Mooi & veilig bruin worden, met vegan skincare+ topfacial! & win!

10:55 - 06:33
luistertijd 10:55 - leestijd 06:33

Lage zonstand, betekent in het voorjaar wel krachtiger zon!

Het is lente en hoewel het bij vlagen nog koud kan zijn, staat de UV-index alweer op 5. Dat klinkt niet hoog op een cijferlat van 10, maar bij bijvoorbeeld een heldere noordenwind die een schone lucht aanvoert en het feit dat de zon nog laag aan de hemel staat, vang al je al aardig wat UV-straling op. Je huid kan er al door bijkleuren! Dat betekent met je winterbleke toet dat je huid ook al licht kan verbranden.

Zo belangrijk: aanmaak van vitamine D

Lekker naar buiten gaan is superbelangrijk voor je gezondheid. Alleen al omdat je via je huid extra vitamine D gaat aanmaken. Deze vitamine is cruciaal voor een goede weerstand. Laaf je aan het licht, maar bereid je huid er wel op voor. IK Skin Perfection heeft een prachtig programma, dat je niet mag missen.

Het IK Skin Perfection programma helpt je huid goed voor te bereiden op de zon en haar effectief te beschermen ín de zon. Ook behoudt je zo een betere huidconditie.

 

Voorbereiden en beschermen

Voorbereiden bestaat uit een mooie combinatie van een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste en thuis het gebruik van de juiste producten.

Verwijdering van dode huidcellen

In dit voortraject gaat het om het verwijderen van dode huidcellen. Hierdoor ‘bruin’ je niet alleen mooier, ook je huidverzorgingsproducten houden beter op de huid. Het behandelen met antioxidanten om je huid te helpen vrije radicalen onschadelijk te maken.

IK Skin Perfection heeft hiervoor twee hele mooie scrubproducten, voor gezicht en lichaam. IK SCRUB+ is een romig 3-in-1 product dat een lysing, peeling en scrub geeft. De lysing weekt de dode huidcellen los met enzymen, de peeling versterkt dit effect met zuren en de scrub is de mechanische stap met kleine schurende bolletjes. Je huid wordt heerlijk zacht en mooi van kleur, en kan nu nog beter werkzame stoffen opnemen. De peeling is effectief en toch uiterst zacht.

Shop IK SCRUB+ hier online

 

Mimatcha Scrub met 100% pure Cacaoboters, de Japanse Matchathee en Mint is zeer rijk aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en fytosterolen.

De Mimatcha scrub is ontwikkeld om ook de droge en schilferige huiden de hele dag zacht en glad te laten aanvoelen. Het huidoppervlak wordt mooi gepolijst.

Shop IK Mimatcha Scrub hier online

 

Vocht, vocht, vocht…het laat de cellen goed werken, en beschermt beter tegen UV-straling

UV-straling maakt veel vrije radicalen aan op de huid. Hoe vaker je hieraan blootgesteld wordt in je leven hoe sneller huidveroudering een rol gaan spelen. Antioxidanten smeer je op je huid, maar je neemt ze ook in. Gebruik daarbij ook krachtig hydraterende producten omdat vocht helpt de huidcellen normaal te laten functioneren. Ook beschermt het de huidbarrière tegen uitdroging door UV-straling. Je zongekuste teint zal ook een mooiere glow houden. Vanzelfsprekend gaat voorbereiding altijd vergezeld van goede UV-zonbescherming.

IK HYALURON+ is een krachtig hydraterend en iets liftend huidserum dat non-stop helpt de vochtbalans in de huid op peil te houden. Fijne lijntjes, maar ook een droog huidgevoel zullen snel verdwijnen. Het serum is geschikt voor alle huidtypen, ook voor de oudere huid. Het geeft de perfecte boost je huid nodig heeft om zich te kunnen wapenen tegen UV-licht. Begin er al mee voordat je veel in de zon gaat, zodat je huid optimaal voorbereid is.

Shop HYALURON+ serum hier online

 

IK HYAMAX+ is een geconcentreerde, luchtige 24-uurs vochtbooster met groene cosmeceuticals, die bijdraagt aan het herstel van de huid en hydrateert onmiddellijk. Zoals je weet: een goed gehydrateerde huid is beter beschermt tegen de nadelige volgen van UV-blootstelling.

Het stimuleert de celvernieuwing, wat fijn is om een frisse uitstraling van de huid te behouden. Tijdig beginnen, helpt zonschade te minimaliseren. HYAMAX+ is ook perfect te gebruiken na een intensieve behandeling.

Shop HYAMAX+ hier online

 

 

Tot slot is er ook nog een zalige oogcrème, EYE+, die helpt om donkere verkleuringen op te lichten, terwijl hyaluronzuur en peptiden de huid rond de ogen liften en voller maken. Ook zorgen de peptiden voor meer zuurstofrijk bloed en dit helpt bij het verminderen van donkere kringen.

Je kunt dit product meerdere keren per dag gebruiken, en doe dat ook gerust. In de fellere lente- en zomerzon ben je geneigd om meer met je ogen te knijpen. Dit werkt lijntjes in de hand. EYE+ helpt de gevolgen ervan te verzachten.

Shop EYE+ hier online

 

 

Beschermen! Altijd wanneer je naar buiten gaat…om zonschade te voorkomen, en een goede huidconditie vast te houden

Zonschade is een verzamelterm geworden voor versnelde huidveroudering, pigmentvlekken, en zelfs huidkanker. Alles wat veroorzaakt wordt door UV-blootstelling. IK Skin Perfection heeft erg mooi geformuleerde anti-zonnebrandproducten. Ze zijn ook geschikt voor kinderen. Hoe jonger je begint met beschermen, hoe minder huidschade er ontstaat, en hoe lager het risico wordt op huidkanker.

