Welke oplossingen zijn er voor de huidirritaties?

05:56 - 03:33
luistertijd 05:56 - leestijd 03:33

Onlangs publiceerden we al een artikel over huidissues die ontstaan door het dragen van mondkapjes. Wij moeten er erg aan wennen, terwijl ze in Zuid-Oost Azië niet beter weten dan in openbare ruimten waar veel mensen samen komen neus en mond af te schermen, als er weer infectievirussen rond waren.

Dermatologe Tiina Meder, tevens oprichter van het fantastische Meder Beauty Science, geeft meer tips om huidproblemen te voorkomen. Een verzamelterm voor al die huidissues in de wandelgangen ‘Maskne’ gaan heten;-)

tiina meder

Wat is ‘maskne’?

Een verzamelnaam voor huidproblemen die ontstaan door langdurig dragen van mondkapjes. De combinatie vocht en uitgewasemde adem gevangen raken achter het mondkapje en zo een perfecte voedingsbodem creëren voor bacteriën die niet zo gunstig zijn voor je huid.

Bij langdurig gebruik kun je na verloop van tijd deze huidklachten krijgen: roodheid, jeuk, puistjes, schilfering – met name in het midden- en onderste deel van het gezicht. Ook wordt er allergie gerapporteerd als gevolg van het materiaal van de kapjes. Een studie gepubliceerd in het Journal of the American Academy of Dermatology meldt een schokkend hoog percentage huidbeschadigingen van 97 procent bij eerstelijnsmedewerkers in Hubei, China.

Gebruik geen producten waar minerale olie in zit

Tiina adviseert om geen rijke, vettere crèmes te gebruiken als je een mondkapje draagt. Let er ook op dat er geen minerale olie in zit, omdat deze stof heel afsluitend werkt op de huid en dat wil je nu niet.  Het kan puistjes en irritaties veroorzaken.

Salva Derm cream

salva derm

Tiina is groot fan van het gebruik van juist microbioom-vriendelijke huidverzorging, omdat de fermenten in deze producten helpen de van nature aanwezige microflora op de huid in goede balans te houden. Eén van de favorieten uit haar eigen collectie is de Salva Derm cream, met hydraterende en huidbarrière herstellende, kalmerende eigenschappen – lees er hier meer over.

Waar vind je alle salons die met Meder werken?

 

Tiina’s huidverzorgingstips! Haar favoriete producten….

Ze adviseert om dagcrèmes in een lightweight formulering te gebruiken, dus emulsies of zelfs gels. Als je acnè of rosacea hebt is het prettig om vetvrije producten te gebruiken die ook ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen hebben.

soin apax

Op een rijtje

Heel goede werkzame stoffen hiervoor vindt ze groene thee, centella asiatica, calendula officinalis, kamille, rode druif, aloë vera en algen.

Bekijk hier alle producten van Meder Beauty Science

 

equa derm

‘Het goede is’, zo zegt ze, ‘we komen nu minder aan onze gezichtshuid, en dit helpt om breakouts te voorkomen.

Verder heeft ze nog de volgende tips:

Ze adviseert ook om voldoende uren zónder mondkapje rond te lopen. Je hoeft geen mondkapje te dragen als je in de buitenlucht bent, en in je auto hoeft het ook niet.

Bekijk hier alle producten van Meder Beauty Science

 

Het materiaal waarvan maskers gemaakt zijn

De medische maskers zijn gemaakt van synthetische materialen als polyethylene terephthalate en polypropylene. Stoffen maskers zijn vaak behandeld met chemicaliēn als formaldehyde. Een in potentie kankerverwekkende stof. Maar het houdt parasieten uit de producten tijdens het transport. Het is niet gezond om langdurig dit soort maskers te dragen op je huid. Als je stoffen masker hebt gemaakt of gekocht, was het dan eerst op 60 graden.

tiina meder

Ademende stof, of niet?

Medische maskers zijn waterafstotend, hierdoor kunnen aerosolen van jou zelf niet naar buiten, maar die van anderen jouw mond en neus dus ook niet bereiken. Als je een mondmasker van bijvoorbeeld T-shirt stof maakt, kunnen deze druppels wel naar buiten, en naar binnen, zeker als je een enkellaags mondmasker maakt. Dubbellaags T-shirt stof is beter hiertegen, en de ‘ademende’ T-shirt stof is ook beter voor je huid.

Waar vind je alle salons die met Meder werken?

 

Tot slot adviseert Tiina om rustig te blijven, zo min mogelijk in een stressmodus te gaan. ‘Reduceer negatieve emoties en hou geloof in een betere wereld als deze pandemie eenmaal over is.’

Wil je meer artikelen lezen over dit prachtige merk van Tiina Meder? We schreven al op BeautyJournaal:

 

Ben je geïnteresseerd om met de producten van Meder Beauty Science te werken? Neem dan contact op met Sumaja Beauty in Urmond, +31 (0)6 40106491, +31 (0)6 50204728, info@sumajabeauty.com en bezoek de website www.sumajabeauty.com.

Lees ook