Maria Galland Paris, Olaplex, Doctorly, Be You, Pier Auge, & Other Stories, Mádara, Elemis, Rituals

13:40 - 08:12
luistertijd 13:40 - leestijd 08:12

Ook in de laatste maand van 2021 heeft het BeautyJournaal testpanel nog een aantal fijne, nieuwe producten ontdekt. In dit artikel delen wij ze met je, zodat jij weer inspiratie hebt voor misschien wel je eerste beauty aankoop van dit nieuwe jaar. Lees snel verder!

Uitgever en journalist Monique: 2 Masque Souple van Maria Galland Paris

Esther van Meer, de internationale trainster van Maria Galland Paris fluisterde me onlang in mijn oor dat 2 Masque Souple een van de meest iconische producten van het merk is. Ze gebruikt het elke dag trouw.

masque souple

Ik dacht meteen dat dat een hoop tijd moest kosten. Ik gun mezelf vaak geen masker-tijd. Maar ik kom ervan terug. Vier minuten op je huidje, elke ochtend, en als je het eraf haalt, is je huid schoon en blozend. Onmiddellijk fris!

De textuur is cremig-kleiachtig. Je hoeft maar een dun laagje op te doen. De klei haalt de onzuiverheden uit de huid, samen met een aardbeiextract.. De astringerende werking van klimopextract geeft je teint onmiddellijk een fijne blos. Vitamine B6 bevordert de celregeneratie en allantoine verzacht de huid.

Daarna verzorg ik mijn huid met de heerlijke Le Lotion met gouddeeltjes uit de 1000 Mille lijn. Voor extra hydratatie en een glow.

Nooit gedacht dat ik zou gaan ‘maskeren’, maar dit is zo eenvoudig en doeltreffend. Dit blijft in mijn stash.

Shop hier online

 

Harriet: Olaplex NO.7 Bonding Oil

Niet helemaal nieuw, maar wel voor mij. Sinds enkele weken gebruik ik de Olaplex Bonding Oil no.7 voor mijn pluizige haar: wat een multifunctioneel wonder product!

olaplex 7

Belangrijkste kenmerken:

  • Vermindert pluizig haar
  • Herstelt & versterkt
  • Creëert een hoge glans
  • UV- en hitte beschermend tot 230°C
  • Versnelt de föhntijd
  • Verzwaart het haar niet
  • Laat geen resten achter op het haar
  • Veganistisch & dierproefvrij
  • Houdt de haarkleur langer fris
  • Vrij van alcohol

Ik meng na het wassen een paar druppels in een leave-in haarcrème die ik gebruik om mijn haar kambaar te maken, wat samen heel goed werkt. Veel meer kruldefinitie en vooral als ik de krultang erbij gebruik glanzend, glad haar! Dat lukt anders nooit.

Ook fijn om te weten dat in de olie ook het gepatenteerde Olaplex ingrediënt zit, dus het oogt niet alleen mooier, het helpt de haarvezel tegelijkertijd vanbinnen uit repareren. Behalve het effect merk je niet dat je een stylingproduct in je haar hebt. Niks geen vettig laagje, zwaar of uitgedroogd haar. Het doseren is supermakkelijk: je houdt de flacon ondersteboven en tikt met je vinger op de onderkant. Voila!

Shop hier online

 

Gerti: Doctorly YouTube kanaal

Mijn favoriet van deze maand is mijn nieuwste verslaving. Geen skincare product maar een YouTube kanaal: doctorly. Ik weet niet hoe ik bij dit kanaal terecht gekomen ben, waarschijnlijk verscheen het een keer op mijn feed. Vanaf het eerste filmpje was ik verslaafd.

Twee Amerikaanse dermatologen die op een bevlogen manier over de huid, huidproblemen en hoe ze aan te pakken praten. Met kennis van zaken en vol humor. Dr Shah en Dr Maxfield, ze zijn echt dermatoloog, ik heb ze opgezocht, en ze werken in dezelfde praktijk. Ze zijn het niet altijd met elkaar eens, wat de filmpjes een leuke dynamiek geeft. Ze nemen elkaar graag op de hak. Ze nemen hun werk serieus maar zichzelf niet altijd.

