Het leven vieren met twee verrassende geuren!

08:25 - 05:03
luistertijd 08:25 - leestijd 05:03

Vorig jaar mochten mijn vriend en ik de eerste parfumlijn van modemerk Pepe Jeans testen. Wij schreven hierover een review op BeautyJournaal en waren aangenaam verrast door de geuren. Een jaar later heeft het merk weer twee nieuwe geuren uitgebracht voor hem en haar. In dit artikel testen wij de ‘Celebrate’ parfums.

pepe jeans

Dezelfde iconische flacons – het cocktailglas

De flacons zijn met deze collectie niet veel veranderd, op de kleur na dan. Wederom komen de geuren in een origineel cocktailglas voor haar en een moderne cocktailshaker voor hem. De subtiel geslepen prismatische glazen flacons en metalen doppen geven de parfums een elegante look.

Met deze parfumlijn is er gekozen voor een smaragdgroene flacon voor haar en een petrolblauwe flacon voor hem. Beiden geuren hebben mooie gouden accenten, zoals de standaard en de dop. Wij vinden de flacons nog steeds fantastisch, het staat zo leuk in het badkamerkastje. Lekker opvallend!

pepe jeans

De inspiratie achter Celebrate

Life is better together! En daar zijn Michiel en ik als geliefden het zeker mee eens. Deze nieuwe geuren zijn sensueel en intens en zijn perfect om de meest plezierige momenten van het leven mee te vieren. Wederom kijkt het merk naar haar klanten, positieve mensen die lekker in het leven staan. Deze nieuwe collectie is dan ook een mix van positiviteit, elegantie en verleiding. Pepe Jeans roept ons op om het leven te vieren.

Bekijk hier de campagne video van Pepe Jeans’ Celebrate:

Celebrate – for Her

Een originele cocktail van zoete en kruidige tonen, dat is de Celebrate geur voor haar. Ik ben dol op cocktails, het liefst zo zoet mogelijk. Qua parfums geef ik echter de voorkeur aan wat zachtere, kruidige of bloemige tonen. Daarom ben ik erg benieuwd naar deze mix van zoet en kruidig.

Shop hier online

 

De geurnoten in dit parfum

Pepe Jeans Celebrate for Her opent met een vrolijke mix van popcorn, witte peper en bergamot (citrusvrucht). Waar ik bij de eerste geur van dit merk het ingrediënt marshmallow zo leuk en bijzonder vond, heb ik dat nu met popcorn. Origineel, want je hoort hem niet vaak. Ik weet alleen niet goed of ik de popcorn echt ruik. Het is zoet maar de bergamot overheerst in eerste instantie.

Nadat de geur zich op mijn huid heeft kunnen ontwikkelen kom ik uit bij een bloemig boeket. Hartnoten als strobloem, kaviaar en whiskey zijn in deze geur verwerkt. Maar dan komen we uit bij de verfijnde tonen van tonkaboon, romig vanille, kasjmier hout en amber. En dan pas kan ik de geur echt goed plaatsen.

celebrate for her

Romig vanille met een frisse en zoete twist

Pepe Jeans Celebrate for Her is een oriëntaalse vanille geur. De vanille overheerst, misschien in combinatie met het zoete karakter van popcorn. Maar toch kan ik de frisse en licht kruidige eigenschappen van bergamot ook goed identificeren. Vanille zoet met een vleugje frisheid, zo zou ik het noemen. Hij is wel iets minder kruidig dan verwacht.

Wat ik fijn vind is dat de geur niet zo sterk is. Alle ingrediënten krijgen ruim de tijd om zich te ontwikkelen tot een zachtere, plezierige geur. Ik zou dit parfum wel meer in de categorie avondgeuren plaatsen. Hij is iets zwaarder dan Pepe Jeans Life is Now. De geur blijft ongeveer 4 uurtjes hangen, daarna ruik je hem niet meer. Maar ik vind dit parfum zijn geld absoluut waard. De prijs valt heel erg mee, de geur is lekker en de flacon is natuurlijk superleuk.

Shop hier online

 

Celebrate – for Him

Ja hoor, mijn vriend was weer hartstikke blij toen ik hem vertelde dat hij mocht meewerken aan een nieuwe parfumreview voor BeautyJournaal. Zeker omdat hij de vorige geur van Pepe Jeans zo goed had ervaren. Celebrate for Him staat inmiddels naast Life is Now in zijn badkamerkastje en dat ziet er erg vrolijk uit.

celebrate for him

Shop hier online

 

De geurnoten in dit parfum 

Pepe Jeans Celebrate for Him is een sensueel frisse geur waarbij kruidige tonen van zwarte bes en kardemom worden gecombineerd met subtiele gin-tonen. Hieraan is een verassend extract van cacao toegevoegd, die je ook echt goed ruikt. In het hart vind je ook nog ingrediënten als tonkaboon en kaneel.

Om de geur wat krachtiger en sterker te maken is er een vleugje muskaatolie en amber aan het parfum toegevoegd. De basisnoten bestaan verder uit berkenhout, patchouli en amberhout. Dit maakt de geur houtachtig en meer kruidig.

Aromatisch kruidige geur met een frisse twist 

We vinden deze geur beiden erg lastig om te omschrijven. Hij is fris door de zwarte bes en gin-tonen die je goed ruikt, maar ook de cacao komt duidelijk naar voren. Daarnaast bevat hij veel houtakkoorden waardoor hij ook wel wat kruidig is. Michiel vindt het een ‘kruidige, frisse avondgeur’. Hij kan de frisheid van de zwarte bes en gin-tonen het beste identificeren.

Waar hij in de vorige Pepe Jeans review nog zei geen onderscheid te maken tussen dagelijkse geuren en avondgeuren, vind hij dit toch wel meer een geur voor in de avond. Ik ben het daar niet zo zeer mee eens, de geur is namelijk best fris en een tikkeltje zoet. Ik vind het meer een casual geur die je last minute opsprayt als je de deur uitgaat. Dit parfum blijft overigens net als de geur voor vrouwen zo’n 4 uur lang hangen, misschien 5.

Shop hier online

 

michiel en dian

Ons eindoordeel 

Wederom heeft Pepe Jeans ons weten te verrassen met twee heerlijke geuren. We zijn allebei van mening dat deze nieuwe geuren nóg lekkerder zijn dan de eerste geurlijn van het merk. De geuren zijn uniek en spannend, de prijs is budget-vriendelijk en de flacons zijn te leuk om te laten liggen. Wij kunnen nu al niet wachten op de volgende geuren van dit merk, maar zullen tot die tijd intens gaan genieten van Celebrate.

Shop alle Pepe Jeans geuren hier online

 

Lees ook:

Lees ook