De producten voor thuis zijn net zo top als de salonbehandeling! Go for it!

08:28 - 05:05
luistertijd 08:28 - leestijd 05:05

In de nazomer van 2020 maakte ik kennis met FillMed Skin Perfusion, een Frans huidverzorgings- en verbeteringsmerk dat is voortgekomen uit Laboratories FillMed en zeer bekend staat als producent van hyaluronzuur injectables. In het recente verleden behoorde ook het skincare merk Laboratories Filorga nog tot het concern, maar dat is nu afgescheiden. In Nederland is INMA Cosmetics distributeur van dit prachtige merk.

fillmed

Bekijk mijn video van de gezichtsbehandeling

Ik onderging de gezichtsbehandeling met een peeling, voeding met maskers en celstimulatie met speciale Cryo-Led koude- en lichtapparatuur van FillMed. Bekijk de video van mijn behandeling nog maar eens. De apparatuur is ook super. Heel compact, dus ook als een salon minder ruimte heeft, en het biedt echt heel goede huidstimulerende behandelingen.

Topkwaliteit

Natuurlijk hoort bij zo’n mooie behandeling, waar ik echt super content mee was, ook een lijn voor thuisverzorging. In de lockdown deze winter had ik uitgebreid de tijd om me hier aan te laven. Want laven was het, en is het nog steeds. Wat een topkwaliteit! Het is me al eens eerder opgevallen: producenten die van origine injectables maken, kunnen ook echt heel goede skincare maken!

fillmed producten

Alleen die cleanser al!

Ik ontving een micellar cleanser en daar begon het feestje al mee. Ik gebruik namelijk een niet-af-te-wassen lipgloss die echt 7 uur lang onberispelijk op mijn lippen blijft zitten – ook met mondkapje op. Je begrijpt al dat zo’n product niet makkelijk af te wassen is, tot dat ik Micellar Water pakte. Echt binnen een paar seconden zijn mijn lippen superschoon, en ze blijven zacht.

Ook mijn dochter wist mijn fles te pakken voor haar longlasting cat-eye eyeliner en was verkocht (ik heb de fles verstopt, ha…want hij is echt TE goed;-)) Mijn huid is schoon en voelt fris en zacht aan. Ik heb nog niet eerder überhaupt ook een micellaire reiniger gehad die het zo goed doet en mijn huid zo’n prettig nagevoel geeft. Er zit extra niacinamide in. Vanzelfsprekend was je dit product niet af.

fillmed cleanser

Targeted serum met lifting effectaa serum

Mijn volgende verrassing was het ’targeted serum’ zoals het AA-lift serum met liftend effect dat ik in combinatie met de fantastische creme 5HP-Youth Cream voor de normale tot de droge huid gebruikte. Mijn huid is de hele winter erg droog geweest en ruw. Door deze combinatie te gebruiken was dat gevoel al binnen enkele dagen weg. Hoe heerlijk was dat alleen al.

Binnen twee weken resultaat

Binnen een week of twee merkte ik ook dat mijn huid mooi glad werd en dat de marionetlijntjes van uit de mondhoekjes naar de kaakrand die zich al voorzichtig beginnen af te tekenen, minder zichtbaar werden. Mijn huid was veel beter doorvoed, uitstekend gehydrateerd. De contouren voelen steviger aan! Het is echt leuk om dat te kunnen ervaren nu mijn huid toch echt wel meer begint te verouderen op mijn 56ste.

Aanpak van glycatie

Het AA-lift serum is speciaal gemaakt voor een huid die wat verslapping gaat vertonen. Er zit een werkstofcombinatie van collageen en xylose in – 2%, gecombineerd met een elastine peptide en iets wat men sorghum sap noemt. Xylose is een vorm van suiker en een uitstekende hydratant, en helpt bij het tegengaan van glycatie van de huid. Sorghum is een graan gewas dat gefermenteerde suikers bevat en een aanspannend gevoel op de huid geeft.

Het serum is een transparante gel die goed intrekt en een mooie zachte glans nalaat. Ik breng daarna de 5HP-Youth Cream royaal aan, eigenlijk gewoon omdat hij té lekker is en ook weer zo prachtig intrekt met nalating van een klein glansje.

5hp cream

Wat een geweldig complex

Er zit ondermeer Hydroxyproline in, een aminozuur dat onderdeel van het collageen uitmaakt en helpt bij een adequate productie van collageen. Pro-vitamine B5 dat het vochtgehalte op peil houdt en helpt de droge huid te herstellen. Een Oleo-Complex met mangoboter en arganolie, voor een zijdezachte huid.

