Maybelline, Clarins, Zovirax, Weleda, Colorescience, Essence, Curaloe

10:53 - 06:32
luistertijd 10:53 - leestijd 06:32

Een nieuwe maand bomvol nieuwe favoriete producten! Vandaag lees je alles over de nieuwste en meest geliefde aanwinsten van het BeautyJournaal team. Verrassend veel skincare deze maand, maar ook wat make-up. Ontdek het snel!

Harriet: Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer

harriet

Een Golden Oldie, veel geprezen en veel verkocht: een concealer van Maybelline in vloeibare vorm, maar met een sponsje als dispenser. De naam van de concealer doet gedateerd aan – welk merk noemt nu nog iets anti-age? – maar in de VS, waar het merk vandaan komt, heet de concealer inmiddels ‘Age Rewind’. Maar ‘erasen’ doet het zeker !

maybelline concealer

Door de tube te draaien komt er product in het sponsje, waardoor je het heel makkelijk, alsof je een kwastje in je hand hebt, kunt aanbrengen onder je ogen of waar je maar wilt.

Het is een ‘multi-use’ product: afhankelijk van de tint die je kiest kun je het ook gebruiken als highlighter of shaper. Het aparte is dat het een heel dunne vloeibare substantie is die toch goed dekt, zonder cakey te zijn.

maybelline anti age eraser

Ik gebruik het na mijn foundation op alle rode plekjes die dan nog zichtbaar zijn. Onmiddellijk effect en het blijft de hele dag zitten! Full price ligt het in de winkel voor rond  de 12,- euro, maar de concealer is altijd wel ergens in de aanbieding. Gewoon proberen!

Shop hier online

 

Clarins Re-Move Micellar Cleansing Milk

Deze micellaire milk reinigt en verwijdert make-up voor een frisse, zuivere en stralende huid. De textuur combineert de frisheid van een lotion met het comfort van een milk, en de reinigende eigenschappen van micellen. Het is een droom van zachtheid..

 

Zo omschrijft Clarins het en geloof me, er is niets van gelogen. Dít is jouw ideale quick cleanser zonder water op vakantie. Ik gebruik hem al twee maanden op ‘Bakkum’ en het verrast me telkens weer hoe schoon mijn huid wordt – ook na de dikste lagen hybride zonnecreme, en hoe zacht mijn huid blijft.

Bij flinke make-up moet je de routine wel 2x herhalen maar dat doe ik met liefde. De kunststof fles is zeer reisbestendig want je moet goed knijpen om de milky vloeistof eruit te krijgen. De flipdop is prettig. Ik vind het zuinig in gebruik.

Shop hier online

 

Sabine: Zovirax

Helaas ben ik ooit besmet geraakt met het herpes virus en krijg ik in tijden van stress, veel zon in combinatie met een slechte weerstand, een koortslip. Vroeger tijdens tentamenperiodes trok ik bij mijn ouders in om te studeren. Mijn studeerkamertje was dan al gereed voor mij gemaakt en standaard lag daar dan een tubetje Zovirax.

zovirax

Jaren is het goed gegaan, stak het bijna niet meer de kop op, maar sinds mijn bevalling bijna twee jaar geleden en Corona in maart 2020, is mijn weerstand slecht en is mijn beste vriend weer Zovirax.

Deze maand heb ik al twee keer een koortslip gekregen. Met Zovirax tover ik de blaasjes zo weer om tot een niet besmettelijk korstje wat gelukkig snel weer weg gaat.

Mijn reddende engel is dan ook mijn beauty favoriet. (oha, ook de zonlipbalm uit de Karma lijn van Rituals,om het te voorkomen).

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: Weleda Energy Aroma Douchegel

dian

De afgelopen maand ben ik diverse geuren van de Weleda Aroma Douchegels gaan testen. Deze Energy variant is mijn ultieme favoriet voor in de ochtend. De activerende douchegel is heerlijk fris van geur, een echte oppepper waar je heerlijk wakker van wordt.

De geur is een mix van gember, citronella en cederhout. Hij ruikt dan ook heerlijk fruity en natural.

weleda energy douchegel

De gel zelf is heel mild, zelfs een beetje melkachtig. Hij reinigt de huid zacht en behoud daarbij de natuurlijke vochtbalans. De 100% natuurlijke etherische oliën hebben echt een aromatherapeutische werking op je gevoel. Ik vind het heerlijk om na het sporten en zweten in de douche te springen en deze gel te gebruiken. Voel me vrolijk, fris en schoon. Heerlijk toch?

Ik kan de Harmony variant overigens ook aanraden, deze heeft een geur van zilverspar, Siberische spar en lavandin. De ontspannende lavandel variant vind ik ook heel prettig, maar dan vooral voor in de avond. Kom je helemaal mee tot rust.

