Dit is wel een juweeltje hoor. Lees wat Monique erover schrijft….

06:13 - 03:44
luistertijd 06:13 - leestijd 03:44

Jullie en ik weten natuurlijk al heel lang dat zuivere plantenolie een weldaad voor je huid kan zijn. Niets biedt zo’n compleet palet aan huidverzorgende stoffen als de natuur.

De kracht van de hele plant

We weten ook nog maar half hoe de biochemische structuur van planten eruit ziet en daarom is een compleet gebruik van een heel aspect van de plant erg zinvol, afgezet tegen het gebruik van een geïsoleerde stof. Dat kan, zeker, maar dan moet je heel goed formuleren om deze losse stofjes weer in een goed werkzame cocktail te verwerken.

theravine pinotage oil

Uitdroging voorkomen, op het strand, aan zee

Het is natuurlijk ook maar net waar je je zelf goed bij voelt. Als het om olie gaat, dan ben ik wel liefhebber van het complete natuurproduct. Momenteel ben ik veel aan zee, veel in de buitenlucht. Dat ‘vreet’ lekker aan je huid, zowel aan het vocht als aan het vet. Goed verzorgen is een must om uitdroging te voorkomen.

Maak kennis met TheraVine

Op BeautyJournaal hebben we al eerder kennisgemaakt met TheraVine. Een heel mooi geformuleerd merk uit Zuid-Afrika, dat alles wat de druif produceert als hoofdbestanddelen in haar producten verwerkt. Wat maakt de druif toch zo bijzonder?

Het bijzondere van druivenpitolie

Om te beginnen is druivenpitolie (gewonnen uit de druivenpit) een waanzinnig mooie dragerolie in bijvoorbeeld aromatherapeutisch gebruik, dus in combinatie met etherische oliën. Druivenpitolie benadert zich dicht de vetsamenstelling van de huid (78% linolzuur).

theravine oils

Mooie dragerolie

Ook zorgt druivenpitolie voor een effectieve penetratie van werkzame stoffen die ermee gemengd zijn. Bovendien heeft het maar liefst 9 belangrijke eigenschappen om de huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering.

Boordevol antioxidanten

Druivenpitolie biedt bescherming en heeft een preventieve werking. Het zit boordevol krachtige antioxidanten om de huid te beschermen tegen de schadelijke inwerking van vrije radicalen.

Trekt goed in, en beschermt

Distributeur Nienke Buwalda vertelt me dat de Pinotage Face Oil een krachtige voorbereider is voor de huid. Juist omdat het helpt actieve ingrediënten in te sluizen in het stratum corneum. Het laat een heel mooi dun vetlaagje achter dat intrekt. Hierdoor wordt ook vochtverlies uit de bovenste huidlaag voorkomen. Als de huid goed gehydrateerd blijft, zal de energiehuishouding in elke cel ook op peil blijven, waardoor ze gezond kunnen blijven functioneren.

De olie komt in drie varianten:

theravine

20x meer vitamine C, 50x meer vitamine E

Een van de belangijkste antioxidant stoffen in de zuivere olie is Oligomeric Proanthocyanidine, ook wel bekend als OPC. Het is 20x krachtiger dan vitamine C en zelfs 50x krachtiger dan vitamine E. Zoals je weet helpt vitamine C bij de vorming van collageen en beschermt het tegen zonschade, tevens heeft het een ontstekingsremmende werking. Vitamine E is belangrijk voor een gezonde huidbarrière en helpt tegen UV-schade. E en C hebben elkaar nodig voor een goede werking.

Provitamine C

Ook is er vitamine C in te vinden, maar niet zo maar een! Er zit een provitamine in: Lipophylic pro-vitamin C. Volgens Nienke is het de Rolls Royce onder de vitamine C. De vorm is erg goed in het afremmen van huidirritaties veroorzaakt door UV-B straling, en remt ook overmatige pigmentvorming in de huid af. Lees er hier ook meer over.

B-vitaminen, exfoliatie

Verder is druivenpitolie ook rijk aan vitaminen B1, B2, P en mineralen. Het bevat een natuurlijk fruitzuur dat de huid licht exfolieert. De prikkelende werking versterkt ook de vaatwandjes.

theravine

Pitjes, de schil, de bladeren

Volgens Nienke is er geen vrucht die zoveel goeds biedt voor de huid. Je kunt de druivenpitolie gebruiken, maar ook de schil, de bladeren…

Tegen glycatie, wat huidverslapping veroorzaakt

Wat zo fijn is aan de stoffen uit druif, is dat er ook een positieve invloed is op het tegengaan van glycatie. Het versuikeringsproces in de huid dat toeneemt naarmate je ouder wordt en verslapping.

Wat ervaar ik?

Veel! Ik gebruik de Stimulating Oil. Nadat ik mijn huid gereinigd heb, heb ik maar vier druppels nodig voor mijn hele gezicht en hals. Daar kwam ik proefondervindelijk achter. In het begin nam ik teveel, waardoor het net iets te vettig bleef. Met minder, kan ik het nog net zo lekker inmasseren en mijn huid voelt onmiddelijk soepel en kalm aan.

Zelfs solo is het prachtig

Aanvankelijk deed ik er nog een crème overheen, omdat dit kan, maar uiteindelijk had ik het niet per sè nodig. Ik laat de zuiverheid van deze olie liever zelf het werk doen op mijn huid en ik merk dat het echt voldoende is. Zoooooo lekker! Toch is het beter om de olie te gebruiken om de huid gezond te houden, en de crème er overheen als je probleemoplosser, zo vertelt Nienke mij.

Wat een verrukkelijke geur

’s Avonds voor de nachtverzorging en ’s ochtend een dun laagje onder mijn minerale antizonnebrandproduct. En dan komt er nog iets lekkers: de geur! Wat een verukkelijke, zachtkruidige, natuurlijke geur. Echt, dit verhoogt het massageplezier op je huid. Een me-momentje. Aromatherapie.

Ideale alleskunner, en scheelt bagage!

Resumerend: olie kan zo compleet zijn, dat je weinig anders nodig hebt. Deze prachtige Pinotage olie van TheraVine is ideaal voor dagelijks gebruik maar ook superfijn als je een paar dagen weg gaat. Het scheelt de nodige cosmetica bagage. Your anti-aging is at hand….

Ik zeg: kopen! Dit hoort in je stash gewoon.

Lees ook