Vier looks voor vier verschillende momenten!

12:16 - 07:21
luistertijd 12:16 - leestijd 07:21

Voor BeautyJournaal mocht ik de vier nieuwe Essential oogschaduwpalettes testen van BE Creative. Ik houd enorm van alles wat met beauty te maken heeft, en al helemaal als ik zoveel mooie kleurtjes zie, echt een feestje voor mijn gezicht !

Het zijn totaal vier verschillende palettes, hoog gepigmenteerd, matte kleuren, maar ook met glitters. Ik kan er dus een dagelijkse make-up look van maken of een feestelijke look. Eerlijk is eerlijk, ik heb al redelijk wat palettes thuis, maar ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontdekkingen. Je kan het natuurlijk ook goed combineren met de kleuren die je thuis al hebt.

be creative essential palettes

De looks

De palettes zijn 100% cruelty free, dus niet op dieren getest & 100% vegan. Goed voor mij om te weten als vegetariër! De verpakkingen zien er netjes en strak uit, het is een zwart palette met het herkenbare Essential logo in zwart glans erop. Het palette voelt stevig aan, bevat een grote spiegel en een dubbelzijdige kwast. Verder zit het palette in een feestelijk papieren doosje met het logo erop en op de achterkant staan duidelijk de kleuren met de leuke originele namen.

Fijne, zachte kwast

Bij elk palette krijg je er een ‘’Pro artist tool 13’’ bij, dit is een 2-in-1 oogschaduw kwast. Een grote en een kleinere kant om bijvoorbeeld meer onder je ogen te werken. De kwast voelt vrij zacht aan, heel fijn. Bij veel merken wordt er niet echt tijd besteed aan de kwasten, waardoor het product lastiger aan te brengen is. Met deze kwast breng je de oogschaduw heel makkelijk aan en het voelt erg fijn op de huid. Dat is zeker een pluspunt!

be creative

Grote spiegel en speelse namen

In elk palette zit een vrij grote spiegel. Dit werkt super voor als je onderweg bent. En wat een leuke namen hebben ze bedacht bij de kleurtjes. Denk aan: dream away, made u blush, prins charming, love at first sight, twinkle eyes, forever together. Jaja dit is het romantische palette, dat kun je al raden hihi;). Daar word ik wel blij van!

Tijd om te testen!

Ik heb in vier dagen tijd vier verschillende make-up looks gemaakt met de verschillende palettes.

Essential 1

Dit palet bevat vooral nudes, beige- en koele bruintinten en heeft totaal 10 verschillende kleuren.

be essential 1

Ik heb zelf eerst de kleur good vibes over mijn gehele ooglid aangebracht (nude warme tint met een shimmer). Zelf merk ik meteen hoe zacht en gepigmenteerd deze oogschaduws zijn. Daarna heb ik de kleur jackpot (iets donkerdere warme bruine kleur met een shimmer) aan de buitenkant aangebracht. Deze kleuur is goed te blenden, zonder pigment te verliezen.

Ik combineer deze kleur met de kleur hustler (lichte nude tint met een shimmer), vervolgens gebruik ik de gouden kleur goal digger in mijn binnenste ooghoek en net onder m’n wenkbrauw voor een mooie glans en chique uitstraling. Onder mijn ogen breng ik de kleur classy girl aan (warme bruine kleur met een shimmer) en dit laat ik wat naar buiten uitlopen, mooi met de eyeliner mee omhoog.

oogschaduw

Door naar de BBQ

Ik heb het gecombineerd met een opvallende eyeliner voor een feestelijke look. Ik had s’avonds een BBQ-feestje dus ik kon meteen door. Niet over de top ofzo…ach, ik ben nooit too much, de rest is gewoon too minder haha ;).

Er zit echt een hele mooie glans in, vooral door de gouden kleur goal digger en good vibes. Dit palette bevat veel kleuren met een lichte shimmer en drie matte kleuren (nude, licht aarde tint en donker bruin).

Shop Essential 1 hier online

 

Essential 2

Lichtroze en romantische warme tinten.

essential 2 palette

Bij deze look ben ik begonnen met de kleur made u blush over het gehele ooglid. Deze is makkelijk aan te brengen. Ik gebruikte vrij veel en dan krijg je klontjes, dus je hebt maar weinig nodig. Met zo’n palette kun je dus echt vrij lang doen.

Vervolgens aan de buitenkant van mijn ooglid de kleur love at first sight (houd zo van de namen die ze gekozen hebben voor de kleuren, echt te leuk en origineel!), daarna lovesick (dit is een warme middenroze / paarse kleur) en deze geblend met de blend kwast van Be Creative die ik er ook bij kreeg (nr.15), ook weer heel makkelijk te gebruiken met zachte haartjes.

be creative nr 15

Toen heb ik dream away erboven aangebracht en net onder mijn wenkbrauw, deze lichtgouden/crème kleur geeft een subtiele mooie glans.

In mijn ooghoek heb ik flink wat twinkle eyes gedaan, dit is een lichte tint met veel glans. Voor een open frisse blik. Op mijn onderwimpers heb ik de kleur prins charming gebruikt, ook met een opvallende shimmer. Wel subtiel aangebracht want onder mijn ogen vind ik het niet mooi heel veel te gebruiken. Maar toch geeft deze shimmer net even wat extra.

Als laatste heb ik met een heel dun kwastje de donker paarse kleur deja vu op mijn onder en boven wimpers aangebracht. Deze kleur is echt heel gepigmenteerd, ik maakte een foutje en moest een beetje weghalen, dat ging best lastig. Maar uiteindelijk goed gelukt. Hiervan heb je dus maar heel weinig nodig.

oogschaduwlook

Dit is mijn favoriete palette voor een dagelijkse look!

De kleurtjes uit dit palette zou ik zelf vaker gebruiken. Ook als dagelijkse make-up, omdat hier wat meer subtielere kleuren in zitten. Ook mooi voor een kantoor look. En ik houd van warme en roze, lichtpaarse kleuren, wat je kan combineren met een shimmer. Echt de romantische look!

Shop Essential 2 hier online

 

Essential 3

Warme tonen, koper- en roodtinten.

essential 3

Voor deze look ben ik begonnen met de kleur goldstone over mijn gehele ooglid, deze kleur geeft al meteen een mooie glans dus ik laat het mooi doorlopen tot onder mijn wenkbrauw.

Toen heb ik de kleur shots fired (warme koperlook met een opvallende shimmer) aan de binnenkant van mijn ooglid aangebracht en de kleur fireworks (meer rood tint met een opvallende shimmer) aan de buitenkant. Deze hebben ik samen mooi geblend en vallen heel mooi in elkaar over.

Wauw echt twee prachtige kleuren zijn dit zeg! My favourite of all! De kleur red handed (kleur spreekt voor zich, een matte warme dieprode tint) heb ik met de dunne kast subtiel onder mijn onderwimpers aangebracht zodat de kleur rondom mijn oog een beetje terugkomt. Echt heel weinig van gebruiken anders is deze snel too much.

Vervolgens heb ik met een hele dunne eyeliner kwast de zwarte kleur dark ’n stormy als eyeliner boven mijn wimpers aangebracht. Deze kleur is erg gepigmenteerd dus breng het heel voorzichtig aan.

make up look

De kleur fire cracker in dit palet spreekt mij ook erg aan. Vond de combinatie met de kleuren die ik nu gebruikt heb niet passen maar gebruik deze zeker voor de volgende keer. Het is een hele mooie warme koper tint met een subtiele glans. Dit gebruik ik vaker i.v.m bruine ogen die nog mooier uitkomen. Ik word helemaal blij van deze kleurtjes !

Dit is mijn favoriete palet voor een feestelijke look! Tip: houd een wattenschijfje dubbel geklapt onder je oog als je de oogschaduw aanbrengt, zodat er geen pigment op je gezicht valt en je vlekken krijgt. Vooral met een kleur met glitter;).

Shop Essential 3 hier online

 

Essential 4

Goud-, koper- en groentinten.

essential 4

Bij deze look heb ik eerst op mijn gehele ooglid de kleur gemstone aangebracht, een vrij warme koper tint en toen ben ik wat gaan experimenteren met de groene kleur lost in paradise, ik heb rondom mijn oog een eyecat streep gezet en deze een beetje vervaagd.

Wel leuk een keer creatief uit te pakken. Dit is dus zeker geen dagelijkse look. Wel tof voor een beauty fotoshoot.

Toen heb ik in mijn binnenste ooghoeken en onder mijn wenkbrauwen de kleur 24k gezet voor een mooie glans (dit is een mooie goudachtige kleur), de zwarte kleur paradox als eyeliner onder en boven mijn wimpers voor een wat opgemaakte look en met mijn vingertop de kleur private party over het geheel aangebracht, dit is een glitter met een gouden/koperen kleur om de look af te maken.

make up look

In dit palette zitten vijf matte kleuren, één glitter kleur (private party) en vier kleuren met een shimmer. Tip: de shimmer kleuren breng ik gemakkelijk aan met mijn vingertop.

Shop Essential 4 hier online

 

Ook leuk: mini palettes!

Heb je je make-up graag bij je? Dan zijn er zes mini essential eyeshadow palettes. Ideaal voor on the go. Deze bestaan uit vier op elkaar afgestemde kleuren, van nudes tot toal glam, en neem je gemakkelijk mee. In mooie doosjes die tegen een stootje kunnen.

be creative mini essential

1: Nude, 2: Grey, 3: Green, 4: Blue, 5: Purple, 6: Pink.

Mijn conclusie

Ik ben erg enthousiast, er is voor ieder wat wils. Of je nu van opvallende kleuren houdt, totaal over de top wilt gaan, naar kantoor gaat of zelf wilt experimenteren, iedereen kan hier mee aan de slag.

Per palette heb je een mooie combinatie van lichte en donkerdere kleuren, matte en shimmer tinten, dus je kan ze mooi natuurlijk combineren of wat meer uitpakken. Wil je er helemaal een feestje van maken, dan neem je een kleur met wat glitter erin. Dit vind ik altijd erg mooi om in je binnenste ooghoeken subtiel aan te brengen. En onder je wenkbrauwen, zodat je een mooie glans krijgt.

Hoge pigmentatie en langhoudend

De kleuren zijn hooggepigmenteerd, het blijft daardoor de hele dag goed zitten. Ook is het er weer makkelijk af te halen. Zelf gebruik ik altijd een make-up reinigingsolie, met de olie is alles er zo makkelijk en snel af.

Een oogschaduw met mooie neutrale kleuren mag eigenlijk in geen enkele make-up collectie ontbreken. In welke bui je ook bent, er is altijd wel een oogschaduwpalette waarmee je de perfecte look kunt creëren.

Shop alle Essentials hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook