Een zachte huid met een frisse glow voor een vriendelijk prijsje

14:30 - 08:42
luistertijd 14:30 - leestijd 08:42

ICI PARIS komt met een nieuwe TIME anti-aging lijn, geheel bedacht en ontwikkeld door de firma zelf in samenwerking met een, naar men zelf zegt, gerenommeerd Frans laboratorium. Dit Franse laboratorium schijnt zelfs een partner te zijn van meerdere grotere cosmetica merken. Daar heb je mijn aandacht! Want welke cosmetica merken zouden dit zijn? Of is dit een marketingpraatje?

Hoogtechnologische formules

Het doel is om vrouwen aan te spreken die veeleisend zijn en kwaliteit eisen want ICI beloofd met deze lijn: aangename texturen, betrouwbare en efficiënte, hoogtechnologische formules voor een zeer competitieve prijs van €18,95 tot €21,95. Dat is inderdaad zeer voordelig, laten we het gaan testen om te zien of de kwaliteit ver boven de prijs uitstijgt.

time ici paris xl

Mijn huidconditie

De huidverzorging die ik hier voor heb gebruikt was erg actief en soms ook een beetje heftig waarop mijn huid reageerde in extreme droogte, met name rondom de neus en lippen. Ik hoop dat deze verzorging mijn huid tot rust gaat brengen met alle zachtheid en dat geeft me even een rustpauze op mijn streven naar huidverbetering.

28 dagen testen

De TIME lijn omvat een verstevigende anti-aging dagcrème, een hydraterende anti-aging nachtcrème, een corrigerend anti-aging serum, en een corrigerende anti-aging oogcontourcrème. Deze 4 producten heb ik net als het panel van 20 vrijwilligers (wat op de verpakking staat vermeld), 28 dagen getest.

TIME Corrigerend & Perfectionerend Serum

serum

De claims: Dit geconcentreerde serum maakt de huid direct gladder en deze wordt zichtbaar gelift. Dag na dag worden rimpels opgevuld, de teint is stralend en de huid steviger.

De belangrijkste actieve ingrediënten:

In 28 dagen worden deze resultaten beloofd:

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit altijd een moeilijke vind, want hoe wordt dit gemeten of waargenomen? Ik als tester van deze producten kan daarom alleen maar waarnemen wat ik werkelijk zie en voel aan mijn huid.

Shop het serum hier online

 

Mijn verwachtingen

Mijn verwachtingen zijn in eerste instantie niet heel hoog en dat komt geheel door de prijs en door de uitstraling van de verpakking. De verpakking spreekt me in het eerste opzicht niet echt aan, ook de pot van de dag en nachtcrème is van plastic en dat geeft voor mij een minder luxe gevoel, als een crème in een glazen potje zit.

Zachtmakers

Laten we eerst eens naar de ingrediënten gaan kijken, bovenaan de lijst staan al direct de zachtmakers en deze had ik door het gebruik al direct in de smiezen want het serum voelt zijdezacht aan. Twee zachtmakers die direct al bovenaan de lijst staan zijn: Cyclopentasiloxane en dimethicone, deze werkstoffen zijn gebaseerd op siliconen en werken hydraterend en fungeren als zachtmaker.

Siliconen als beschermend laagje

Siliconen klinkt niet heel goed toch? En toch blijken siliconen in cosmetica veel positieve eigenschappen te hebben zoals het vormen van een beschermend laagje waardoor allergenen en irriterende stoffen lastig kunnen binnendringen. Ze zorgen ervoor dat vocht minder goed uit de huid kan ontsnappen en zo bijdragen aan een betere hydratatie, een snellere wondgenezing en ze vullen fijne lijntjes op, ze zouden zelfs op pigmentvlekjes werken. Buiten die twee ingrediënten staan er nog vele verzachtende en hydraterende werkstoffen in de ingrediëntenlijst.

Naar mijn gevoel is dit ook wel het hoofddoel van het serum, want het extract van de rode alg wat een liftend en verstevigend effect geeft staat ergens onderaan de ingrediëntenlijst en dus in mindere mate aanwezig is dan de veelvuldige zacht makers.

Shop het serum hier online

 

Het gebruik

In een handig glazen, lichtgewicht pompflacon, doseer ik met één pompje al voldoende van het serum om het royaal te verdelen. Het serum voelt direct erg zacht op mijn huid en verdeeld heerlijk. Alsof je een zijdelaagje aanbrengt. Het serum trekt nadat het een beetje een plakkerig laagje achterlaat toch wel snel in en geeft een mooie gezonde glow.

Zoals in de ingrediëntenlijst staat beschreven ruikt het serum naar geraniol, dit is een zoete geur die je doet denken aan roos. Ook de stof limonene draagt bij aan de geur want deze ruikt citrusachtig. Al met al een prettige geur.

Shop het serum hier online

 

TIME Verstevigende Dagcrème

dagcreme

Deze crème belooft wederom de huid te verstevigen en rimpels te verminderen. Een bewezen werking volgens het testpanel tot wel 100% beter gehydrateerd. Oké, dit moet toch heel wat zijn dan? Ik blijf dit toch een vreemde manier vinden om door met deze nietszeggende procenten te gaan gooien. De crème zou volgens het testpanel dus betere resultaten geven dan het serum, dat is vind ik een beetje vreemd want een serum heeft toch juist de dieptewerking? Maar goed…

Shop de dagcreme hier online

 

Overeenkomsten met serum

De ingrediëntenlijst heeft veel overeenkomsten met het serum, een ingrediënt die niet voorkomt is het bruinwierextract: draagt bij tot de stevigheid, hydratatie en elasticiteit van de huid, revitaliserend effect, deze alg heeft erg veel goede eigenschappen. Jammer is dat het niet hoog gedoseerd in de crème voor komt, dit zie ik omdat het extract (Pelvetia Canaliculata) ergens onderaan de ingrediëntenlijst staat.

Ook het Korenbloemextract is te vinden in de crème, deze vermindert vlekken, doet de huid stralen en verstevigt ze, en hyaluronzuur zorgt voor een krachtige hydratatie van de huid.

Shop de dagcreme hier online

 

Het gebruik

De crème heeft een lichte gelcremetextuur, ik breng de crème aan na het serum, ook de crème voelt weer een beetje plakkerig aan, hoe langer ik de crème inmasseer, hoe stugger hij aan gaat voelen dus ik stop maar met smeren. Ik kan niet anders zeggen dat het serum en de crème wel heerlijk zacht aanvoelen en het plakkerige laagje is dan ook verdwenen. Mijn huidstructuur lijkt verfijnder en ik zie een mooie glow.

De geur van de crème is exact hetzelfde als die van het serum, en dat is subtiel fris. Een minpuntje voor mij is toch ook wel dat er geen UV filter in zit, want zeker voor een dagcrème is dit voor mij een vereiste.

Shop de dagcreme hier online

 

TIME Hydraterende Nachtcrème

nachtcreme

Een anti-aging verzorging met een zachte, romige textuur die de huid steviger maakt en rimpels vermindert. ’s Ochtends is de huid geregenereerd en steviger. De teint is stralender.

De belangrijkste actieve ingrediënten in dit product zijn: Korenbloemextract, dit vermindert vlekken, doet de huid stralen en verstevigt ze. Glucuronzuur verzacht rimpels, hydrateert zowel de oppervlakkige als diepere huidlagen, verhoogt de soepelheid en de weerstand van de huid. De claims van de nachtcrème volgens het testpanel moeten ook weer fantastische resultaten geven, ik ben benieuwd.