Super boosters als extraatjehydra booster

Daarnaast had ik ook speciale Super Boosters ontvangen. Targeted Boosters die hooggeconcentreerd zijn en hun activiteit behouden doordat de werkzame stoffen in twee aparte compartimenten zitten en pas samen komen bij een druk op het pompje. Ook thuis kun je dus met hooggeconcentreerde en zuivere werkstofcomplexen werken met een direct resultaat. Je gebruikt de boosters ’s nachts als de huid zich het meest intensief herstelt.

Weg droge huid….

Ik heb enkele weken de Hydra-Booster gebruikt bij mijn AA serum de Youth Cream en dat gaf mijn huid een nog grotere hydratatieboost. Het bevat 2,5% hyaluronzuur en 0,5% ceramide. Twee werkzame stoffen die zelfs de meest ruwe gedehydrateerde huid weer tot leven kunnen brengen.

Daarna ben ik dit gaan afwisselen de Time-Booster gebruikt met 0,3% retinol, 0,5% hyaluronzuur en 5% aloe vera gel.

time booster

Eindelijk van dat ruwe, trekkerige gevoel af

Door dit complete afwisselende programma heb ik mijn huid de afgelopen twee-drie maanden weer helemaal in conditie kunnen krijgen en daar ben ik echt erg blij mee. Ik begon me zorgen te maken over de ruwheid van mijn huid, die onder invloed van een oestrogeendaling door de overgang echt niet meer prettig aanvoelde. Gevoelig ook. En dat is effect is zo goed als weg.

Teint egaliseren

Recent heb ik de Bright Booster geïncorporeerd in mijn programma, speciaal gericht op het egaliseren van je teint, bij pigmentverkleuringen. Hij bestaat uit 10% glycolzuur (wat uitzonderlijke hoog is), 2,5% fytisch zuur en 1% hexylresorcinol, een melanine blokkerende stof. Een dergelijk product moet je echt meerdere maanden gebruiken om resultaat te verkrijgen. Met mijn flacon van 10 ml kan ik dit helaas niet testen. Weet wel dat je dit soort targeted boosters van FillMed normaal gesproken in 3x 10 ml koopt.

bright booster

De verdraagzaamheid van de Bright Booster is erg goed. Mijn huid voelt weer zo prettig en doorvoed aan, dat ik de percentages van deze zuren goed kan verdragen. De Bright Booster scoort erg hoog op het algemeen verhelderen van de teint.

Wat ik zo prettig vind aan FillMed

Wat ik zo prettig vindt aan de FillMed huidverzorgingslijn is dat er heel nauwkeurig naar kwalitatief hoogwaardige, werkzame stoffen wordt gekeken. Een focus op kwaliteit. Daarbij mogen best wat zwaardere stoffen gebruikt worden, ze worden zodanig in een formulering verwerkt dat je huid er hoe dan ook niet onder gaat leiden. Geen irritaties als bijwerking.

Het feit dat dit merk uit de fabriek van een injectables producent komt die alles weet van hydratatie en hoe je met vocht een huid naar een hoger plan kan brengen in de look & feel, geeft het een absolute meerwaarde boven talloze andere merken die te koop zijn.

fillmed

Anti-aging behandeling voor in je salon

Als je als schoonheidsspecialiste op zoek bent naar een prachtige salonbehandeling vergezeld van heel mooie, compacte apparatuur en een topgamma aan thuisproducten, kan ik FillMed echt van harte aanbevelen. Ideaal voor anti-aging programma’s. En dan heb ik je nog niet eens verteld over de post-procedure lijn na een microdermabasie, ultrasoundbehandelingen, zwaardere peelings….

Het effect van injectables wordt verlengd

Omdat FillMed zo uitgekiend met hydratatiekracht om gaat is dit merk ook een waardevolle aanvulling voor klinieken waar ook injectables gezet worden. Het is bekend dat krachtig hydraterende huidverzorging het effect van fillers in de huid kan verlengen.

Alles begint met goede hydratatie

Je weet het hè…..als een huid niet door en door gehydrateerd is, kun je doen wat je wilt, maar het effect zal minimaal zijn. Vocht is nodig om de huidcelfuncties goed te houden. De huid is een zelfstandig werkend orgaan en bestaat, net zoals het gehele lichaam voor 70% uit vocht. Vocht is de basis, en de rode draad waar langs alle andere huidstimulerende behandelingen lopen…

 

Lees ook