Met stroomstootjes stimuleert truSculpt flex de spieren gericht om samen te trekken, tot wel 54.000 x per behandeling van 45 minuten.

13:02 - 07:49
luistertijd 13:02 - leestijd 07:49

We eten ongezond en bewegen te weinig. Daar zijn natuurlijk allerlei goede redenen voor (en soms evenzoveel goede smoezen…), maar het resultaat is dat we in toenemende mate ontevreden zijn over ons lichaam. “En dat is nergens voor nodig,” zo zegt Stephan Marks, cosmetisch arts KNMG en eigenaar van Kliniek voor Esthetische Geneeskunde (KVEG) in Amsterdam. KVEG heeft begin dit jaar het behandelaanbod uitgebreid met truSculpt lichaamsbehandelingen. Ik zocht Stephan op in zijn prachtige kliniek aan de Keizersgracht om meer te weten te komen over truSculpt.

KVEG

“Het lichaam is het nieuwe gezicht”

Stephan heeft door de jaren heen de focus in zijn vakgebied zien verschuiven. “Een paar jaar geleden was pigment opeens de nieuwe rimpel en werden pigmentbehandelingen steeds populairder. Naast een rimpelloos gezicht wilde iedereen een vlekvrij gezicht. Dat is inmiddels mogelijk, we kunnen vandaag de dag vrijwel ieder huidprobleem oplossen.”

Nu voor het gezicht de mogelijkheden eindeloos zijn, verschuift de focus naar het lichaam. Stephan: “Het lichaam is het nieuwe gezicht. We zien een toenemende behoefte aan een fit en gezond en mooi lichaam.’

Dit inspireert fabrikanten tot nieuwe behandelingen

Fabrikanten spelen hier handig op in en reageren met een overvloed aan nieuwe producten en behandelingen. Stephan: “Het is daarbij de kunst om net dat ene pareltje te vinden dat daadwerkelijk toegevoegde waarde biedt.”

KVEG vond dit pareltje vorig jaar in de Verenigde Staten. Bij fabrikant Cutera, dé wereldwijde expert op het gebied van laser- en lichtapparaten voor esthetische toepassing. Stephan: “Eigenlijk vonden we twee pareltjes; truSculpt ID voor vetreductie en truSculpt flex voor spierversterking. Innovatieve en niet-invasieve apparaten, die elkaar goed aanvullen. Hiermee kunnen we het lichaam mooier en gezonder maken, zonder de risico’s die komen kijken bij bijvoorbeeld een liposuctie.”

“We gaan alleen voor het beste van het beste”

Bewezen veiligheid en effectiviteit staan bij KVEG voorop. Stephan legt uit: “Bij het selecteren van nieuwe apparatuur, zoals truSculpt, kijken we altijd naar wetenschappelijke data en goedkeuring door de Amerikaanse FDA. Het Europese CE-keurmerk zegt ons niet zoveel; daarmee heb je niet de garantie dat een apparaat resultaat geeft. Ook een broodrooster krijgt een CE-keurmerk. We gaan alleen voor het beste van het beste.”

stephan en anton
Stephan Marks (links) en Anton Janse van Rensburg (rechts): “We gaan alleen voor het beste van het beste.”

Over het beste van het beste gesproken… Stephan vertelt me dat truSculpt ID het enige radiofrequente (RF) apparaat op de markt is dat door de FDA is goedgekeurd specifiek voor lipolyse, ofwel het afbreken van vetcellen. Stephan: “Er zijn wel andere RF-apparaten met een FDA goedkeuring, maar dan niet voor vetreductie. Dat maakt truSculpt ID uniek.”

Zelfs hardnekkige vetophopingen verminderen met truSculpt ID

truSculpt ID werkt op basis van radiofrequente energie, die de vetcellen verwarmt. Deze laagfrequente energie van 2 MHz dringt gelijkmatig en diep door in het lichaam, zodat de gehele vetlaag – van huid tot spierweefsel – kan worden behandeld. Je ziet dit op de volgende afbeelding.

truSculpt ID

Hierdoor sterven de vetcellen af, waarna het lichaam ze in de weken na de behandeling op natuurlijk wijze afvoert. Met slechts één behandeling van 15 minuten neemt onderhuids vet permanent met maar liefst 24% af.[1]

Vetcellen
Radiofrequentie energie bereikt de vetcellen (links), 24% van de vetcellen raakt onherstelbaar beschadigd en sterft af (midden), beschadigde vetcellen worden langzaam door het lichaam afgevoerd gedurende 12 weken na de behandeling (rechts).

Klik hier om resultaten te bekijken op de website van Cutera.

Stephan vertelt me dat de behandeling met truSculpt ID geschikt is voor alle lichaamstypes en geen BMI-beperking kent. Stephan: “Het is mogelijk om grote gebieden te behandelen, zoals buik en zij. Of juist heel gericht kleine gebieden, zoals hardnekkige vetophopingen aan de kin of de ontsierende banana roll, het vetrolletje onder de billen in de vorm van een banaan. Daar gebruiken we een speciaal handstuk voor.”

