Collagenase clostridium histolyticum laat cellulite vervagen

04:34 - 02:44
luistertijd 04:34 - leestijd 02:44

Er is eindelijk een middel beschikbaar tegen hardnekkige cellulite. Je weet wel… de kwaal die de gevreesde sinaasappelhuid veroorzaakt en die je vaak vervloekt. Vooral tijdens het badpak- en bikiniseizoen. Bestaande huidverzorgingsproducten voor cellulite komen meestal niet diep genoeg in de huid terecht en zijn niet bij machte om de striae die door cellulite wordt veroorzaakt te laten verdwijnen.

Behandelingen vaak ingrijpend

Cellulite behandelingen die tot op heden door klinieken worden aangeboden maken gebruik van meer invasieve methoden en zijn daardoor ingrijpend. Schoonheidsspecialiste Esther onderging voor BeautyJournaal al eens de Cellfina behandeling, waarbij bindweefselstrengetjes onderhuids worden doorgesneden. Lees haar reportage hier nogmaals. Of bekijk het volgende filmpje:

Eerlijk is eerlijk… het resultaat is prachtig. Maar wat een pittige behandeling.

Nieuwe behandeling met injectables

Endo Aesthetics maakte onlangs bekend dat het toestemming heeft gekregen van de Amerikaanse FDA voor het zogenaamde Qwo. Dit is een injectable met de stof collagenase clostridium histolyticum (CCH). Quo is de eerste en enige injecteerbare behandeling van matige tot ernstige cellulite op de billen.

Quo richt zich op type 1 en 3 collageen voor een gladdere huid

Endo Aesthetics stelt dat, wanneer collagenase clostridium histolyticum wordt geïnjecteerd in het te behandelen gebied, Qwo zo is ‘geprogrammeerd’ dat het zich specifiek richt op type 1 en 3 collageen. Dit resulteert in een gladdere huid en laat cellulite vervagen.

Geen tovermiddel

Het is op deze plaats belangrijk op te merken dat geen enkele behandeling van cellulite een tovermiddel is. En zoals met alle injectables kan er sprake zijn van blauwe plekken en pijn op de plaatsen waar de naald de huid in is gegaan.

Een van de grootste klinische studie in de geschiedenis van cellulitis onderzoek

“We herkennen de tot op heden onvervulde behoefte aan een effectieve injecteerbare behandeling voor cellulite. Dit heeft ons ertoe gebracht een van de grootste klinische studies in de geschiedenis van cellulite onderzoek in de Verenigde Staten te starten,” zegt Dr. Matthew Davis, senior vice president en chief medical officer van Endo Aesthetics.

“Gesteund door zorgvuldig onderzoek, tests en procesontwikkeling, zijn we er dan ook trots op de goedkeuring van de FDA te hebben ontvangen voor de eerste injecteerbare behandeling van cellulitis op de billen. We kijken er naar uit om Qwo te kunnen leveren aan de aesthetische community en hun vrouwelijke patiënten.”

Grote misvattingen over cellulitis

New York dermatoloog Marnie Nussbaum vertelt ons dat cellulite al lange tijd een belangrijk en spraakmakend onderwerp is en dat er grote misvattingen bestaan over hoe we het krijgen. “Meer dan 90 procent van de vrouwen ervaart cellulite in hun leven. 36 procent is erfelijk is en de rest is hormonaal. Naarmate we ouder worden, wordt de huid minder strak op gebieden als de dijen en de billen. Daardoor worden cellulite kuiltjes nog meer zichtbaar.”

Gewichtstoename laat cellulitis erger lijken

Marnie Nussbaum vervolgt: “Wanneer je ongezond eet en je gewicht neemt toe, dan laat dit de cellulite erger lijken. Maar de cellulite zelf is feitelijk niet erger geworden. Het vet duwt alleen de cellulite naar buiten toe, waardoor je het beter ziet.”

Omgekeerd zal gewichtsverlies cellulitis dus niet wegnemen. Mannen daarentegen hebben een totaal andere spier-vet verhouding, een andere huidcelstructuur en geen (of nauwelijks) oestrogeen, waardoor cellulite ze niet op dezelfde manier (als bij vrouwen) beïnvloedt. Hoe oneerlijk kan het leven soms zijn.

Bekijk ook het volgende filmpje, waarin Dr. Sachin Shridharani je uitlegt wat cellulite is en hoe de behandeling met Qwo in zijn werk gaat.

Quo pas in de lente van 2021 verkrijgbaar

Hoewel Qwo is goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van cellulite op de billen, kan je de injectable pas vanaf volgende lente in de klinieken verwachten. En dan waarschijnlijk allereerst in de Verenigde Staten. Intussen tracht Endo Aesthetics ook goedkeuring te verkrijgen voor toepassing van Qwo op andere gebieden, zoals de dijen.

Bron

Lees ook:

Lees ook