Zachter, meer glowy, minder rood, puistjes blijven langer weg. Bekijk de foto’s!

07:44 - 04:38
luistertijd 07:44 - leestijd 04:38

Midden in de Corona pandemie introduceerde La Roche Posay een mooi nieuw serum in de Effaclar-serie voor volwassenen met acne. Voor schoonheidsspecialiste Kim Houtvast van Derma-Lounge in Limburgse Schin op Geul kwam dit op een goed moment.

 

Kim heeft van nature al een acne-gevoelige huid maar door het langdurig dragen van een mondkapje nam dit alleen maar toe. Vier weken lang heeft Kim voor BeautyJournaal het Ultra Concentrated Serum getest en ze is blij met het resultaat!

Acne is niet alleen iets van tieners, ook 40% van de volwassenen tussen 20 en 40 jaar houden er last van. Bij volwassen acne zijn niet alleen de puistjes het probleem, ook de littekentjes en vlekjes van eerder doorgemaakte acne speelt een rol. De restverschijnselen.

Het nieuwe Effaclar serum werkt op meerdere problemen:

Wat zit er in Effaclar Ultra Concentrated Serum?

Een mix van peelende en kalmerende bestanddelen:

Hoe heeft Kim het serum ervaren?

Ik heb naast het serum ook reinigingsproducten en kalmerende producten uit de Toleriane lijn ontvangen. Deze lijn is speciaal bedoeld voor de gevoelige, met allergie reagerende huid.

Het was zo een compleet beautyregime, en dat was vier weken lang een feestje! Ik zie en voel duidelijk verschil nu.

Mijn avondroutine

Mijn avondritueel bestond uit reiniging met de Effaclar Purifying Foaming Gel. Een heerlijk zachte reiniger met zink en citroenzuur. Zink vermindert de tagproductie en zuivert de huid waarbij citroenzuur lichtjes de huid exfolieert en een ontstekingsremmende functie heeft. Het is een heerlijk luchtige wasgel met een lekkere neutrale geur. De huid voelt écht zijdezacht aan. Love it!

Kim’s La Roche Posay routine met Effaclar en Toleriane

Vervolgens bracht ik dan het Effaclar Ultra Concentrated Serum aan: 4 druppeltjes in mijn handpalm en goed over mijn gezicht verdelend. Het serum trok goed in en gaf een lichte tinteling, best prettig.

Shop La Roche Posay Effaclar ook hier online

 

Stimulatie van huidvernieuwing

Er zitten 3 zuren die een mooie combinatie vormen voor de ondersteuning van de natuurlijke huidvernieuwing. Als een soort peeling dus. Door de toegevoegde niacinamide is dit serum goed te verdragen en krijg je minimale roodheid waardoor de huid ook mooi kalmeert. Het zit in een mooi glazen flesje met pipet. Handig in gebruik!

Ik sloot mijn avondritueel dan af met Toleriane Ultra crème. Deze crème kalmeerde mijn huid meteen en gaf een mooie frisse tonus. Heerlijk!

Superfijne crème

Toleriane Ultra crème is mijn favoriet voor óver het Effaclar serum. Tintelingen werden meteen minder en mijn huid kalmeerde geweldig mooi na het aanbrengen. Deze crème bevat o.a. squalane, neurosensine en shea butter. Deze krachtpatsers zorgen voor hydratatie en vermindering van huidirritatie, en dat was te zien! Mijn huid kreeg meteen een mooie frisse tonus. Heerlijk!

Mijn ochtendroutine

Mijn ochtendritueel – en geloof me, na een nacht zag mijn huid er telkens weer fris uit! – bestond uit dezelfde reiniging, waarna ik eerst het Toleriane Ultra Dermallegro serum aanbracht.

Hyaluronzuur

Dit serum zit ook in een handig flesje met een pipet. Meteen na het aanbrengen is het een beetje plakkerig. Dat trekt snel weg en wat je overhoudt is een huid die heerlijk zacht aanvoelt. Het bevat o.a. neurosensine (een peptide die de gevoeligheid van de huid aanzienlijk vermindert), osmolyte (dit versterkt de huidbarrière) en het mooi hydraterende hyaluronzuur.

Matterende make-up basis

Daar overheen bracht ik de crème Effaclar Duo+ aan. Een luchtige, niet-vette crème die snel intrekt en de huid mooi matteert. Het is ook een ideale basis onder je make-up.

Langzaam wennen aan de ‘zuren’

Dit is de routine die ik 4 weken lang iedere dag heb aangehouden. Om mijn huid te laten wennen heb ik Effaclar Ultra Concentrated Serum de eerste week om de dag aangebracht. Daarna gewoon iedere dag. De reden is dat je huid langzaam moet wennen aan de zuren.

Belangrijk was wel het ooggebied te vermijden en de neusvleugels. Bij de neusvleugels kreeg ik schilfering maar dit verdween binnen enkele dagen.

Even een oprisping

Na 1 week gebruik zag mijn huid er wel echt heel rustig uit en vlekjes op mijn kin waren stukken minder! Vanaf de derde week had ik helaas even wat meer last van onzuiverheden, maar dat had te maken met mijn maandelijkse “hormonale schommeling”. Ik merkte wel dat de acne die ik kreeg, meer onder controle was. Dus minder last van dikke pukkels en soms gingen ze zelfs weg!

Weg vette, glimmende huid

Normaal gesproken had ik altijd in de ochtend een vette en glimmende huid. Sinds dat ik deze producten gebruik, heb ik hier geen last meer van.

Mijn conclusie

De producten heb ik als zeer prettig ervaren. Ik heb een zeer gevoelige huid en snel last van acne. Bij het uittesten van producten is het altijd de vraag hoe m’n huid gaat reageren.
De producten smeren allemaal ontzettend fijn. Ze zijn niet plakkerig, en hebben een subtiele tot vrijwel geen geur. Dit hoeft voor mij ook absoluut niet (liever niet zelfs).

Kim’s huid door de vier weken heen dat ze testte.

Zacht en glowy

Ik heb totaal geen last van irritaties gehad als gevolg van de producten. Mijn huid heeft een mooie, gezonde ‘glow‘en oogt rustig. Mijn huid voelt ook helemaal niet trekkerig aan. De combinatie van de Effaclar lijn (acne gevoelige huid) en de Toleriane lijn (gevoelige huid) vormen een mooie synergie.

Shop La Roche Posay Effaclar ook hier online

 

 

De roodheid in mijn gezicht is minder geworden, ervaar ik en de onzuiverheden in mijn hals zijn ook echt een stuk minder. Als er nu nog iets opspeelt, wordt het ook minder erg dan voorheen. Ik ben hier heel blij mee!

Shop La Roche Posay Effaclar ook hier online

 

Lees hier meer over Maskne:

 

Lees ook