[1] Bron: Amy Taub Study ASDS 2017 Poster.

Trusculpt id
Voor (links) en 12 weken na één truSculpt ID behandeling (rechts). Foto: Roman Dykun, M.D.
trusculpt id
Voor (links) en 12 weken na één truSculpt ID behandeling (rechts). Foto: S. Ronan, M.D.

Comfortabel en zonder bijwerkingen

Volgens Stephan geven klanten aan dat de behandeling met truSculpt ID aanvoelt als een comfortabele hot stone massage.

trusculpt

Stephan: “Er zijn geen bijwerkingen of ongemakken tijdens en na de behandeling. Een prettige bijkomstigheid is dat truSculpt ID door de radiofrequente golven een verstrakkend effect heeft. Liposuctie heeft dit niet, waardoor je blijft zitten met een slappe huid.”

Strakke huid
Voor (links) en 40 weken na één truSculpt ID behandeling (rechts). Foto: N. Desai, DO.

Meer spierdefinitie met truSculpt flex

Vetreductie zorgt ervoor dat het onderliggend spierweefsel (weer) zichtbaar wordt. Het ligt dan ook voor de hand om de truSculpt ID behandelingen te combineren met spierversterkende oefeningen of behandelingen. En daar komt de truSculpt flex uitermate goed bij van pas.

Stephan: “truSculpt flex is het allereerste apparaat dat tot wel vier spiergroepen tegelijk kan behandelen. Op deze manier is het mogelijk in één behandeling meerdere spiergroepen en een groot lichaamsoppervlak aan te pakken. Bij andere apparaten zijn hiervoor meerdere behandelingen nodig.”

Door middel van stroomstootjes stimuleert truSculpt flex de spieren gericht om samen te trekken, tot wel 54.000 keer per behandeling van 45 minuten. Ter vergelijking: de gemiddelde workout op de sportschool bestaat per spiergroep uit ‘slechts’ 100 spiersamentrekkingen. Dan moet je wel de energie hebben voor bijvoorbeeld 100 sit-ups of 100 squats… Met zes behandelingen in een periode van drie tot zes weken maakt truSculpt flex een toename van de spiermassa tot wel 30% mogelijk.

Klik hier om resultaten te bekijken op de website van Cutera.

trusculpt flex
Voor (links) en 12 weken na vier truSculpt flex behandelingen (rechts). Foto: M. Somenek, M.D.

Niet nieuw, wel vele malen effectiever

Het fenomeen spierversterkende apparaten is op zich niet nieuw. In de jaren 90 stonden we massaal op de PowerPlate en in de afgelopen decennia zagen we ‘stroompakken’ in alle soorten en maten de revue passeren. Het niet altijd even goede imago van dergelijke apparatuur maakt het soms lastig voor de nieuwe generatie apparaten, zoals truSculpt flex, die vele malen effectiever is.

Stephan: “Klanten komen in de kliniek en vertellen me dat ze het allemaal wel hebben gezien en gedaan. Waarom zou truSculpt dan anders zijn?”

“Ogen op schoteltjes”

Al in de eerste minuten van de behandeling met truSculpt flex blijken klanten hun mening snel bij te stellen. Stephan: “Het gebeurt regelmatig dat klanten ogen op schoteltjes hebben als we de truSculpt flex aanzetten, terwijl het apparaat dan nog maar op 15% van de intensiteit staat. ‘Dit is wel van een hele andere orde,’ roepen ze dan vol verbazing uit.”

Hoe werkt de truSculpt flex?

Deze ‘andere orde’ zit vooral in de manier waarop elektriciteit wordt aangeboden aan de spieren. truSculpt flex maakt gebruik van Multi-Directional Stimulation (MDS) technologie, die drie verschillende opties biedt om spieren te stimuleren. De ‘Prep Mode’ warmt de spieren op. De ‘Tone Mode’ laat de spieren samentrekken, houdt dit vast tot de spieren vermoeid raken en laat ze daarna weer ontspannen. Op deze manier bouwen spieren kracht en uithoudingsvermogen op.

De ‘Sculpt Mode’ zorgt voor zeer snelle opeenvolgende spiersamentrekkingen. Dit resulteert in een toename van spierweefsel, een betere spierstofwisseling en meer spiermassa.

De verschillende opties voor spierstimulatie zorgen voor een optimaal resultaat. Stephan: “Vergelijk het met de sportschool. Daar moet je ook je oefeningen afwisselen. Bij een eenzijdig programma heb je veel minder resultaat.”

Geen spierpijn

Ik vraag aan Stephan hoe de behandeling aanvoelt. “Je voelt een forse samentrekking van de te behandelen spier, die je zelf niet kunt genereren. Dat snapt je brein niet, zeker niet wanneer dit 20 keer per seconde gebeurt. Klanten verbazen zich dus vooral over het gevoel. De behandeling zelf is niet pijnlijk. Zodra je bent gewend aan het gevoel en je kunt ontspannen tijdens de behandeling, mag de intensiteit omhoog. Dit kan je zelf doen, als je wilt. Veel klanten vinden het prettig om zelf de intensiteit onder controle te hebben,” aldus Stephan.