Shop de nachtcreme hier online

 

Het gebruik

De textuur van de crème vind ik heel dun en vloeibaar, als je het potje schuin houdt, loopt het er zo uit. Op de huid voelt het wel aan als een gelcrème maar jeetje wat plakt deze crème bij het aanbrengen, gelukkig is dit na een tijdje wel verdwenen.

Ook de nachtcrème voelt erg zacht aan op mijn huid en werkt verhelderend en verfijnt de huidstructuur en dat zie je wel. Ook deze crème ruikt hetzelfde als het serum en de dagcrème.

Shop de nachtcreme hier online

 

TIME Corrigerende Oogcontourcrème

oogcreme

De claims voor dit product zijn wederom veelbelovend:

De masserende applicator zorgt dankzij zijn koelheid en ongeëvenaarde textuur voor een direct zichtbaar effect. De belangrijkste actieve ingrediënten zijn:

Korenbloemextract: vermindert vlekken, doet de huid stralen en verstevigd ze.

Zijdeboomextract: lift de bovenste oogleden, kraaienpootjes, verzacht kringen en vermindert de wallen onder de ogen. Volgens de INCIlijst werkt deze stof alleen als een vocht inbrengend middel en kan het als geurstof worden ingezet. De oog crème is vrijwel geurloos maar nergens op de verpakking staat vermeld dat de oogcrème parfumvrij is of getest door oogartsen.

Het Siegesbeckia Orientalis Extract is een geneeskrachtige plant uit de Chinese geneeskunde. Cosmeticafabrikanten gebruiken het extract van deze plant tegen striae en rimpels, hey, daar is ie! Tegen rimpels, jammer alleen dat deze werkstof onderaan de lijst staat en dus in een lage concentratie te vinden is.

Shop hier de oogcreme online

 

Het gebruik

De oogcrème breng ik ’s ochtends en ’s avonds aan, eerst breng ik onder mijn oog een tipje aan (grootte van een speldenknopje) en draai ik de applicator om zodat ik hiermee mijn oogcontour kan masseren, en dat voelt heerlijk koel en verfrissend aan, zelfs als ik de oogcrème aanbreng rondom één oog, voel ik het verschil wel een tijdje, want de zone waar de crème wel is aangebracht voelt toch echt beter aan.

oogcreme

Vocht afvoeren

Van binnen naar buiten met een strijkende beweging aanbrengen, zo voer je natuurlijk direct al wat vocht af en verdwijnt het walletje iets sneller. Door het aanbrengen met de applicator merk ik wel dat de crème niet mooi intrekt en moet ik het daarna handmatig toch nog even inmasseren.

Mijn oogcontour voelt zacht aan en ik zie ik dat mijn fijne lijntjes nog steeds weg blijven. Een liftend of aanspannend gevoel neem ik niet echt waar, zoals ik dat uit ervaring bij sommige andere merken wel voel.

Shop hier de oogcreme online

 

Mijn eindconclusie

Deze lijn heeft mij inderdaad veel zachtheid gebracht en mijn huid voelt goed gehydrateerd. Mijn huidstructuur ziet er goed uit en op zijn tijd neem ik een frisse glow waar. De anti-aging werking heb ik niet echt kunnen ontdekken, natuurlijk is het ook moeilijk te zeggen omdat ik nog niet (veel) zichtbare rimpels of huidveroudering heb. Mijn rosacea, en vooral de ontstekingen had ik met mijn vorige huidverzorging goed onder controle maar helaas kwamen er na een tijdje toch wat ontstekingen door en de roodheid zette ook weer wat op, dat is jammer.

Zoek je zachtheid en wil je werken tegen een droge, vochtarme huid, dan zeg ik ja! De prijs kwaliteit verhouding is in dit segment echt goed! Wil je echt werken tegen huidveroudering, dan mijn twijfel omdat ik in geen één ingrediëntenlijst echte interessante ingrediënten, met een hoge s heb kunnen ontdekken om echt een verschil te maken.

Shop de TIME collectie hier online

 

Lees ook:

Lees ook