oneffenheden vermindert, werkt de arganolie hydraterend. Ik breng de olie aan op de huid en masseer het met de rozenkwarts guashasteen in. De basistechniek van deze massage draait om een opwaartse beweging met lichte druk. Op deze manier wordt het onderliggende bindweefsel gemasseerd en gelift. Werk met de steen altijd vanuit het midden van het gezicht naar buiten, richting de oren en de haargrens in de volgende volgorde:

  1. Zet de inkeping van de steen op de kin en masseer de huid door de steen via de kaaklijn richting het oor te laten glijden met een licht drukkende beweging.
  2. Doe hetzelfde aan de andere kant.
  3. Werk steeds een stapje naar boven, dus voor het tweede gebied glij je met de binnenkant van de steen via de mondhoeken naar de oren.
  4. Vervolgens doe je hetzelfde: via de neus over de jukbeenderen richting de oren.
  5. Gebruik de ronde kant van de steen om van binnen naar buiten rondom de ogen te masseren. Met het puntje van het ‘hartje’ glij je over het oogbot onder je wenkbrauwen, van binnen naar buiten.
  6. Als laatste is het voorhoofd aan de beurt. Schraap met de binnenkant vanaf de frontrimpel naar boven richting de haargrens.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook