DIOR, A/N/G, Fudge, Mádara, Some by Mi, Yves Rocher, & Other Stories

11:22 - 06:49
luistertijd 11:22 - leestijd 06:49

Ook in de maand juli heeft het BeautyJournaal testteam weer een aantal nieuwe favoriete producten ontdekt. Van make-up tot huid-, haar- en lichaamsverzorging. In dit artikel vertellen we je er alles over!

Uitgever en journalist Monique: Dior Lip Glow Color Reviver Balm

dior lip glow

Ik ben dol op lipbalms met een tintje en als ze dan ook nog van een chic mooi merk zijn, kan ik helemaal mijn geluk niet op. Dior heeft nu in de Lip Glow serie lipbalms ontwikkeld die een fantastische subtiele hint of a tint aan je lippen geven, die je lippen urenlang zacht houden, die een prachtige glans hebben zonder irritante plakkerigheid. De balm versmelt uitermate fijn met je liphuid. De balm gaat niet in de liplijntjes zitten merk ik.

dior lip balm

Dior vertelt er graag bij dat deze balms voor 97% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong bestaan, waaronder kersenolie en shea boter. Er zijn kleuren voor elke huidtint. Het mooie is dat je de balm ook makkelijk onder je lipstick kunt dragen als een extra beschermend buffertje tegen uitdroging. De kleuren zijn zo subtiel dat ze zowel voor vrouwen als mannen erg mooi zijn om te gebruiken.

De glans geeft net dat vleugje extra verzorgdheid aan je uiterlijk. Je weet het: het zit in de kleine details, die je gezicht ‘op halen’….

dior swatches

Ik heb de kleuren 007 Raspberry en 015 Cherry getest. Op mijn lippen heb ik 007. Op mijn handvlak zie je boven de 007 en daaronder de cherry – die meer oranje achtig is overigens dan cherry. Maar misschien bestaan er in de wereld van Dior ook kersen met een oranje gloed😉

Shop hier online in heerlijke tinten

Make-up artist Lydia: A/N/G cosmetics Organic Nurturing Exfoliator

Nu ik in de zomer elke dag een goede zonbescherming aanbreng op mijn gezicht, merk ik dat mijn huid wel wat meer reiniging kan gebruiken dan alleen een Cleansing Lotion. Het werd deze milde, crèmige gezichtsscrub.

A/N/G Cosmetics

A/N/G cosmetics een jong Nederlands beautymerk. Anouk Geurts is, met jarenlange ervaringen en passie in de beauty-industrie, de drijvende kracht achter het merk.

a/n/g exoliator

Schoner met  een exfoliator

Met alleen een reinigingslotion kreeg ik mijn huid niet geheel schoon. Ik zag af en toe toch wat verstopte poriën, dus ging ik weer eens op zoek naar een goede gezichtsscrub. In het verleden heb ik daar niet echt een goede ervaring mee gehad. Het was te grof en pijnlijk op mijn huid. Deze is echter crèmig en heeft minuscule peelingdeeltjes die de dode huidcellen verwijderen en het laatste restje vuil verwijderen.

Zo zacht en effectief

Hij irriteert mijn huid niet en ziet er gelijk verfijnder en egaler uit. Dit komt omdat er gebruik gemaakt wordt van twee verschillende groten scrubdeeltjes. De grotere (maar nog steeds zachte) frambooszaadjes maken dode huidcelletjes los en kleine bamboekorrels egaliseren en polijsten. Shea butter en frambooszaadolie geven de huid voeding. Ik gebruik het een tot twee keer in de week.

Shop hier online

 

harrietHarriet: Fudge Professional Clean Blonde Damage Rewind Violet-Toning Shampoo and Conditioner

Mijn donkerblonde haar krijgt enkele weken na een verfbeurt vaak al een oranje gloed. Om dit tegen te gaan zocht ik een purple shampoo. Een paarse tint neutraliseert een oranje/gele gloed zodat je kleur minder warm wordt en meer een as-toon krijgt. Helaas hebben de meeste zilvershampoo’s, zoals ze ook heten, sulfaten als reinigend ingrediënt en zeker als je dit ook nog moet laten intrekken is dat veel te uitdrogend voor mijn haar.

fudge haarverzorging

Na wat googelen kwam ik de Fudge Clean Blonde Damage Rewind shampoo tegen. Zonder sulfaten en met voedende proteïnen en de belofte van een zelfde bond-building effect (Opti-Plex tm) als Olaplex, voor een smoothing en repairing effect. Precies wat ik zocht.

Nou, geen woord teveel gezegd. Mijn pluizige haar is heel moeilijk in toom te houden maar met deze shampoo en conditioner combi lukt dat wel! Ik kan mijn haar gewoon laten opdrogen voor een mooie gedefinieerde krul, met veel minder pluis en superzachte touch. Daarbij het toning effect van de paarse kleur, wat een winning team!

Shop hier online

 

Model Mandy: MÁDARA Organic Skincare SPF 50

Sinds is Mádara moest testen voor BeautyJournaal is het merk echt mijn favoriet geworden voor het beschermen van mijn huid tegen zonneschade. Mádara werkt met natuurlijke minerale ingrediënten, wat mij extra aanspreekt.

madara spf50

Vaak krijg ik uitslag/acne van zonnebrand en bij dit product heb ik daar geen last van. Ik denk dat dat komt door de zinkoxide wat erin zit. Ik heb voor mijn gezicht factor 30 en 50, nu is 50 wat hoger en beter beschermd. Vooral nu ik zwanger ben wil ik beter beschermd zijn tegen pigmentschade.

