Slimme, innovatieve producten en kleuren

08:27 - 05:04
luistertijd 08:27 - leestijd 05:04

Lipsticks met matte finish in plaats van hoogglans zijn al een tijd razend populair. Maar wat dacht je van matte nagellak? Die vraag stelde het Amerikaanse beautymerk Sally Hansen zichzelf eerder dit jaar ook. Het resultaat is een slim en innovatief product, waarover ik je in dit artikel meer vertel.

sally hansen miracle gel

Mat is hot

Geïnspireerd door de populariteit van matte finishes en texturen in mode, design en beauty voegt Sally Hansen een nieuwe Matte Top Coat toe aan haar 2-stappen systeem van de best selling Miracle Gel Nail Polish. Met deze nieuwe matte top coat kan je elke Miracle Gel kleur omtoveren tot een matte manicure. Slim… je hoeft dus niet te investeren in nieuwe kleuren.

Shop de Matte Top Coat hier online met korting

 

Ik ben dol op een mooie glanzende manicure

Een glanzende lak op mijn nagels is voor mij als glazuur op een gebakje. Zonder dat is het feest niet compleet. Ik testte eerder al de Sally Hansen Miracle Gel met ‘gewone’ (lees: glanzende) top coat en was daarbij onder de indruk van het gebruiksgemak (immers: geen lamp nodig), de mooie glans en het langdurige resultaat.

Ietwat nieuwsgierig begin ik dan ook aan deze review…

Benieuwd of een matte manicure überhaupt wel mooi is. Natuurlijk… het is een kwestie van smaak, maar toch. Aan sommige succesformules moet je gewoon niet tornen. Ook aan een glanzende manicure niet, als je het mij vraagt.

Eerst mijn nagels onder handen nemen

Door een bomvolle agenda is de verzorging van handen en voeten er de laatste periode bij ingeschoten. Op mijn voeten resulteert dat in een flinke laag eelt, op mijn handen in nagels die kort en breekbaar zijn. Ik begin daarom met Nail Growth Miracle Treatment van Sally Hansen. Eerst weer zorgen voor gezonde nagels, kleur komt later wel.

nagels

De treatment belooft sterkere en langere nagels in slechts vijf dagen, door onder meer versterkende proteïnen van soja. Keratine helpt je nagels te beschermen tegen beschadigingen, terwijl collageen en vitaminen je nagels gezond houden.

nailgrowth miracle

Een mooi verzorgd glansje

Je brengt om de dag een dun laagje aan. Met de nadruk op dun… want doordat de formule vrij waterig is, heb je al snel iets teveel aan je nagellakkwastje en op je nagel. De Growth Treatment droogt als een tierelier geeft een mooi verzorgd glansje aan je nagels.

Shop hier online

 

sally hansen treatment

Ik kan niet zeggen dat mijn nagels sneller groeien door deze treatment. Wel is het zeker zo dat de langer worden dan anders, doordat ze niet breken of splijten.

Shop hier online

 

Let’s go matte!

Een kleine week later haal ik mijn MIracle Gel lakken tevoorschijn, samen met de nieuwe matte top coat. Ik ben op dat moment in Singapore, waar het nog steeds ruim dertig graden is, dus ondanks de herfst in Nederland kies ik voor zomerse aquatisch blauwe kleuren.

sally hansen b girl

Ik breng op schone en ongelakte nagels een dun laagje aan van de lichtblauwe kleur B Girl (240).

sally hansen b girl

Sally Hansen schrijft twee laagjes voor en deze twee laagjes heb ik ook wel nodig om de kleur goed te laten dekken.

sally hansen b girl

Daarna breng ik een laagje Miracle Gel Matte Top Coat aan om het uitharden van de lak (zonder lamp, gewoon met daglicht) te activeren. Hoe dit werkt, heb ik in mijn eerdere review al uitgebreid besproken. Lees ‘m hier nogmaals.

Shop hier online

 

Even geduld hebben

Het duurt even voordat de vrijwel transparante, ietwat melkige Miracle Gel Matte Top Coat goed tot zijn recht komt op mijn nagels. de Het is een grappige gewaarwording om te zien hoe de lak tijdens het uitharden steeds matter wordt.

sally hansen b girl

Wat ik bij de ‘gewone’ top coat al zo’n verademing vond, gebeurt nu bij de matte variant gelukkig ook weer… de top coat strijkt eventuele lakfoutjes en oneffenheden in de onderliggende kleurlaagjes mooi glad. Erg fijn, zeker als je geen hele vaste hand hebt met lakken.

Shop hier online

 

Ook gaaf met donkere en metallic kleuren

Nieuwsgierig geworden naar het effect van de Miracle Gel Matte Top Coat bij hele donkere kleuren en metallic kleuren, kies ik later nog voor de donkerblauwe kleur Swim Upstream (656) op mijn tenen en de koperkleur Game of Chromes (510) op mijn vingers.

sally hansen swim upstream

Bij de Swim Upstream valt het me op dat het matte effect nóg beter tot zijn recht komt dan bij de lichtblauwe kleur B Girl. Wel is het wat lastiger lakken, aangezien bij een donkere kleur ieder lakfoutje op (of over) je nagelriem meteen in het oog springt.

sally hansen game of chromes

Het effect bij Game of Chromes is uitermate verrassend. Aangenaam verrassend wel te verstaan. Ik had gedacht dat een metallic kleur niet goed zou uitpakken met een matte topcoat. Metallic associeer je immers altijd met glitter en glans. Echter is het resultaat heel chique… als geborsteld staal of RVS. Een perfecte topcoat dus om een over-the-top glitterlak ietwat mee te temperen.

Shop hier online

 

Verwijderen doe je simpelweg met nagellakremover

Daar waar je geen lamp nodig hebt om de gellakken aan te brengen, heb je ook geen badje of wikkels nodig om de gellakken los te weken. Verwijderen doe je simpelweg met nagellakremover. Ik gebruik de remover van Sally Hansen, met pro-vitamine B5, vitamine E en chamille, speciaal voor kwetsbare en gevoelige nagels.

sally hansen remover

Shop hier online

 

Eindoordeel

Ik was al enthousiast over het Miracle Gel 2-stappen systeem van Sally Hansen. De Miracle Gel Matte Top Coat vind ik daarbij een mooie aanvulling, vooral omdat je met iedere kleur voortaan twee looks kunt maken: glanzend én mat. Ik blijf een voorliefde houden voor een hoogglans manicure, maar zal deze zeker afwisselen met een matte look. Vooral mat-metallic, want dat is mijn favoriete ‘toevalstreffer’ bij deze review.

Ook gaaf is het om glanzend en mat te combineren, zoals op de volgende foto. Daar moet je wel enige handigheid voor hebben.

sally hansen manicure

En mocht je nu niets geven om kleur op je nagels, maar ze wel goed willen verzorgen? Schaf dan vooral Nail Growth Miracle Treatment en de nagellakremover van Sally Hansen aan. Je nagels zullen je dankbaar zijn.

Lees ook