Shop hier online

 

Corine: Colorescience Mineral Eye & Brow Palette

Ik ben dol op minerale make-up. Niet alleen is het goed voor je huid, het blijft ook onberispelijk zitten gedurende de dag. Zeker als je je minerale make-up gebruikt in combinatie met een primer. Nu de temperaturen weer omhoog gaan, is het fijn als je make-up niet over je huid wandelt bij een klein beetje transpireren.

colorescience brow

Het Mineral Eye & Brow Palette van Colorescience was afgelopen maand mijn favoriet. Een handzaam palette met precies de juiste kleuren voor een verzorgde ooglook en gedefinieerde wenkbrauwen.

Ik gebruik de licht kleuren overdag op mijn bewegende ooglid en in de ooghoekjes voor een open blik. Voor een wat intensere look (a la smokey) gebruik ik de donkere kleuren.

Deze donkere kleuren gebruik ik ook om mijn wenkbrauw aan te zetten. Tip: als je het palette nog niet eerder hebt gebruikt, begin dan met een tint lichter dan je gewend bent. Mineralen worden na het aanbrengen altijd iets donkerder.

Shop hier online

 

Model Mandy: Clarins After Sun SOS Sunburn Soother Mask

Ik had een proefje gekregen van dit masker en ben zo enthousiast dat ik het zelf ook gekocht heb. Het is heerlijk om je gezicht mee in te smeren na een dagje zon. Het maakt mijn huid zacht, kalmeert en herstelt dankzij zonnebloemextract.

clarins aftersun mask

Ook hydrateert het de huid door aloë vera extract en voedt het de huid met karite-olie.

Het voelt aan als een gel-crème , smeert goed uit en trekt snel in. Ideaal voor deze periode van het jaar!

Shop hier online

 

Gerti: Essence Bye Bye Panda Eyes Smudgeproof Mascara

gerti

bye bye panda eye

Mijn  favoriet van de maand mei was al eens favoriet van Harriet, ik was eerst wat kritischer, maar nu ben ik helemaal om: Essence Bye Bye Panda Eyes Smudgeproof Mascara. Deze mascara geeft niet af, hij separeert mijn wimpers goed en geeft voldoende volume.

In het begin was ik kritisch en vond ik dat hij onvoldoende volume gaf. Ik vergis me wel vaker in een nieuwe mascara. De borstel moet dan nog volzuigen met mascara.

De eerste paar keer krijg je inderdaad minder volume, maar na een week of twee ervaar ik dat niet meer zo. Natuurlijk kun je hem ook eerst een paar keer goed ronddraaien. Niet pompen! Dan komt er lucht in de houder en krijg je sneller bacteriegroei.

De mascara klontert niet, vaak een probleem met volume mascara’s. Aan het eind van de dag zit hij nog goed. Ik kocht er twee voor de prijs van een. Nog geen 2 euro per stuk. Een mascara waar je blij van wordt.

Shop hier online

 

Make-up artist LydiaCURALOE Organic Hydra Restore Mask

ctzn los angelos

curaloe restore mask

De Curaloe Hydra Restore Mask met, je raadt het al – heel veel aloe vera! – gaat dehydratatie van de huid tegen. Het belooft een life-safer te zijn bij kleine huidirritaties, een droge en schrale huid. Het hydrateert, herstelt de vochtbalans van je huid.

Het zou ook goed zijn bij een acne-gevoelige huid, en een schilferige huid.

Mijn ervaring

Acne heb ik niet en ook geen schilferige huid. Maar inderdaad, dit is een cadeautje voor mijn huid…… Ik geef mijn huid 1 keer in de week een lichte scrub en breng daarna het Hydra masker aan.

Het zit in een handige tube en het heeft een crèmige textuur. Ik laat het minimaal 15 minuten zitten. Soms ook wel een uur, haha – ik was het vergeten!

curaloe masker

Mijn huid is heerlijk zacht, gehydrateerd en fijner van structuur. Er viel niet veel meer af te spoelen, zo mooi was het ingetrokken. Bovendien laat het ook geen overbodige glim achter op mijn huid.

Ik heb het ook op mijn toch wel droge handen gedaan. Die vinden het, aan het grote verschil te zien, duidelijk ook heel lekker. Mijn handen zijn na dit masker veel minder droog, en heel zacht. Glimt niet. Ik vind het heerlijk!

De verpakking heeft een organic, luxe uit,straling met gouden letters. Is recyclebaar en milieuvriendelijk. Curaloe Organic Skin care lijn bevat geen kunstmatige geuren, het is een vegan merk.

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook