Langhoudende kleuren met een verzorgende finish!

05:04 - 03:02
luistertijd 05:04 - leestijd 03:02

Toen ik 16 was smeerde ik met de lichtroze Labello voor een lichte kleurtint op de lippen. Afschuwelijk was dat lichtroze, maar goed. Toen ik twintig was waren de steenrode/bruine lippenstiften in. Die waren eigenlijk ook niet helemaal lekker voor mijn huidtint. Toen kwamen de jaren van de plakkerige lipglossen. Van doorzichtig met shimmer of zelfs glitter, tot een waterige look met een lichte tint. Van duur tot goedkoop. Je kon niet om de lipgloss heen.

Matte lipsticks

De laatste tijd zien we juist meer matte lippenstiften. Die matte lipsticks hebben het voordeel dat ze lang blijven zitten. De kleuren lijken intenser. En als je een liefhebber bent van een highlighter, dan voorkom je dat je complete hoofd een kerstbal wordt. Overall glim is niet the way to go… als het aan mij ligt tenminste.

guerlain lipsticks

Kiss Kiss Tender Matte

Maar de matte lipstick heeft ook absoluut nadelen. De lippen worden er vaak droog van en ze geven een trekkerig gevoel. En met dat inzicht heeft Guerlain de nieuwe Kiss Kiss Tender Matte Lipstick lijn op de markt gebracht. Met Kiss Kiss lijkt matte zich verzoend te hebben met zacht, “even teer als een zoen en met de fluweligheid van het allerzachtste bloemblaadje”- aldus Guerlain.

Shop de collectie hier online

 

Het geheim

Het merk claimt dat de lipsticks een vederlichte textuur hebben, wat heerlijk zacht blijft van het eerste tot het laatste laagje. De formule bevat drie actieve bestanddelen:

  1. Hyaluronzuur: zorgt voor een goed vochtgehalte en maakt de lippen glad en vol.
  2. Galamboter: bekend als schoonheidsproduct voor vrouwen uit het verre oosten, boordevol vitamines en neroli. Het voedt, verzacht en kalmeert.
  3. Extract van rozenblaadjes: voedt de lippen en geeft ze vorm zonder trekkerig gevoel.

Dat klinkt goed, maar zijn de kleuren dat ook?

15 tinten

Er zijn 15 tinten waar je uit kan kiezen. Elke tint heeft een eigen geluksnummer dat voortkomt uit de chinese numerologie. Nude, bois de rose, rose, corail of rouge. Allemaal prachtige tinten, niet te wild, niet te experimenteel, maar wel elegant en sensueel.

guerlain kiss kiss

Guerlain heeft voor mij twee kleuren uitgezocht uit de, nu al iconische, drie toppers die ze hebben:

940 My Rouge – Felrood, de ultieme kleur van de tederheid met maar één betekenis: “ik hou van jou”.

219 Tender rose – Een zacht bois de rose als symbool van de eeuwige liefde.

Zelf kom ik altijd uit op framboos rose. Die gaat altijd lekker bij mijn huidstint zonder te heftig te zijn. Ik ben benieuwd hoe deze twee tinten bij mij passen.

Shop de collectie hier online

 

Smalle lipstick

De lipstick zelf is smal, maar komt wel in een normale lipstick huls. Omdat de lippenstift smal is, kun je het makkelijk aanbrengen. Een mooie liplijn zonder een lippotlood heb je in een handomdraai.

guerlain matte lipstick

Gepigmenteerde swatches

Ik breng zowel de rode als de rose kleur op mijn hand aan. Het zijn beiden mooie gepigmenteerde kleuren, die mooi dekken. Ze zijn prachtig en elegant. Dat belooft wat voor op de lippen!

guerlain swatches

Comfortabel en langhoudend

De lipstick bedekt de lippen in een keer. Het geeft een prachtige matte kleur en de lippen voelen inderdaad gevoed aan. De lippenstift blijft goed zitten. Een hele ochtend, met ontbijt, meerdere koppen koffie, glazen water en een lunch. Er zit daarna nog steeds kleur op. Misschien niet even mooi gedekt, maar nog steeds een tint.

guerlain lipstick

Links: Tender Rose | Rechts: My Rouge

Shop de collectie hier online

 

Mijn eindoordeel

Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de Guerlain Kiss Kiss Tender Matte. Het is echt een fijne lippenstift, met een goed gepigmenteerde kleur, die mijn lippen heerlijk verzorgd. Mijn tas zit vol met diverse lippenstiften, maar ik vis telkens de Guerlain er uit. Ze zijn dubbel en dwars hun prijs waard.

Nu is de vraag: welke staat me beter? Ben jij team Tender Rose, of team My Rouge?

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook