Voorlopig hoef je niet naar de chirurg!

05:35 - 03:21
luistertijd 05:35 - leestijd 03:21

Je gezichtshuid, je halshuid, de decolleté huid. Je ziet vaak dat deze veelvuldig aan de zon blootgestelde huiddelen toch anders, sneller verouderen dan de rest van je lichaamshuid. Het decolleté krijgt de eerste verouderingsverschijnselen omdat het veel licht vangt, maar de huid wordt ook ’s nachts belast door je slaaphouding.

Uitzakken onderhuids steunweefsel

De halshuid blijft langer glad en stevig, maar toont toch sneller dan je gezichtshuid weer tekenen van verslapping. Er komen horizontale plooien door frequente bewegingen – denk aan je mobiele telefoon waarop je altijd met een gebogen hoofd naar kijkt en de slaaphouding. Maar ook het uitzakken van de onderhuidse steunweefsels uit je gezicht speelt parten. Het draagt bij aan een vollere onderkin. Tel daar bij op dat spieren in de hals naar mate je ouder wordt ook mee verslappen. Je ziet een extra belasting als resultaat: slappere huid, slappere spieren, uitgezakt onderhuids vet.

Anatomie

Ook de anatomie van je kaaklijn en kin is belangrijk om naar te kijken. Als je een iets terugwijkende kin hebt, of halsspieren die minder diep aan de kin gehecht zijn, waardoor je een minder scherpe hoek en profiel krijgt, zal veroudering ook eerder zichtbaar kunnen worden.

Preventieve werking

Vooropgesteld is het belangrijk om je huid zo goed mogelijk tegen externe verouderingsinvloeden te beschermen met goede huidverzorging en UV-bescherming. Daarnaast zijn er tegenwoordig goede mogelijkheden om de huid van binnenuit weer iets te verstrakken. Was een plastisch chirurgische operatie voorheen leidend, nu kan met ‘energie’  zoals ultrasound ook mooi gewerkt worden. Er gaat een preventieve werking vanuit, je kunt je afspraak bij de chirurg langer uitstellen. In dit artikel vertellen we hoe Ultherapy hiervoor ingezet wordt.

ultherapy behandeling beautyjournaal

Meer dan 1 miljoen behandelingen wereldwijd

Ultherapy is de enige door de FDA goedgekeurde niet-invasieve (zonder het huidoppervlak te beschadigen) liftende behandeling van de halshuid, de kaaklijn en de wenkbrauwen. Ook de verticale lijntjes en rimpels op het decolleté kunnen worden verminderd. Er zijn wereldwijd al meer dan 1 miljoen behandelingen mee uitgevoerd.

Afgifte in de huid heel precies onder echogeleiding

Ultherapy maakt gebruik van ultrasoundenergie die heel precies (‘micro-gefocust’) wordt afgegeven in de juiste huidlagen. Dit vindt plaats zonder het huidoppervlak en de omringende huidstructuren te beschadigen. Er is bij deze behandeling dus geen sprake van hersteltijd.

Bekijk hieronder een video die BeautyJournaal maakte over de Ultherapy behandeling:

Als reactie op de afgeleverde energie wordt in de huid het wondhelingsproces op gang gebracht. Dit proces bevordert de aanmaak van nieuw collageen en elastine, waardoor de huid geleidelijk op een natuurlijke manier wordt gelift en verstrakt.

Werkend in de SMAS laag

Ultherapy behandelt de diepe dermale en fibromusculaire laag (ook wel SMAS laag): dit is dezelfde laag waarop een chirurgische facelift werkt. Ultherapy heeft minder drastische resultaten dan een facelift maar is wel een sterk alternatief voor personen die nog niet klaar zijn voor chirurgie of voor patiënten die de effecten van een chirurgische ingreep willen versterken en/of verlengen.

Tijdens de behandeling wordt de huid echografisch in beeld gebracht zodat de specialist (een arts of huidtherapeut) precies kan bepalen waar de energie afgeleverd moet worden. Dit is uniek voor Ultherapy. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat de ultrasoundenergie wordt afgegeven op exact de juiste diepte in de huid zodat de behandeling het meeste effect heeft.

ultherapy behandeling da vinci clinic beerse

Resultaten worden geleidelijk zichtbaar

De duur van de behandeling is afhankelijk van het individuele behandelplan en de zone die behandeld wordt. Gemiddeld duurt een behandeling tussen de 30 en 90 minuten. Sommige mensen zien al enig effect onmiddellijk erna, de echte resultaten worden geleidelijk zichtbaar. In de loop van twee à drie maanden openbaart zich een duidelijk gelifte en strakkere huid. Dit kan nog tot zes maanden erna verbeteren.

Nauwelijks hersteltijd

Je kunt je gewone activiteiten onmiddellijk na de behandeling voortzetten. Direct na de behandeling kan de huid er een beetje rood uitzien maar dit verdwijnt binnen enkele uren. Bekijk ook de video maar die BeautyJournaal maakte.

Sommige mensen hebben last van lichte zwelling, tintelingen of gevoeligheid bij aanraking; deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur. De meeste mensen hebben slechts één behandeling nodig.

Resultaat afhankelijk van huidconditie, leeftijd en leefstijl

Afhankelijk van de mate van huidverslapping, de reactie op ultrasoundenergie en de aanmaak van lichaamseigen collageen hebben sommige mensen baat bij een tweede behandeling. Omdat Ultherapy de aanmaak van lichaamseigen collageen stimuleert, kunnen de resultaten per persoon verschillen. Leeftijd, huidtype en levensstijl bepalen hoelang het resultaat zichtbaar is.

Een Ultherapy behandeling kan eens per jaar of eens in de twee jaar herhaald worden voor onderhoud.

Onlangs werd uit een nieuwe, kleine studie onder 22 vrouwen ook weer duidelijk dat Ultherapy de huidbarrière niet aantast. Tevens werd duidelijk dat na 4 tot 8 maanden een aanzienlijke huidverstrakking plaatsvond, ook bij vrouwen met een al gevorderde huidverslapping. Lees er hier meer over.

 

Lees ook