Binnen no time voelde ik me weer fit worden, dankzij suppletie en de Huber!!

08:26 - 05:03
luistertijd 08:26 - leestijd 05:03

Tsja, het kan gebeuren, en het gebeurt heel veel: uitgeblust zijn. Zo voelde ik me aan het eind van de lente van 2021. Ik had een half jaar eerder Corona gehad en was best goed hersteld, maar toch niet helemaal…..

In de overlevingsmodus

En daar kwam ik maanden later pas achter. Somber, moe, spierkracht verlies. In een soort overlevingsmodus. Ik had mijn infectie opgelopen op de sportschool en wil daar nooit meer naartoe. Maar ik moest wel weer sporten! Ik liep in de lockdowns zo’n 200 kilometer per maand, dat was verslavend maar niet erg leuk. Die lockdowns maakten me (ook) somber. Hoewel ik vaak wandelgezelschap had.

Oh ja! Die Huber!!

Ineens herinnerde ik me weer dat ik een paar jaar geleden op een heel bijzondere fitness machine had gestaan: de Huber. Juist! Erop af, dit moest ik gaan doen met mijn uitgebluste lichaam. Distributeur Jose Conrads ontving me met open armen bij haar nieuwe lifestyle & healthstore Skinrgy in Amsterdam en adviseerde me meteen een health check te doen. Bij Skinrgy werk je aan de gezondheid van je lichaam en van je huid – je kunt hier ook LPG Endermologie doen, voor contour- en huidverbetering. Dit gaat met mechanische bindweefselmassage.

Met voeten en handen op platen die via trillingen allerlei gegevens opmeten

Uitgebluste hersens

De Health Check was een bijzondere ervaring, omdat echt alles uit de analyse kwam, zoals ik me ook daadwerkelijk voelde. Uitgebluste hersens, verslapte spieren, een blokkade in de ruggenwervels halverwege, een blokkade in het onderlichaam.

Handen en voeten op de plaat

Om dit allemaal uit de computer te krijgen, moest ik op een plaat gaan staan, en ook mijn handen op een plaat leggen. Vervolgens werd met elektrische frequenties (trilllingen) en weefsel-weerstand doormeting heel veel in kaart gebracht. Ook kreeg ik een zuurstofmeter aan mijn vinger en werd met bloeddruk gemeten.

Onderdeel van de Health Check

Deze methode is complex, en ik zal proberen uit te leggen wat het allemaal doet:

Spierkracht opbouwen!

Boem! Het was wel duidelijk, ik moest aan de bak. In beweging komen om weer spierkracht op bouwen, vocht- en vetmassa te verliezen, mijn lichaamshouding te verbeteren. Het was overduidelijk dat ik met een vermoeid brein kampte, en ik moest mezelf gaan bijvoeden. Dat zeg ik zo, omdat ik letterlijk ervaren heb wat de suppletie mij bracht.

Ik moest mezelf gaan bijvoeden: eiwitten en aminozuren

Ik moest veel meer eiwitten gaan innemen, en ik kreeg advies om een vegan shake te gaan drinken met plantaardige eiwitten, en een flinke hoeveelheid aminozuren, die een weldaad voor je brein zijn.

Onderdeel van de Health Check

Het voelde alsof de gaten in mijn lichaam weer opgevuld werden

Ik heb het geweten: binnen een week kreeg ik al het gevoel dat de ‘gaten in mijn lichaam’ opgevuld werden.  Heel gek. Ik voelde me vaster op mijn benen gaan staan, evenwichtiger in mijn brein worden. Mijn suikerbehoefte zakte enorm, mijn spierkracht nam zienderogen toe – ik ging gelijktijdig op de Huber mijn fitnesstraining doen.

De vrouwen van het Skinrgy Centre in Amsterdam

Wat is het geheim van dit gezondheidsconcept? Diane de Bie van Skinrgy legt het me uit. We delen de gedachte dat health het nieuwe beauty is. Want werkelijk: als je fit bent fysiek en mentaal, straalt je huid ook!

Diane benadrukt dat er geen medische diagnose wordt gesteld. Er worden blokkades aangegeven en daarop volgen adviezen voor beweging, ontspanning en voeding.

Diane de Bie

‘We hebben een signaalfunctie’

‘Als we zien dat scores wel erg laag of hoog zijn, dan verwijzen we door naar de huisarts. Denk bijvoorbeeld aan een hoge bloeddruk. Wij hadden een vrouw bij wie de bloeddruk en de cardiovasculaire belasting wel erg hoog was – ze had ook altijd hoofdpijn. Ze slikte hiervoor overigens al langer medicijnen. Ze is terug gegaan naar haar huisarts en kreeg andere medicatie. Hierdoor is ze zich veel beter gaan voelen. Onze signaalfunctie kan dus waardevol zijn.’

Health is het nieuwe beauty

Bij Skinrgy krijg je vervolgens een kuurpakket aangeboden van 6 tot 12 weken. Hierin is opgenomen LPG Endermologie behandelingen voor contourverbetering maar ook voor energieverbetering en ontspanning, doordat er op de energiebanen gewerkt kan worden, fitness- en houdingstrainingen op de Huber en voedings-en suppletieadvies.

Detoxen en bijvoeden

Diane: ‘We starten het traject meestal met een detox programma. Hiervoor gebruiken we supplementen van ondermeer LaViesage en EQology. Met LPG Endermologie pakken we dan het lymfedrainage programma voor afvoer van afvalstoffen. En we geven dan een 12-weken voedingsprogramma. Hiervoor hebben we een speciale app.’

Ik ben gaan ‘Huberen’

Ik ben bij Skinrgy niet het hele kuurprogramma in gegaan. Ik ben lekker op de Huber gegaan, voor meer fitheid, en ik heb de suppletie adviezen ter harte genomen. Naast de shake met eiwitten en aminozuren ben ik ook meer K2 slikken en een extra vitamine B complex. Ik slikte al mineralen voor mijn botmassa en extra vitamine C. Ook neem ik dagelijks extra probiotica en omega-3.

 

Wat een eye opener

De Health Check was voor mij een eye opener, een waarschuwing. Die wake-up call waardoor je helder krijgt wat er met je aan de hand is, waardoor je bevestigd krijgt wat je eigenlijk al weet.

Bij de huisarts krijg je geen inzicht in de conditie van je autonome zenuwstelsel

Bij de huisarts worden wel feitelijk je bloedwaarden gemeten, maar je krijgt geen inzicht in de conditie van je autonome zenuwstelsel, je krijgt geen voedings- en trainingsadvies. De Health Check weet zo verfijnd de blokkades in je lichaam op te sporen. Dát is nou net wat in de reguliere medische wetenschap ontbreekt, en het is ook nou net iets wat wij zo hard nodig hebben – vind ik.

Ik ga door!

Ik pluk drie maanden nadat ik de check kreeg nog altijd de vruchten ervan. Over een paar maanden laat ik weer een meting doen!

Lees ook:

Lees ook