Toch maar de schaar erin? Haarexpert Lieke Stout vertelt!

03:08 - 01:53
luistertijd 03:08 - leestijd 01:53

Een lezeres geeft aan al 10 jaar allergisch te zijn voor de verfstof PPD in haarverf. Sindsdien kleurt zij haar haren met henna. Eerst puur en sinds een jaar of vijf met ColourWell, een basis voor henna. Tot voor kort ging dat prima, maar nu wordt de uitgroei na twee keer wassen oranje en de rest van het haar zelfs groen.

Nu is ze dringend op zoek naar een oplossing zonder PPD. Ze geeft aan best een ijdeltuit te zijn en ziet het niet zitten om helemaal grijs te gaan of om het haar kort te knippen. Voor advies klopt ze aan bij onze Wella Professionals haarexpert Lieke Stout!

Wella Professionals haarexpert Lieke Stout

Wat zegt Wella haarexpert Lieke Stout?

Allergieën zijn heel complex en het is belangrijk hier goed mee om te gaan. Binnen Wella Professionals hebben we een permanente haarkleuring die een vervangend molecuul heeft op PPD en PTD. Dit zorgt voor 60% minder kans op het ontwikkelen van een nieuwe allergie voor haarkleuringen.

haarverf

Allergietest

Betekent dit dat als je al een allergie hebt, je hier zomaar je haar mee kunt kleuren? Nee, helaas niet. Het is altijd belangrijk om vooraf een test te laten doen bij de kapper met de haarkleur die zij op je hoofdhuid gaan gebruiken. Dit doen ze dan aan de binnenkant van de elleboog. Heb je na 48 uur geen reactie op de huid? Dan kun je het veilig laten kleuren.

kort haar

Metaaldeeltjes

Hennakleuringen bevatten vaak metaaldeeltjes. Dit is niet erg op het moment dat je alléén henna gebruikt. Wanneer je echter over zou willen stappen naar een andere kleuring, komen er pas echt uitdagingen bij kijken. De metaaldelen geven een chemische reactie en dat kan een ander eindresultaat dan verwacht opleveren, zoals het groen worden van je haar.

Toch de schaar erin

Je zou hier nu een kleuring over heen kunnen zetten, maar het groene komt na een aantal keer wassen altijd weer tevoorschijn. Het verwijderen van een groenige gloed kan in veel gevallen wel, maar met henna lukt dat niet omdat de reactie dan nog heftiger is en de kans groot is dan het nog meer groenig  wordt. Het beste zou zijn om het groenige er zoveel mogelijk uit te knippen en om een mooie kleur aan te brengen op het natuurlijke grijze haar en het oranje stuk wat daarna komt.

Veel succes!

Lieke Stout

Heb jij ook een prangende haar-vraag? Stel ze gerust aan Lieke!

We zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Lieke’.

wella

Lees ook:

Lees ook