Smeer je gezond! Een gezonde huid verbrandt minder snel

Voor het gezicht is er de MINERAL SUN SPF 30+. Een nano-vrije-zinkoxide die niet plakkerig is en geen witte waas achterlaat. Hij gaat perfect onder je make-up.  De fluid is rijk aan hoogwaardige natuurlijke antioxidanten zoals druivenpitolie en groene thee, die de huid beschermen tegen veroudering en zonschade.

Het is waterresistent, herstelt de vochtbalans, helpt pigmentvlekken te voorkomen en rimpels te verminderen. Bescherming tegen UV-B, UV-A en blauw licht. De handige compacte pompflacon gaat makkelijk mee in je tas. Je kunt altijd bijsmeren.

Shop MINERAL SUN SPF 30+ hier online

 

SUN SPF 50+ is een makkelijke dunne lotion die beschermt tegen UV-B als UV-A straling en is geschikt voor de normale tot gevoelige huid – voor het gezicht en lichaam, bij zonallergie, en voor voor kinderen.

Hij voelt niet plakkerig, herstelt de vochtbalans en helpt pigmentvlekken te voorkomen. SUN SPF 50+, gaat huidveroudering tegen en zorgt voor een stralend resultaat en een zachte, gladde huid.

Shop de SUN SPF 50+ hier online

 

 

Hoe zit het ook alweer met die zonschade? We frissen je geheugen op….

Pigmentophopingen

Pigmentvlekken ontstaan in een huid die uit balans is, waardoor pigment zich ophoopt door verstoring in de celfuncties. Ook een verouderende huid met een celvernieuwing die vertraagt, krijgt ophoping van pigment. Pigment wordt door de huid aangemaakt onder invloed van UV-straling, ter bescherming. Je natuurlijke pigment biedt een beschermingsfactor vergelijkbaar met spf 2.

Huidkanker is niets anders dan DNA schade aan de cellen

bron kanker.nl

Het ontstaan van huidkanker is het regelrechte gevolg van DNA schade in de huid die ontstaat door verbranding door de zon. Normaliter ruimen de huideigen beschermingstroepen deze beschadigingen op, maar als er teveel ontstaan, en over een langere tijd heen, kunnen fouten in dat opruimsysteem ontstaan en krijg je een verstoorde celdeling met tumortjes tot gevolg.

Hoe vaak je in je leven verbrand bent geweest, hoe hoger het risico wordt, de zonschades tellen cumulatief op. Het is zeer belangrijk om verbranding van de huid te voorkomen met een goede bescherming tegen zowel UV-B als UV-A straling.

De zon is een trigger voor acne en rosacea

Ook acne en rosacea kunnen in de zon verergeren. Bij actieve acne als een rosacea is het beter uit de zon te blijven. Ook bij behandelingen tegen kanker wordt de huid vaak zeer kwetsbaar en kun je direct zonlicht beter vermijden. Je huid verbrandt sneller.

Rosalie van der BurgBoek je zon-facial bij de schoonheidsspecialiste! De IK Zonproof gezichtsbehandeling

Bij de schoonheidsspecialiste kun je nu met IK Skin Perfection een heerlijke zonvoorbereidende facial boeken. Rosalie van der Burg van Schoonheidssalon Rosalie uit Katwijk geeft deze zonvoorbereidende behandeling het hele voorjaar door, vertelt ze.

‘De peeling staat centraal in deze behandeling. Een dubbele zelfs met de GLYCOLID ACID+ met glycolzuur en daarna de gommage scrub MIMATCHA SCRUB. Het geeft een prachtige boost aan de huid. Dofheid verdwijnt, de huid wordt beter gehydrateerd en voelt weer mooi zacht aan. Ik combineer het met fijne massages en een compleet serumtreatmentprogramma.’

Voor thuisgebruik geeft Rosalie bij deze behandeling de MINERAL SPF30 mee en de MIMATCHA SCRUB. Wat een verwennerij! Rosalie is 3 jaar geleden met IK Skin Perfection gaan werken en ze boekt prachtige resultaten bij haar klanten, vertelt ze. ‘Daarbij werk ik met de Observ huidscan. Ik kan letterlijk zien wat het resultaat van mijn behandelingen en producten is. Meten = weten, het is gewoon erg goed.

Rosalie’s favorieten binnen de IK-lijn zijn de RE-NEWING OIL celvernieuwende olie die fijne soepelheid aan de huid geeft, en ’s nachts mooi te combineren is met een creme. ‘Hij ruikt ook echt zalig.’. En ze is fan van de MINERAL SPF30. Ze noemt hem haar BFF-forever;-) De roodheid in je huid nemt af, pigmentvlekken krijgen minder kans. Ik heb rossig haar en een hele lichte huid. Dit zonproduct is echt betrouwbaar. Hij zit altijd in mijn tas.’

WIN   WIN   WIN   WIN  WIN   WIN!

Als trouwe lezer(es) van BeautyJournaal hebben we een heerlijke winactie gemaakt. We geven een aantal prachtige MINERAL SPF30+ zonnebrandcrèmes voor het gezicht weg.

Zo doe je mee!

Stuur je antwoord naar info@beautyjournaal.nl onder vermelding van winactie IK ZONPROOF. Vermeld ook je naam en adres erbij. Deze winactie loopt tot 28 mei 2021.

De winnaars krijgen vanzelf antwoord van ons via de mail.

 

 

Lees ook