Het resultaat is een steviger huid maar ook een fitter gevoel!

07:22 - 04:25
luistertijd 07:22 - leestijd 04:25

Cupping is een ideale methode om fysiologische processen de huidcellen te verbeteren. Door de vacuum massage techniek wordt bijvoorbeeld het vetmetabolisme in de cellen gestimuleerd, waardoor vetafvoer verbetert, maar ook de vochtafvoer. Hierdoor kan cellulite zichtbaar verminderen.

Ook helpt het de huid te verstevigen. Cupping is een mooi alternatief voor bindweefselmassage waarbij toch veel kracht gezet moet worden. Door de vacuum getrokken cupjes wordt een bindweefselmassage als het ware nagebootst. Afvalstoffen worden afgevoerd, en in combinatie met verstevigende producten wordt de huid ook gladder en voller.

De cupping maakt onderdeel uit van het Body Detox programma van Absolution. Cupping is onderdeel ervan, maar er gaan nog mooie stimulerende behandelingen aan vooraf. Miranda verklapt dat je je na deze Detox behandeling echt fitter. Juist door de afvoer van afvalstoffen.

Trainster Miranda behandelt de huid voor met een droog-borsteltechniek. Het doel hiermee is om het lymfevaatstelsel te activeren. Dit stelsel ligt vrij ondiep in de huid en kan zo eenvoudig aangezet worden. Miranda gebruikt korte veegbewegingen richting de liezen. Het is opvallend om te zien hoe licht de huid wordt nadat hij geborsteld is. Ook de adertjes waarin stilstaand bloed staat, veeg je als het ware leeg. Dit effect is overigens niet blijvend, maar als je het regelmatig doet, zul je wel verschil zien. Je huid wordt er ook heel schoon en glad van.

Dan is het tijd voor de voorbereiding met scrub:

DE SCRUB: Gommage Corps Éclat

Absolution is er stellig over: bevrijd je huid van wat die niet nodig heeft en geef ‘m alles waar die om vraagt. Deze scrub reinigt, beschermt én voedt je huid. Je kan het aanbrengen met je handen of lekker met de Konjac spons.

De scrub bevat vulkanisch rhyoliet met ronde korreltjes, moerasspirea met haar drainerende eigenschappen en vitamine C en saffloerolie dat een beschermend filmpje achterlaat op de huid. Aangevuld met antibacteriële kokosnootolie, zeer voedzame avocado-olie, bloedcirculatie stimulerend arnica extract en kalmerende petitgrainolie, is dit de meest complete peeling voor het lichaam die je je maar kan wensen.

Het is van 100% natuurlijke oorsprong, 55% biologisch. Bij het afspoelen verandert de olietextuur in een lotion, die een beschermende, satijnachtige film achterlaat. Ook dit brengt Miranda met veegbewegingen aan.

Shop hier online

 

DE ZEEP: Le Savon Blanc

Ze reinigt de huid na met Le Savon Blanc. Het werkt verzachtend en herstellend dankzij calendula. Rijstzemelolie verrijkt en verzacht de huid met vitamine E en essentiële vetzuren, en kokosnootolie werkt tegen onzuiverheden en eczeem. Sheabutter verzacht en herstelt de vochtbalans. De verzorgende werking wordt versterkt door groene mandarijn, bittere amandel, lavendel en kamille.

De zepen werden eerder geformuleerd met gecertificeerde biologische, fairtrade palmolie, maar dat is veranderd. Nu zijn ze gemaakt met een nieuwe basis van zonnebloemen kokosnootoliën – die natuurlijk ook biologisch gecertificeerd zijn.

Zoals je in de video kan zien, wordt de zeep lekker opgeschuimd en het lichaam wordt met de Konjac spons gewassen.

DE KONJAC SPONS: de spons om je te wassen

De heerlijke spons die gemaakt is van 100% natuurlijke vezels van de Amorphophallus Konjac kan gebruikt worden voor echt alle huidtypen. Het sponsje reinigt je huid diept en verwijdert overtollige talg en dode huidcelletjes, zonder irritatie. De zachte massage stimuleert doorbloeding van de huid. De huid wordt helderder. Je kan hem gebruiken in combinatie met reinigingsmilks en gels, maar dus ook met de toffe Witte Zeep (of de Zwarte Zeep) van Absolution.

Shop hier online

 

DE MASSAGE: Het Booster Re-sculp Serum in combinatie met cupping

Deze oliebooster heeft tot doel om je huid te verstevigen, afvalstoffen af te voeren en de huid glad te maken. Hoe lekker is dat! Het wordt alleen in de salon gebruik, het is helaas niet te koop voor thuisgebruik;-)

Er zit Tamanu olie in dat rijk is aan oliezuur, stearinezuur, linolzuur en palmitinezuur. De olie ondersteunt de huid bij beschadigingen, bevordert de celvernieuwing, verzacht littekens en heeft antibacteriële eigenschappen.

Ook zit er zee-venkel in, dat fyto-actieve stoffen bevat voor de behandeling van huidaandoeningen die geassocieerd worden met cellulite en dermatitis. Het ondersteunt de onderhuidse (wond)genezing. En tot slot zit er ook Krappa in, dat triterpenen bevat die het verlies van spiermassa tegengaan. Het is ook een verzachtende stof bij gewrichts-en spierpijn en het bevordert huidherstel.

HET BODYSERUM: La Solution+ Fermeté

 

Dit bodyserum bevat een hoge concentratie actieve ingrediënten, die je huid restructureren, herstellen en verstevigen. De restructurerende werking is te danken aan zwarte
kraaiheide, een wilde bes die uitzonderlijk rijk is aan polyfenolen, antioxidanten en flavonoïden.

Het serum verbetert de elasticiteit en dichtheid van de huid en remt het enzym dat de afbraak van collageen en de ontwikkeling van vetweefsel veroorzaakt. Bamboestam werkt verstevigend: deze bootst het cellulaire cement na, maakt de binding van calcium mogelijk en stimuleert de synthese van collageen.

Eikenschorsextract bevat samentrekkende tanninen die het huidweefsel strakker maken. Het serum wordt makkelijk opgenomen door de huid. Ideaal voor huiddelen die sneller verslappen. Van borsten tot dijen, armen en buik.

Shop hier online

 

Een natuurlijke behandeling voor een goed gedraineerde huid

Wat een prachtige, effectieve en toch zo natuurlijke behandeling is om je huid gezond en sterk te houden. Het past erg mooi in de totale filosofie van Absolution om het micromilieu van de huid te respecteren en haar op een natuurlijke manier te stimuleren.

De formules van Absolution zijn ontwikkeld op basis van gecertificeerde biologische en wilde plantenextracten, mineralen en vitaminen. Ze combineren delicate texturen met subtiele natuurlijke geuren, gebruiksgemak en pure prestaties.

Onderzoek heeft aangetoond dat biologisch geteelde producten ongeveer 30% meer antioxidanten bevatten dan conventionele of natuurlijke landbouwgewassen, aldus Absolution. En zo is het natuurlijk met biologische voedingsproducten ook.

Bekijk hier ook nog de geweldige video van de facial die Monique kreeg om haar gezichtshuid te verstevigen:

Lees ook:

 

Lees ook