Omdat er tijdens de behandeling geen melkzuur vrijkomt, heb je na afloop geen spierpijn. Hooguit het gevoel dat je intensief hebt gesport. Stephan: “Dat komt door het zogenaamde microtrauma. Dit zijn kleine microscopisch kleine scheurtjes in de spieren. Deze scheurtjes zijn wenselijk, want ze laten de spier groeien en sterker worden.”

Sterke spieren houden je organen binnen boord

Stephan vertelt dat spierversteviging voor iedereen aan te raden valt, ook als je geen sixpack wilt: “De buikwand wordt slapper naarmate we ouder worden. Sterke spieren zijn nodig om je organen binnen boord te houden. De truSculpt flex zorgt er dus ook voor dat de boel niet naar buiten blubbert.”

spierversteviging
Voor (links) en twee weken na vier truSculpt flex behandelingen (rechts). Foto: Muse Med Spa.

Vrouwen willen vooral stevige en mooie ronde billen

Daar waar mannen vooral in de kliniek komen voor een strakkere buik, willen vrouwen juist stevige en mooie ronde billen. Daar kan truSculpt flex in voorzien, zonder de nare bijwerkingen die andere behandelingen wel hebben. Stephan: “Je kunt mooie ronde billen maken met permanente of tijdelijke fillers. Dit zijn kostbare behandelingen, aangezien je veel milliliters nodig hebt. Vooral permanente fillers brengen ook nog eens het risico op complicaties met zich mee. Denk daarbij aan vervorming, inkapseling of beknelling van een zenuw. En aangezien je de hele dag op je billen moet zitten, is zo’n complicatie in je billen natuurlijk heel vervelend.”

Het resultaat moet niet alleen natuurlijk ogen, maar ook natuurlijk voelen

Stephan vervolgt: “Belangrijk is ook dat het resultaat niet alleen natuurlijk oogt, maar ook natuurlijk voelt. Een filler in je billen beweegt anders mee wanneer je loopt en voelt onnatuurlijker aan dan je eigen spierweefsel. Voor jezelf én voor de ander.”

trusculpt flex billen
Voor (links) en direct na vier truSculpt flex behandelingen (rechts). Foto: S. Ronan, M.D.

Ook geschikt voor de behandeling van diastase en lage rugklachten

truSculpt flex is eveneens geschikt voor de behandeling van rectus diastase en verslapping van de buikspieren na een zwangerschap. Ook lage rugklachten kunnen gericht worden behandeld. Stephan: “Lage rugpijn komt frequent voor in Nederland, helaas. We bewegen te weinig en de hele dag thuiswerken aan de keukentafel doet ons geen goed. Sterke corespieren kunnen dit voorkomen. Klanten geven regelmatig aan dat ze na twee behandelingen met truSculpt flex al van hun chronische en zeurende rugpijn af zijn.”

Een kickstart naar jouw mooie, gezonde lichaam

Het perfecte lichaam is voor iedereen anders. “Beauty is in the eye of the beholder,” zeggen de Engelsen niet voor niets. En gelukkig maar. De een wil minder vet, de ander meer spieren. Of gewoon lekker en pijnvrij in je vel zitten. Hoe jouw perfecte lichaam er ook uitziet, truSculpt maakt het mogelijk. Resultaten zijn zichtbaar binnen enkele behandelingen en houden langdurig aan. Je kunt ervoor kiezen om het resultaat op de sportschool te onderhouden, of eveneens met truSculpt. Stephan: “We horen regelmatig dat klanten door truSculpt weer zin hebben om naar de sportschool te gaan en gezonder zijn gaan eten. truSculpt heeft ze de kickstart gegeven die ze nodig hadden.”

trubody
Voor (links) en na één truSculpt ID in combinatie met vijf truSculpt flex behandelingen (rechts). Foto: V. Manning, M.D.

Centre of Excellence

KVEG is momenteel de eerste en enige truSculpt behandellocatie in ons land. Maar er is meer. Stephan: “truSculpt fabrikant Cutera heeft gekozen voor KVEG als hét Cutera Centre of Excellence in Nederland. Als Centre of Excellence verzorgen we trainingen, demonstraties en presentaties over de body shaping behandelingen met truSculpt. Ook dragen we bij aan klinische casestudies voor continue doorontwikkeling en optimalisatie van de truSculpt apparatuur en behandelingen. Dit is een benoeming waar we uiteraard trots op zijn.”

Wil jij weten wat truSculpt voor jou kan betekenen in je zoektocht naar het perfecte lichaam?

Neem dan – geheel vrijblijvend – contact op met KVEG op telefoonnummer 020 30 32 890. Of gebruik het contactformulier.

Op de website van KVEG vind je nog veel meer nuttige en gedetailleerde informatie over de behandeling met truSculpt ID en met truSculpt flex. Neem gerust een kijkje.

kveg

Lees ook