Wat een resultaat is er al na twee behandelingen en vier weken thuis-producten!

04:46 - 02:51
luistertijd 04:46 - leestijd 02:51

Geschreven door Monique Lindeboom.

Afgelopen zomer kwam een moeder met haar 23-jarige dochter bij me om haar huid te laten bekijken en om advies te vragen. Haar dochter Janissa heeft een complex palet van acne vulgaris en pigmentvlekken op haar huid.

Links op de foto Janissa’s huid in juni 2021, en rechts na twee behandelingen met Circadia, en vier weken gebruik van de producten voor thuis

Acne, pigmentvlekken, vochtarm, lactose intolerantie

Haar huid is gevoelig en vochtarm. Bovendien heeft Janissa een lactose intolerantie en is ze gluten-gevoelig. Ook is haar leven zo opwindend dat ze echt veel te weinig slaapt. Haar cyclus is onregelmatig. Ze krijgt regelmatig opvlammingen in de vorm van onderhuidse bultjes. Janissa gebruikt weinig make-up en helaas ook erg weinig zonnebrandcreme omdat ze de vettigheid ervan slecht verdraagt.

 

Cherish heeft dezelfde problemen gehad

Schoonheidsspecialiste Cherish Texel van Cherish Your Skin in Amsterdam, ontving Janissa met open armen. Cherish heeft zelf vele jaren met eczeem gekampt, en met stress en alle voedingsproblemen die daar bij horen. Het is Cherish op wonderlijke, krachtige wijze gelukt om het bij zichzelf volledig onder controle te krijgen. Ze weet dus wat haar te doen staat bij Janissa.

Vier maanden behandelen

Cherish stelt voor om Janissa een kuurbehandeling van vier maanden te geven, waarbij ze om de twee tot vier weken een uitgebreide gezichtsbehandeling krijgt – afhankelijk van wat nodig is. Deze staat in het teken van het onder controle krijgen van de ontstekingen, het krachtig hydrateren van de huid en het egaliseren van de pigmentvlekken op haar huid.

In deze video film krijg je een goed beeld van de behandelingen die Cherish aan Janissa geeft met Circadia:

 

Janissa krijgt een heel uitgebreid skincare programma van Circadia mee naar huis. Ze is de volgende producten gaan gebruiken:

In de ochtend gebruikt ze de licht-zure Lipid Replacing Cleanser, daarna de Tranquili Cream en daarover heen het product met een zonnefilter, de Light Day Sunscreen. Een pompje hiervan is voldoende.

Voor de avondroutine adviseert Cherish dezelfde Lipid Replacing Cleanser, en voor de actieve acne plekjes de Salicylic Cleanser, die je 60 seconden inmasseert, en geschikt is voor reductie van de talgklierproductie. Ook ’s avonds mag ze de kalmerende Tranquili Cream  gebruiken, en twee keer per week de Nighttime Repair – die ze dan onder de Tranquili Cream aanbrengt. Dit serum met o.a. vitamine A en peptiden is speciaal ontwikkeld voor celvernieuwing van de jongere huid.

Inmiddels is ook de White Veil Brightener in haar routine opgenomen, voor het verhelderen van haar teint.

Stappenplan

Cherish schrijft het voor Janissa in logische stappen uit, en dat is maar goed ook. Janissa is nog niet gewend om een heel uitgebreid regime aan producten te gebruiken. Maar in de weken die volgen laat ze me weten dat ze ervan geniet, en dat haar huid steeds gehydrateerder aanvoelt. 

Qua voeding adviseert Cherish om melkproducten, suiker, gluten en transvetten te vermijden. Wel goed zijn producten met haver en kokosmelk, blauwe besssen en banaan. Glutenvrije producten, kipfilet. Alle groenten, en ook zoete patat.

Cherish: ‘Het is belangrijk dat je bij elke maaltijd genoeg proteïnen, groenten, gezonden vetten en een beetje langzame koolhydraten eet.’

Extra mineralen en vetten

Cherish adviseert ook bij te suppleren met zink en omega-3. Merken als Vitakruid en Bonusan vindt ze van hoge kwaliteit. ‘Als je last hebt van je darmen kan het geen kwaad om een probiotica supplement te nemen. Hierdoor zal je stoelgang verbeterd worden en neem je makkelijker voedingsstoffen op.

Leefstijl verandering

Tot slot moet Janissa echt aan haar leefstijl gaan werken. Cherish adviseert om te beginnen met elke dag 5 minuten meditatie. Janissa slaapt zo’n 4 uur per nacht. Ze moet zichzelf aanleren om voor elf uur naar bed te gaan. Je ontgiftingssysteem begint dan te werken.

Dit is voor een levenslustige 23-jarige natuurlijk best pittig. Maar als Janissa ziet dat het haar huid ten goede gaat komen, kan dat een uitstekende motivator zijn. We houden je op de hoogte de komende maanden!

Lees ook:

Lees ook