De minerale filter in deze crème bestaat uit deeltjes die zo groot zijn dat ze niet in de huid kunnen worden opgenomen en dus ook de bloedbaan (en placenta) niet zullen bereiken. De deeltjes blijven op de huid liggen. De crème is daarom veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap.

madara spf50

De crème trekt snel in, heeft een neutrale nude kleur, waardoor mijn huid mooi egaal is, heel fijn want nu heb ik geen witte waas en het plakt niet. Ik gebruik het nu als vervanging van mijn BB cream. Het product is natuurlijk met een subtiele tint zonder strepen en ik ben elke dag goed beschermd. De geur is zacht en aangenaam. Het beschermd de huid ook tegen blauw licht en stedelijke vervuiling en is geschikt voor alle huidtypen.

Deze tube lekt niet, dus handig om standaard in je tas te hebben. Het is ook nog eens heel leuk geprijsd: €32,90 voor 40 ml. Kortom, ik ben fan 🙂!

Shop hier online

 

CorineSome by Mi 30 Days Miracle Cleansing Bar and Toner

Vaste lezers van BeautyJournaal weten inmiddels dat ik een voorliefde heb voor Aziatische beautyproducten en dan in het bijzonder de skin care uit Korea. Ik kon dan ook mijn hart ophalen toen ik enkele jaren geleden een aantal dagen in de Koreaanse hoofdstad Seoul was. Ik schreef er eerder al over. En sinds dat bezoekje is mijn voorliefde voor ‘Korean beauty’ alleen maar sterker geworden. Datzelfde hart maakte dan ook een sprongetje toen ik de website Kore Beauty (link: www.kore-beauty.com) ontdekte. Via deze website kan je naar hartenlust Koreaanse skin care shoppen. Ook heel fijn… het wordt gewoon thuisbezorgd, zelfs in het Friese Lemmer.

some by mi

Een topper (of eigenlijk twee toppers…) is Some by Mi, waarvan ik de afgelopen maand de 30 Days Cleansing Bar en Toner heb gebruikt. Deze producten beloven een zuivere huid binnen 30 dagen, door onder meer AHA, BHA, PHA en tea trea.

Hoewel de lijn speciaal is ontwikkeld voor acné, merk ik dat het ook een goede detox geeft wanneer je geen acné hebt. AHA verwijdert dode huidcellen, BHA overtollig vuil en tea trea gaat acné te lijf. PHA is een minder bekende werkstof en heeft een effect vergelijkbaar met AHA. PHA staat voor Polyhydroxy Acid en je zou het gerust het zusje van AHA kunnen noemen.

some by mi cleanser

Het effect? Een crispy cleane huid met een gezonde glow. Poriën zijn verfijnder en ik heb minder snel last van een incidenteel pukkeltje of puistje. Mocht je wél echt last hebben van acné, dan kan je de Some by Mi 30 Days Miracle routine uitbreiden met een serum en cream. Alle producten zijn mild geformuleerd, geschikt voor de gevoelige huid en bevatten geen kleurstoffen en parabenen.

Shop hier online

 

Gerti: Yves Rocher Repair Bodylotionyves rocher

gerti

Mijn favoriet deze maand is de herstellende bodymilk van Yves Rocher. Ik gebruik deze bodymilk al jaren en val er steeds op terug. Hij is lekker romig en trekt tegelijkertijd goed in. Hij is niet geparfumeerd dus je kunt hem combineren met elk parfum. Voor mij als parfumliefhebber een groot voordeel. Ik heb andere varianten van Yves Rocher geprobeerd maar die kunnen niet tippen aan deze.

Ik heb er een hekel aan als een bodymilk niet intrekt, maar ik wil ook dat mijn huid goed gehydrateerd is. Deze bodymilk voldoet aan alles. En last but not least, Yves Rocher heeft vaak aanbiedingen, ik betaal zelden meer dan 10 euro voor 400 ml. Een nadeel, maar dat hebben vrijwel alle pompflacons, het laatste restje krijg je er niet makkelijk uit. Ik zet de fles op zijn kop en draai de pomp eraf zodat ik de bodymilk tot de laatste druppel kan gebruiken.

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: & Other Stories Perle de Coco Glow Body Wash

dian

Oh, ik heb deze maand toch een heerlijk feestelijke douchegel ontdekt. Het is de & Other Stories Perle de Coco Glow Body Wash. Deze douchegel komt in een handige pompflacon die ik in de douche zet, open draai wanneer ik hem nodig heb en weer veilig dicht draai wanneer ik klaar ben.

perle de coco

Het is een rijk schuimende douchegel die doordrenkt is met bronzen parels. Het maakt de huid schoon, geeft het dankzij de glitters een subtiele glans en is geparfumeerd met tonen van melkachtige kokosnoot, warme vanille en zoete karamel. Ik heb normaal echt een hekel aan geuren met kokosnoot, maar deze is zo fijn gebalanceerd. Het is een heerlijk warme geur, ik ruik voornamelijk de vanille en karamel.

glow body wash

Je kunt natuurlijk ook een scheutje douchegel in bad doen, lekker veel schuim en een waanzinnige geurbeleving. Zeker een aanrader voor als je douchegel binnenkort op is!

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook