Met een handig overzicht per zorgverzekeraar!

01:26 - 00:52
luistertijd 01:26 - leestijd 00:52

Een merendeel van de zorgverzekeraars vergoed vanaf 2021 behandelingen als ontharen, acne en camouflage. De behandelingen kunnen gedeeltelijk, maar soms ook volledig vergoed worden. Hiervoor lees je het beste polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar controleert ook vaak of de behandelende schoonheidsspecialist geregistreerd staat bij ANBOS én of hij/zij is opgenomen in het informatiesysteem.

Overzicht per zorgverzekeraar

In onderstaand schema kun je duidelijk zien welke zorgverzekeraar de behandeling van acne, camouflage en het ontharen (elektrisch, met IPL of met laser) aan de schoonheidsspecialisten vergoed.

zorgverzekeraars

Verantwoordelijkheid van de cliënt

Het is belangrijk om te weten dat een vergoeding door een zorgverzekeraar altijd de verantwoordelijkheid van de cliënt is. Lees de kleine letters van de aanvullende verzekering dus nauwkeurig. De cliënt zal bijvoorbeeld zelf in de gaten moeten houden of een verwijzing van een specialist of huisarts nodig is, en of er andere voorwaarden zijn.

Het kan namelijk ook zijn dat er alleen een vergoeding wordt gegeven voor een behandeling bij een specifieke schoonheidsspecialist. De verzekeringsmaatschappij wijst dan zelf een behandelaar aan.

Lees ook:

beautyjournaal shop

 

Lees ook