Af en toe nemen ze skincare hacks die viral gaan op TikTok onder de loep, waarbij de hacks niet per definitie afgewezen worden. Ze bekijken serieus wat wel/niet zou kunnen kloppen. Als je ze samen ziet zou je denken dat ze een stel zijn, maar nee, ze zijn allebei getrouwd met een vrouw. De energie van de filmpjes, de deskundigheid, de eerlijkheid wat je wel/niet kunt bereiken, ik kon niet stoppen met kijken.

Ontdek het kanaal

 

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Be You Mascara + leuke 20% kortingscode!

Mijn product van de maand is de Be You Mascara. Ik testte deze al eerder voor BeautyJournaal uit in een complete mascara review, die lees je hier nog eens.

Deze mascara is:

Ik vind de mascara superfijn omdat hij mijn wimpers mooi zwart maakt en daarbij geeft hij mijn redelijk korte wimpers een mooie subtiele krul. Ook geeft het mij een perfecte verlenging terwijl hij mijn wimpers gelukkig niet hard maakt. Ze blijven mooi zacht en flexibel, waardoor ik niet voel dat ik mascara op heb.

Met één laagje creëer ik een alledaagse look en als ik een feestje heb dan gebruik ik twee of drie laagjes om een iets intensere look te creëren.

Korting! Je shopt deze mascara nu met 20% korting als je via onderstaande link een bestelling plaatst. Gebruik code ‘mascara2020’ om van de korting gebruik te maken.

Shop met korting

 

Make-up artist Lydia: Pier Augé Resourcing Treatment Mask DOUCE AURA 

Het Franse merk Pier Augé is in 1961 opgericht door apotheker Pier-Jules Augé. Nu 60 jaar verder (en sinds vorig jaar) in nieuwe handen van het jonge Frans-Belgische koppel Diane de Comte en Charles Dupont. Het merk volgt nog steeds Pier zijn originele wetenschappelijke signatuur, de Dergyl© methode, maar aangepast met de technologische ontwikkelingen van deze tijd.

pier auge

Zacht gezichtsmasker

Resourcing Treatment Mask DOUCE AURA is een heerlijk zacht masker uit The Purifiers serie. Het herstelt de elasticiteit, soepelheid en uitstraling van de huid. De huid wordt gehydrateerd en krijgt haar glans terug. Het bevat HpDNA, een krachtige antioxidant die vrije radicalen opvangt en de huid helpt om zichzelf aan te vullen en te regenereren. Daarnaast zitten er Enzymen in die de cel vernieuwing stimuleren en bevorderen. En ook zorgen voor de eliminatie van dode cellen.

Mijn ervaring

Zoals geadviseerd breng ik het masker aan op een gereinigd gezicht en nek voor het slapen gaan. Het is een slaapmasker dus. Het is fijn van structuur, plakt niet en trekt redelijk snel in de huid. Ik ga met een glanzende, zacht aanvoelende huid slapen.

Zacht is mijn huid de volgende ochtend nog steeds. Het masker is volledig ingetrokken, afspoelen is niet nodig. Ik heb het twee weken om de dag gebruikt. Mijn huid is beter gehydrateerd en glowing. Ook heb ik het op de bovenkant van mijn handpalm gebruikt. Het resultaat is verbluffend; een veel zachtere, minder droge en vollere huid. Ik smeerde wat rijkelijk. Oeps, de tube is nu wel half leeg. Echt een super beauty booster voor je huid dit masker….

Shop Pier Auge hier online

 

Make-up liefhebber Dian: & Other Stories Perle de Coco Scented Candle 

In de wintermaanden brand ik altijd extra vaak een lekkere geurkaars. Afgelopen maand ontdekte ik de nieuwe Scented Candles van & Other Stories en ik ben gek op de ‘Perle de Coco’ geur, hij is al bijna op…

Deze geliefde, signatuur geur is nu dus ook verkrijgbaar in de vorm van een geurkaars en is gehuld in volledig recyclebaar materiaal. Een mat witte glazen pot (die in geen enkel interieur misstaat) en een doosje gemaakt van FSC-goedgekeurd papier.

Perle de Coco heeft een melkachtige kokosnoot geur met een warme vanille ondertoon. Normaal houd ik totaal niet van kokosnoot, maar deze specifieke geur is echt goddelijk. In juli was deze geur namelijk ook al mijn maandfavoriet, alleen toen nog in de vorm van een douchegel.

