Met producten voor de normale/parfum gevoelige huid!

06:12 - 03:43
luistertijd 06:12 - leestijd 03:43

Afgelopen weken heb je op BeautyJournaal al kennis kunnen maken met de favoriete huidverzorgingsprogramma’s van ons testteam. In deze reeks artikelen ontdek je misschien zelf nieuwe producten die je aan jouw routine zou kunnen toevoegen. Vandaag lees je meer over de routine van Harriet. Doe inspiratie op!

De huid van Harriet

Harriet heeft over het algemeen een normale huid. Hij is niet droog, maar ook niet vet. Wel is haar huid gevoelig voor parfum. Er ontstaan snel rode vlekjes in haar gezicht en ook rond haar neus verschijnen er rode randen. Geparfumeerde producten probeert zij zo goed mogelijk te vermijden. 

harriet

Succesnummers

Om haar huid te verzorgen gebruikt Harriet de producten van Paula’s Choice en The Ordinary. De producten zijn allemaal geformuleerd zonder parfum en bevatten geen overbodige toevoegingen. Ze gebruiken pure werkzame stoffen en de producten zijn ook nog eens betaalbaar. Ze doen precies wat er beloofd wordt.

”Van Paula’s Choice gebruik ik met name de Resist, Skin Recovery, de Calm en de Defense lijn. Ik ga voor bescherming, herstel, voeding en anti-aging,” zegt ze.

Shop hier online

 

Harriet heeft een erg uitgebreide ochtend- en avondroutine. Hieronder legt ze alle stappen uit.

paulas choice

Shop hier online

 

Ochtendroutine

’s Ochtends start ik mijn dag met een toner, de Paula’s Choice Skin Recovery Toner. Daarna gebruik ik een vitamine C serum, vaak van The Ordinary, maar vitamine C gebruik ik ook van andere merken. Ik volg op met ‘Buffet’ van The Ordinary, dit is een peptiden serum. Ik breng hyaluronzur met B5 van The Ordinary aan en gebruik daarna een oogcrème/gel/serum. Ik wissel regelmatig van oogcrème, maar momenteel gebruik ik de Caffeine Solution met EGCG van The Ordinary. Ik eindig altijd, elke dag, met een moisturizer met SPF 30 of 50. Vaak is dat de Paula’s Choice Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30. 

verzorging

Avondroutine

’s Avonds maak ik mijn gezicht schoon met een cleanser van Etos’ eigen merk, de Sensitive Skin Gentle Face Wash. Daarna haar ik mijn oogmake-up eraf met de Etos Eye Make Up Remover Lotion. Heel voordelig en supergoed! Daarna pak ik mijn serums er weer bij. Om de dag gebruik ik de Niacinamide 10%+Zinc van The Ordinary, afgewisseld met een AHA of BHA of een Retonoid. Ik gebruik de 10%AHA bodylotion en 2%BHA bodylotion van Paula’s Choice gewoon voor mijn gezicht omdat deze flessen relatief voordelig zijn. Ik gebruik dit ook voor de Keratosis Pilaris (rode bultjes) op mijn bovenarmen en droge ellebogen.

Shop hier online

 

Als Retinol product gebruik ik meestal de Clinical 1% Retinol van Paula’s Choice, maar ook de Granactive Retinoid 5% in Squalane van The Ordinary. Daarna breng ik het Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum aan en een nachtcrème van Paula’s Choice. Nu gebruik ik hiervoor de Calm Restoring Moisturizer, maar deze wissel ik af met andere moisturizers van Paula’s Choice. Ik sluit mijn routine vaak af met een olie, om alles te ‘sealen’ en voor een extra rijk gehydrateerde huid. Hiervoor gebruik ik de B-oil van The Ordinary, een plantaardige mix van oliën. Een fijn product!  

the ordinary

Shop The Ordinairy hier online

 

Zomers gebruik ik voor het lichaam, armen en benen, de Suncover Suncare SPF 30 van Jetske Ultee. 

Het lijkt allemaal heel veel, maar het opdoen gaat snel. Ik sta zeker geen uren te smeren, daar heb ook ik geen geduld voor. 

Gebruik je deze producten al lang?

Wij zijn benieuwd hoelang Harriet deze perfect uitstippelde routine eigenlijk al gebruikt. Dat is eigenlijk al verbazingwekkend lang. ”De producten van Paula’s Choice gebruik ik al sinds de start van het merk, nog vóór het merk in Nederland verkrijgbaar was. Ik nam het mee uit de VS door een pakket te bestellen van de US-site, dat ik naar mijn hotel liet sturen. De producten van The Ordinary koop ik ook al sinds het merk in Nederland leverbaar is. Ik bestel het altijd via de site van The Ordinary, maar dit kan ook via Douglas.”

skincare merken

Open voor afwisseling

Ondanks deze vaste routine houdt Harriet wel van afwisseling en vernieuwing. Zo vindt ze dat Clinique bijvoorbeeld ook mooie producten heeft, maar vaak koopt ze gewoon de nieuwste lanceringen van haar twee lievelingsmerken. Paula’s Choice en The Ordinary zijn voor haar altijd goed. ”Ik ben nogal kritisch: ik wil parfumvrij, en gebruik alleen lucht- en lichtdichte verpakkingen (dus nooit potjes). Meer dan 50,- heb ik nog niet betaald voor een product,” zegt ze.

paulas choice dagcreme

Ultieme aanrader

We vroegen Harriet om één product aan te wijzen die iedereen eigenlijk in zijn of haar stash zou moeten hebben. Ze heeft ons met haar antwoord in ieder geval vast overtuigd. ”Ga voor een van de dagcrèmes met SPF van Paula’s Choice! Kies er één geschikt voor jouw huid. Bomvol anti-oxidanten, goede zonbeschermers en prachtige formules voor een redelijke prijs. Deze rijke samenstelling, zonder parfum en in goede verpakking vind ik nergens anders. En de dagcrèmes zijn geschikt als primer! Een super alles-in-een product.” 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook