Na 14 jaar klachten neemt ze een drastisch besluit

05:34 - 03:20
luistertijd 05:34 - leestijd 03:20

Op BeautyJournaal heb je al eerder kunnen lezen over lipofilling, het alternatief voor de traditionele borstvergroting met implantaten.

Lipofilling is een borstopvulling met lichaamseigen vet. Deze techniek wordt vaak ingezet na het verwijderen van siliconen borstimplantaten, wanneer er systemische klachten zijn ontstaan. Karin Broos is hiervoor onder behandeling gegaan bij plastisch chirurg Frank Niessen. Zij heeft haar ervaringen gedeeld op haar YouTube-kanaal ‘’Megahealthyfoods’’.

karin broos

Karin Broos

Weer fit en gezond worden

Karin is al enige tijd bezig met haar voeding. Om haar lichaam in eerste instantie te helpen tegen haar langdurige gezondheidsklachten. Ruim 14 jaar geleden heeft zij borstimplantaten laten plaatsen. Ze gelooft er sterk in dat borstimplantaten een rol spelen in haar verslechterende gezondheid. Sinds ze hiervan op de hoogte is, wilde ze haar implantaten eruit hebben. Omdat ze bang is dat haar borsten na het verwijderen van de implantaten slap zullen zijn, kiest ze voor opvulling met haar lichaamseigen vet.

Via een serie video’s op You Tube neemt Karin op het pad dat zij bewandelt om weer helemaal fit en gezond te worden. Met haar video’s hoopt zij vrouwen te kunnen helpen die met dezelfde problemen kampen en misschien wel twijfelen om zelf deze stap te nemen.

 

1 week voor de explantatie en lipofilling

In Karin’s eerste YouTube-video vertelt ze uitgebreid over de gezondheidsklachten die zij in de loop der jaren heeft ervaren. In eerste instantie koppelde ze dit niet direct aan haar borstprothesen. Vroeger was er ook een stuk minder bekend over dit onderwerp en werd de link tussen borstimplantaten en gezondheidsklachten niet snel gelegd. Nu is dat gelukkig wel anders.

Karin merkte op dat ze enorm vaak verkouden werd. Haar holtes zaten dicht waardoor er ook een druk op haar voorhoofd ontstond. Dit uitte zich in zware migraine. Uit de meerdere onderzoeken en scans die zij bij de dokter en de KNO-arts heeft laten doen kwam helemaal niets. Jaren later kwamen er nog gewrichtsproblemen bij. Haar spieren zaten vaak vast en ze liep soms mank.

Wil je meer weten over de problemen die Karin door haar borstimplantaten kreeg? Bekijk dan onderstaande video.

De grote dag! Ze gaan eruit!

De tweede video staat geheel in het teken van de operatie. Karin vertrekt met gezonde spanning naar plastisch chirurg Frank Niessen. Hoewel ze zich eerst nogal zorgen maakte om haar lage vetpercentage (17%), wist Frank haar gerust te stellen. Het vetpercentage mocht dan wel aan de lage kant zijn, maar de kwaliteit van het vet was goed waardoor de operatie gewoon van start kon.

Karin laat je in deze tweede video meekijken met de uren voorafgaand aan haar operatie.

1 dag na lipofilling 

Een dag na de operatie zit Karin redelijk relaxt op de bank. De operatie is goed gegaan. Hoewel ze een onrustige nacht heeft gehad voelt ze zich goed. Ze heeft nog geen blauwe plekken, haar lichaam is enkel wat gevoelig. Ze volgt de instructies die zij van het Mittsu Institute heeft ontvangen, het herstelproces gaat nu van start.

Benieuwd naar wat Karin de dag na haar operatie nog meer te vertellen heeft? Bekijk dan onderstaande video.

1 week na de behandeling

Een week na de operatie heeft Karin een check-up bij dr. Frank Niessen. Zelf geeft ze aan dat de genezing enorm goed gaat, ze voelt zich al best wel fit. Alleen haar bovenbenen voelen nog wat trekkerig aan en ze kan nog niet goed hurken.

In het begin was de huid rondom Karin’s borsten best uitgerekt. Na een week heeft ze een goed resultaat waar ze erg blij mee is. Binnen nu en drie maanden zal bekend worden wat ze overhoudt aan vet. Daarnaast duurt het ruim een half jaar totdat de huid weer helemaal samentrekt en dus steviger wordt.

Bekijk onderstaande video om te horen hoe het nu met Karin gaat.

 

Lees ook:

 

Heb jij klachten? Meldt ze ook bij www.meldpuntbijwerkingenimplantaten.nl

Lees het boek Het Siliconenlek, van Don Croonenberg. En we adviseren ook het boek Borsten van Corine van Zweden over de rol van onze borsten in ons moderne leven – bij gezondheid en ziekte.

Heb je vragen aan plastisch chirurg Frank Niessen? stuur ze dan via het contactformulier. We zorgen dat je altijd persoonlijk antwoord krijgt.

Lees ook