Verder versmelt Perle de Coco speelse noten van sappige rode appels en karamel met de meer exotische bamboe, jasmijn en ylang. Ook sandelhout speelt een rol in deze geur. De kaarsen hebben een brandduur van 38 uur en zijn gemaakt in Frankrijk. Zeker een aanrader!

Shop online of via een van de winkels

 

Model Mandy: Mádara Vitamin C Intense Glow Concentrate

Door de drukke December maand zag mijn huid er wat doffer en meer vermoeid uit. Toen ben ik Mádara Vitamin C Intense Glow Concentrate gaan gebruiken en ik zag al vrij snel verschil. Een gezonde glow en een frissere gezondere uitstraling.

Het is een mix van Ferulinezuur & Vitamine C.  Dankzij de sterke antioxiderende eigenschappen van ferulinezuur helpt het de stevigheid van mijn huid te verbeteren. Vitamine C zorgt ervoor dat de tint van mijn huid beter wordt en geeft het een gezonde gloed.  Ook helpt het vroegtijdige tekenen van veroudering te verminderen, zoals fijne lijntjes en hyperpigmentatie en verlies van elasticiteit.

Het product is dermatologisch getest, 99% natuurlijk en 13% biologisch. Ik breng de crème aan op mijn gezicht na reiniging, elke avond. Voor dagelijks gebruik of als behandelkuur 2-3x per jaar te gebruiken. Ik vind het fijn om het in de avond aan te brengen voordat ik ga slapen.

Shop hier online met korting

Schoonheidsspecialiste Anastasia: Elemis Peptide4 Thousand Flower Mask

December was voor mij een heel drukke maand met een volle agenda. Veel me-time zat er niet in. Zo’n drukke agenda had helaas een negatief effect op mijn huid: ze zag er moe uit. Tijd voor actie dus. Op een heel vroege ochtend heb ik tijd vrijgemaakt voor een masker.

Het masker heeft een fluweelzachte textuur, die niet uitdroogt op de huid. De niet overdreven, aangename bloemengeur, doet je verlangen naar lente. De kleur van het masker is zwart, dus verwittig je huisgenoten even, want ze kunnen wel verschieten van je masker-look 😉.

Na 15 minuten mocht het masker eraf. Ik moet zeggen dat het effect mij aangenaam verrast heeft. Mijn huid zag er veel frisser uit en was gehydrateerd. Ik voelde aan mijn huid dat ze beter gevoed was en de teint was egaler geworden met een gezonde gloed.

De naam van dit masker zelf klinkt als een sprookje uit 1001 nachten. Een mooi evenwicht van zuiverende, verkoelende en herstellende ingrediënten zorgen ervoor dat de huid er geweldig uit ziet. Een peptidencomplex, fulvinezuur, mineralen, antioxidanten en vitaminen zorgen voor een frisse look, mooiere huidtextuur en gehydrateerde huid. Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar.

Wat mij betreft is dit een ideaal masker om je huid te laten stralen!

Shop hier online

 

Sabine: Rituals Serendipity Limited Edition Foaming Showergel

Ik ben momenteel in ons familiehuisje in Zeeland en een van mijn familieleden heeft een flacon Rituals Serendipity Foaming Showergel laten liggen. De rituals Serendipity range is een tijdelijke range en zoals elke range van Rituals is deze ook gebouwd om een ritueel: Dip into the beauty of unexpected joy.

‘Omarm de onvoorziene momenten in je leven en laat ze je hart vullen met blijdschap en vrolijkheid. Open je hart voor het onbekende en vier de kracht van oprechte aandacht.’

De geur van deze range wordt bepaald door frisse groene accenten en een poederachtige twist. I love it.  De flacon is galactic blue, mysterieus en luxe. En dan het huidgevoel: WOW.

Het rijke fluweelachtige schuim omhult mijn huid en voelt waanzinnig zacht en gevoed. Dit komt door een elixer van tien heilige olien (oa. Zoete amandelolie, Tsubaki olie, Jojoba-olie, sesamolie, sandelhoutolie, perilla-olie, kukui nootolie, evening primrose olie en kokosnootolie). Mijn Mini-spa in een foamflacon!!

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook