Voor reiniging, voeding én friskoele blonde lokken zonder rare paarse gloed

05:26 - 03:15
luistertijd 05:26 - leestijd 03:15

Houd jij van koele, misschien zelfs wel assige blondtinten in je haar? Dan is haarverzorging voor blond haar een must. Om te beginnen natuurlijk een goede zilvershampoo. In het Engels purple shampoo en dat is eigenlijk een treffender naam, aangezien zilvershampoo paars van kleur is om ongewenste koperachtige en gelige tinten in je blonde haar te neutraliseren.

Veel haarverzorgingsmerken gaan tegenwoordig een stapje verder dan alleen een zilvershampoo in het assortiment. Je vindt dan ook regelmatig volledige haarverzorgingslijnen voor blond of geblondeerd haar. Ook bij Bumble and bumble, ofwel kortweg Bb, een van oorsprong Amerikaans merk. Ik testte de eerder dit jaar gelanceerde Bb. Illuminated Blonde collectie voor je. Deze collectie bestaat uit een shampoo, conditioner en leave-in treatment voor blond of geblondeerd haar.

bb illuminated blonde

Bekroonde haarproducten

Bumble and bumble werd opgericht in 1977. Niet als een haarverzorgingsmerk, maar als een salon in New York City. In de Bb. salon boekten celebrities maar al te graag een afspraak voor innovatieve en eigentijdse coupes. Vandaag de dag is Bb. meer dan een salon. Het merk heeft een uitgebreid assortiment aan bekroonde haarproducten; twee flagship salons in New York, een opleidingscentrum genaamd Bb.University en een wereldwijd salonnetwerk. Bb. producten worden momenteel verkocht in ruim 2.000 salons.

Bb.Illuminated Blonde Shampoo

Deze zilvershampoo neutraliseert warme kopertinten en de gele gloed in blond haar, terwijl de blonde tinten juist worden versterkt. De shampoo reinigt en hydrateert het haar, en is – net als alle andere producten van Bb. – vrij van sulfaten en volledig vegan. Geschikt voor alle haartypes en haartexturen.

bb blonde shampoo

Ik breng Bb. Illuminated Blonde Shampoo aan op vochtig haar en masseer hem goed door mijn haren. Van punten tot wortels,
zodat de paarse pigmenten zich gelijkmatig over mijn haren verdelen. Bij zilvershampoo geldt meestal: even een paar minuutjes laten inwerken voor een mooi koel resultaat. Daar schuilt ook meteen een risico… want laat je je zilvershampoo te lang inwerken, dan slaat deze door en wordt je haar paarsig. Bij Bb. Illuminated Blonde Shampoo valt dat risico mee. De shampoo is niet extreem gepigmenteerd. Bij andere zilvershampoo krijg ik nog wel eens paarse handen en paarse nagelriemen na het inmasseren van de shampoo. Dat gebeurt bij Bb. Illuminated Blonde Shampoo niet.

Je kunt deze zilvershampoo gerust een minuut of vijf in je haar laten zitten en daarna uitspoelen. Dat levert een mooi fris resultaat op.

Shop een hier een mooie kennismakingskit

 

Bb.Illuminated Blonde Conditioner

Ook de conditioner bevat paarse pigmenten en daarnaast een flinke dosis voeding. Bb.Illuminated Blonde Conditioner voelt romig aan en heeft een stevige textuur. Als een haarmasker. De conditioner ruikt net als de shampoo lichtfris, niet overheersend.

bb blonde conditioner

Ik laat de conditioner een minuut of vijf inwerken, net als de shampoo. Mijn haar voelt daarna zacht en gevoed aan. Mijn haarborstel zoeft na het gebruik van Bb.Illuminated Blonde Conditioner door mijn haar heen.

Shop een hier een mooie kennismakingskit

 

Bekijk ook het volgende filmpje:

Bb.Illuminated Blonde Tone Enhancing Leave-In

Deze leave-in toning spray kun je dagelijks – en zelfs tussen wasbeurten door – gebruiken om je blonde haren nog nét iets meer op te lichten. Ook fijn… Bb.Illuminated Blonde Tone Enhancing Leave-In voegt hydratatie toe, vermindert pluizig haar (heeeeel fijn in de winter!) en biedt bescherming tegen de hitte van styling tools tot 232°C.

bb blonde leave in

Je sprayt het product simpelweg over je vochtige of droge lokken en brengt je haar in model zoals gebruikelijk. De spray is fijn als een nevel en ruikt – zoals de hele Illuminated Blonde reeks – subtiel lichtfris.

Shop een hier een mooie kennismakingskit

 

Friskoele blonde lokken

Bb.Illuminated Blonde is een hele fijne productreeks voor blond haar. De reeks zorgt voor reiniging, voeding én friskoele blonde lokken. Een absolute plus is het feit dat je het met deze producten niet zo nauw hoeft te nemen met de timing, omdat het risico op paars doorslaan vrijwel nihil is.

blond haar

De hittebescherming van de Bb.Illuminated Blonde Tone Enhancing Leave-In vind ik een slimme toevoeging en het scheelt het gebruik van een separate hittebeschermer voor het drogen en stylen van mijn haar. Kortom: aanrader!

Shop een hier een mooie kennismakingskit

 

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook