Dior, Guerlain, Issey Miyake, Dolce & Gabbana, Jimmy Choo

10:06 - 06:03
luistertijd 10:06 - leestijd 06:03

Phew, wat er komen er weer veel nieuwe geuren uit. Erg leuk, vooral ook omdat ik een lichte koersverandering waarneem naar weer wat lichtvoetiger concepten. Weg van het zware, bedwelmende leer- en kruidachtige cocktailtje. De geuren worden weer opener, ontvankelijker, uitnodigender om in het geuraura van de man te stappen. De geuren waren zo zwaar geworden dat je als vrouw eerder terugdeinsde dan dacht: tegen hem kruip ik lekker aan. De vriendelijkheid komt weer terug. Hurray!

Dior Homme ‘I am your man’

dior homme 2020

Geïnspireerd op mijn favoriete song van Leonard Cohen, met de heerlijk veelzeggende subtitel ‘If you want another kind of love….’ YESSS! Parfumeur François Demachy heeft de klassieke uitvoering (ja, deze nieuwe kun je in vaktermen een flanker noemen) iets pittiger, stouter gemaakt, zonder in te boeten aan de verfijnde elegantie van Homme.

De nieuwe Homme opent kruidig en licht rokerig met hout. Waarna zich al snel een verfijnde citrusnoot ontvouwt. Allengs wordt de geur zachter. Hij lijkt te vervliegen maar je houdt een heerlijk rokerig aromatische sillage over. Een zachte indruk, zoals Dior het zelf omschrijft en dat klopt.

Je zou hem in makkelijke termen kunnen omschrijen als een iets zoetige tabaksgeur – denk aan sigaren. Niet overdreven, maar vriendelijk, zacht, en zeker niet tuttig klassiek! Het voelt als een streling. En daar houden we van. Een absolute must-have!! Het is mooi en vriendelijk geformuleerd, dit kun je met een gerust hart cadeau geven.

In de top: bergamot, roze peper, citroen-achtige wierrook accenten. In het hart houtnoten en uitwaaierend naar de basis van atlasceder, vetiver, patchouli en musk noten.

Shop hier online met mooie korting

 

Jimmy Choo Urban Hero

jimmy choo

Antoine Maisondieu en Marion Costero van het geurontwikkelingsconcern Givaudan ontwikkelden deze nieuwe geur voor het van orgine tassen- en schoenenmerk Jimmy Choo. De gedachte was een geur die past bij de urban (grootstedelijke), eigenwijze man, die houdt van (straat)kunst en het lekkere sneller leven in de grote stad. Een man met oog voor creatief detail, een beetje gevoelig.

De geur opent met een frisse bloemige zachtheid, die ook een zeperige noot in zich heeft. Althans, dat vindt mijn lief. Dat is grappig ook omdat er geen bloem in voor komt! Wel een redelijk nieuwe geurnoot in de parfumindustrie: citroenkaviaar, dat iets zurigs heeft waardoor een geurpalet iets pittiger wordt. Wellicht is dit de frisheid die ik dan juist weer ervaar.

Al snel wordt daar doorheen het palet van houttonen en vetiver ruikbaar. Vetiver geef parfums iets aards, wat we wel eens verwisselen met de geur van leer. Maar leer zit er ook in, verzacht door de romigheid van grijs amber.

Urban Hero past wat mij betreft nog in de zwaardere geurtrend waarin vetiver en leer dominant zijn, echter is hij hier lichter gemaakt met de pit van citroenkaviaar en roze pepertjes. De geur heeft een iets lichtere houdbaarheid op de huid.

Shop hier met een hele fijne korting

 

Guerlain l’Homme Ideal Cool

guerlain ideal cool

Ai,ai, wat een prachtige geur voor mannen! Zo superchic, als je van dit fraaie Franse merk mag verwachten en toch zo heerlijk modern, intiem eigentijds. Vriendelijk, iets lichtvoetig. Als ik dit ruik bij een man, nestel ik me er graag tegenaan! Dat is mijn graadmeter.

Het wordt omschreven als een groene aromatische geur. Frisgroen, met een licht bittertje maar sensationeel zacht. Een heel mooie balans tussen citrus, frisse kruiden, fruitige noten. Thierry Wasser, de wereldberoemde neus, en al lange tijd verbonden aan Guerlain tekende voor deze heerlijkheid.

Go get it!!

In de top vind je bergamot, sinaasappel, anijs en mint. Het hart omvat aquatische noten en citrus, dat heerlijk samensmelt met neroli, amandel en een waterachtige componment. De basis heeft een hout en amberbasis, met hints van patchouli, vetiver en ambroxan. Zo fijn: het vetiver is superzacht gehouden. Zodat er heel veel ruimte blijft voor alle andere geurnoten.

Shop hier online met fijne korting

 

Dolce & Gabbana The One for Men Intense

dolce e gabbana

Voortbordurend op de succesvolle collectie The One, volgt er nu een Intense versie voor haar en hem. Ik bespreek alleen de mannengeur. Een krachtige, zoet-zwoele mannengeur. Heerlijk voor de avond en verleidelijk spel. Wat is deze geur VOL!.

Het is teveel om op te noemen qua intensiteit van geurstoffen maar ik doe het toch: om te beginnen neroli, de heerlijke sinaasappelbloesem en daarmee wordt gespeeld om het nog romiger en aanweziger te maken, door gebruik te maken van een molecuul dat cashmeran wordt genoemd. Het krijgt daarmee een goudkleurig karakter.

En wat dacht je van kardemom, ook zo zalig Oosters zoet. En Cipres, en een zachte leernoot. Aanvankelijk opent hij kruidig, met een hint van leer maar de rondborstige zachtheid daalt langzaam in. Een rokerig effect blijft licht aanwezig, maar het harsachtig benzoë in de basis, zorgt samen met patchoeli en cistus labdanum hars voor zoetige pittigheid. Een cocktail voor een bedwelmend palet.

Shop hier met aantrekkelijke korting

 

Dolce & Gabbana  Light Blue Love is Love pour homme

De naam zegt het al, dit is licht blauw, licht blauw van de zee, van de schittering van de zomerzon op het water, van net gedoucht hebben na een warme dag, van ontspanning en en glimlach. De geur is helder en fris, er zit een licht zoetje in en iets van een fruitige ondertoon.

Wat zit erin? Een vrolijk palet van bergamot, grapefruit, Granny Smith appel, roze peper, appel sorbet, vanille en amberwood.

Het is geur die erg mooi bij jonge mannen past, vind ik. Niet te ingewikkeld, niet te zwaar, het aura van de geur ademt vrijheid en vrolijkheid. Gewoon lekker niets aan de hand. Lang leve de lol, laten we de zomer vieren! Het is knap voortgaan op een geur die oorspronkelijk in 2001 uitkwam. Mannen houden ervan, dat kan niet anders!

Shop Love is Love excuslief bij Douglas

 

IGO L’Eau d’Issey pour Homme

igo l'eau d'issey

L’ Eau d’Issey is een klassieker van wereldformaat. Het kwam in de jaren negentig uit, om precies te zijn in 1992 de vrouwengeur en in 1994 de mannengeur, toen er een trend was naar meer waterachtige frisse geuren, ook voor mannen. We noemen dat in geurvakjargon ‘aquatisch’.

De zachte frisheid van Issey Miyake kan altijd, vind ik, en zal bij elke man passen. Het wordt goed verdragen op de huid, is fris aanwezig, maar nooit overdadig.

Erg geslaagd vind ik deze nieuwe flacon, waarbij je twee parfums tegelijk krijgt: 1 in de fles (80 ml), en ook nog eens 1 in de dop (20 ml). Ideaal voor op reis! Daar verwijst I GO ook naar….: ik ga, en in het Japans betekent het zoveel als Van nu af aan. Ik zie alleen geen mogelijkheid om de dop weer bij te vullen, dus rustig aan doen ermee;-)

Nog even een geheugenopfrissertje over deze mooie geur voor hem: Yuzu citrus in de topnoot en wat mandarijn. In het aquatische hart is verveine, cipres, koriander en salie te vinden met blauwe waterlelie. In de basis een mooie set klanken van nootmuskaat (zo karakteristiek!), kaneel, saffraan en een menthol-bewerkte geranium, ingebed in amber, tabak, cypriol en houtachtige geurnoten waaronder een fluwelig akkoord van sandelhout en vetiver. Echt hoor…..zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt!

Shop hier online met korting

 

Lees ook