Fris, fruitig en met een bloemig hart

05:26 - 03:16
luistertijd 05:26 - leestijd 03:16

Dit voorjaar voegt het van oorsprong juwelenhuis BVLGARI een nieuwe geur toe aan de Bvlgari Omnia Fragrance Collection: Omnia Golden Citrine. Het merk liet zich hiervoor inspireren door de Golden Citrine, de edelsteen van licht en optimisme. Termen die goed passen bij het voorjaar. De zon die doorbreekt, de natuur die weer tot leven komt…

Waardevolle creaties van de natuur

De gehele Bvlgari Omnia Fragrance Collection is geïnspireerd op de meest waardevolle creaties van de natuur. Hierbij verwijst elk parfum uit de collectie naar een bijzondere edelsteen. Zo verschenen eerder al Onmia Pink Sapphire, Amethyste, Crystalline en Indian Garnet.

bvlgari

Deze edelstenen staan op hun beurt weer symbool voor verre droombestemmingen. De mystiek van India herken je bijvoorbeeld moeiteloos in Omnia Indian Garnet. Aroma’s van amber en hout leggen de kruidige basis, waarop een hart van Indiase tuberoos en osmanthus rust.

De verfrissing van sinaasappel en mandarijn maakt het florale hart compleet. Het is een heerlijk sensuele en vrouwelijke geur, die je inderdaad in gedachten naar India laat afdwalen. Zo weet ik uit ervaring, toen ik Omnia Indian Garnet kocht tijdens een bezoek aan Mumbai.

Exotische planten en zeldzame ingrediënten

Alsof de verwijzing naar kostbare edelstenen en verre droombestemmingen nog niet voldoende luxe weerspiegelt, werkt het Romeinse juwelenhuis Bvlgari ook steevast met exotische planten en zeldzame ingrediënten. Een ode aan extravagante glamour, grandeur en pure sensatie. Wie wel eens een bezoekje heeft gebracht aan een winkel van Bvlgari, herkent deze ode aan luxe direct.

Shop hier online met korting

 

Badend in puur gouden licht

De geelgouden edelsteen Golden Citrine doet denken aan de zon. De kostbare steen breekt de lichtstralen in een verlichtende zonnegloed, die alles in zijn omgeving in puur gouden licht laat baden. Probeer je dit plaatje in te beelden en associeer er vervolgens een parfum bij. Dat is hoe het door meester parfumeur Alberto Morillas gecreëerde Omnia Golden Citrine ruikt.

golden citrine

Fruitige akkoorden met een bloemig hart

De topnoten van Golden Citrine bestaan uit akkoorden van Siciliaanse mandarijn en witte perzik. Een fijne mix van fris citrus en zoet fruit. In het bloemige hart vind je gele en witte bloemen; ylang-ylang en jasmijn. Tot slot bestaan de basisnoten uit hars van de gouden benzoë en cederhout.

ingredienten

Een elegante parfumsensatie

Omnia Golden Citrine laat zich kort na het aanbrengen het beste omschrijven als een bouquet van fruitige, sappige en bloemige geurnoten.

Shop hier online met korting

 

Wanneer ik de geur de kans geef om aan mijn huid te wennen en daarna langer en dieper ruik, dringen zachte poedernoten en een zoetere, bloemige hint mijn neus binnen. Als een balsem, met een vleugje hout. Het geeft de geur diepte en gelaagdheid.

Het is een sensuele en vooral ook elegante parfumsensatie. Ik ben aangenaam verrast door dat elegante… de naam Golden Citrine doet onbewust toch aan een uberfrisse citrusgeur denken.

Een juweel van een flacon

Het zal je niet verbazen dat de parfumflacon van een juwelenhuis uiteraard ook zelf een juweeltje is. Dat is het werk van designer Fabrice Legros. De Omnia Golden Citrine flacon is goudkleurig, met de intensiteit van de stralende citrien. De flacon kan (met ietwat handigheid) rechtop staan, maar komt beter tot zijn recht als je hem neerlegt. De verstuiver is verstopt in de flacon. Ook uberchique natuurlijk!

Shop hier online met korting

 

De link met het reuzenrad op de schitterende verpakking leg ik niet meteen en raadpleeg dus het persbericht. “Het reuzenrad biedt een toneel voor een nieuw perspectief. Omdat de wereld er anders uitziet als je helemaal bovenaan zit.” Iets vergezocht, als je het mij vraagt. Wel leuk gevonden.

 

Mijn go-to parfum van dit moment

Ik ben in de ban van deze geur. Het is werkelijk een juweel. Zowel olfactorisch als esthetisch een plaatje. Mijn go-to parfum van dit moment.

Doordat het een eau de toilette is, breng ik Golden Citrine het liefst een paar keer per dag opnieuw aan om me er blijvend mee te omhullen. Beste parfumeur Alberto Morillas… wilt u hiervan ook een ‘absolu’ of ‘intense’ maken?

Shop hier online met korting

 

Lees ook:

Lees ook