Tandplak wordt veel grondiger verwijderd dan normaal!

04:21 - 02:36
luistertijd 04:21 - leestijd 02:36

Nog niet zo lang geleden ontdekte ik het voor het eerst: sonisch poetsen. Voor een test met producten om thuis wittere tanden te krijgen kreeg ik een sonische tandenborstel toegestuurd. Ik ben beautyjournalist, dus altijd nieuwsgierig en daarom poetste ik diezelfde avond nog met de ISSA 2 van het Zweedse merk Foreo.

Deze sonische tandenborstel gebruik je op dezelfde manier als een elektrische tandenborstel, maar dankzij het vele aantal supersnelle bewegingen van de borstel (de Sonic Pulse Technology) wordt tandplak veel grondiger verwijderd dan normaal.

Sonisch versus roterend

Als je een elektrische tandenborstel overweegt aan te schaffen moet je dus eigenlijk kiezen tussen twee verschillende poetstechnieken, roterend (oscillerend) en sonisch. Roterend zegt het al, hierbij draait de ronde borstelkop in het rond, terwijl het langs de tanden en kiezen manouvreert. Een sonische borstel heeft een ovale kop en draait niet, maar trilt.

En dan in zo’n hoge frequentie dat niet alleen al het vuil van je tanden en kiezen wordt verwijderd, maar dat ook het tandplak tussen je tanden wordt aangepakt. Door de pulsaties wordt er een actieve stroom van water en tandpasta tussen de tanden en langs de tandvleesrand gestuwd, waardoor bacteriën worden verwijderd en het gebit nog beter schoon wordt gemaakt.

Sonische tandenborstels

Ik testte het sonisch poetsen met de ISSA 2, een waterdichte siliconenborstel die 11.000 krachtige vibraties per minuut geeft. De siliconen haren zijn van PBT-polymeer en zitten aan een grote flexibele borstelkop. En dat voelt gek. Maar de borstel is licht, ligt lekker in de hand en kan heel goed bij je achterste kiezen komen.

En alhoewel het niet meteen lijkt dat je met zulke zachte haartjes – die je amper voelt – je gebit echt schoon krijgt, voelt het wel degelijk veel schoner en gladder aan na de aanbevolen twee minuten poetsen.

Behalve de ISSA 2 van Foreo via Douglas is ook de Boombrush (via boombrush.com) een goede optie. Deze is er in zwart en wit en haalt maar liefst 40.000 vibraties per minuut. Wanneer de borstel volledig is opgeladen kan het wel tot wel twee weken poetsen.

Shop de Foreo hier online

 

boombursh

Baas boven baas qua poetsbewegingen is de nieuwe Sonicare 9900 Prestige SenseIQ van Philips. Deze is champagnekleurig en beweegt 62.000 keer per minuut. Daarnaast zijn er opzetstukken verkrijgbaar vanaf en speciaal voor gezonder tandvlees, voor wittere tanden of het kleinere gebit van je kind.

Shop Philips Sonicare hier online

 

philips sonicare

Geen weg meer terug

Met een sonische borstel hoef je eigenlijk alleen maar de zones van je gebit af te gaan, want dankzij de ovale vorm van de borstelkop wordt het landoppervlak volledig bedekt en doen de trillende borstelharen al het werk. Je hoeft dus geen poetsbewegingen te maken. Bovendien maakt een sonische tandenborstel minder geluid dan een roterende tandenborstel.

foreo issa2

Niet alleen voelden mijn tanden en kiezen gladder aan na het poetsen met de sonische borstel, toen ik mezelf na een aantal weken poetsen terugzag op video, merkte ik tevens wittere tanden op.

Ik kan dus eigenlijk niet meer terug naar de ‘normale’ elektrische tandenborstel. Dit maakt niet alleen je tanden, maar ook je hele mond echt goed schoon. Ik zou er nog wel drie aan willen schaffen, zodat we in het gezin allemaal ons eigen kleurtje hebben. De ISSA is namelijk ook verkrijgbaar in zwart, roze, blauw, geel en blauw.

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook