Natuurcosmetica afkomstig uit Letland! Zelfbruiner en spf!

07:46 - 04:39
luistertijd 07:46 - leestijd 04:39

Precies op tijd kwam dit pakketje van Mádara binnen. De lentezon is in aantocht dus ik kon er meteen mee aan de slag. Wat ik heb ontvangen om te testen zijn de zelfbruinende melk “Fake It”, sunscreen SPF15 met shimmering, sunscreen SPF20.

Ecocert keurmerk

Mádara is natuurcosmetica afkomstig uit Letland. De producten van Mádara bevatten allen het Ecocert keurmerk wat betekent dat de producten ten minste uit 95% van biologische oorsprong moeten zijn, ook is Mádara dierproefvrij. Daarnaast heeft Mádara er voor gekozen om géén nanomaterialen in de producten te verwerken. Érg eco dus!

Groenste bedrijf van Letland

Leuk weetje, Mádara is zelfs bekroond met de “Green Dot” award, een prijs voor groenste bedrijf van Letland!

Shop hier online

 

Fake It, zelfbruiner voor het lichaam

Deze zelfbruiner is geschikt voor een lichte tot medium huidskleur. Mádara claimt dat de werking binnen 4-6 uur te zien is en het belangrijkste: streeploos!

Prettige geur

Deze romige crème heb ik aangebracht op één been om zo het resultaat goed te vergelijken met mijn oorspronkelijke huidskleur. Allereerst heb ik de huid gescrubd zodat de crème hopelijk gelijkmatig intrekt. Het valt meteen op dat het product een prettige parfum bevat wat de kenmerkende geur van zelfbruiner onderdrukt.

Net iets te subtiel

Na 4 uur is er een héél subtiel verschil zichtbaar, te weinig wat mij betreft. Ik wacht nog een paar uur af maar 8 uur later breng ik toch een tweede laag zelf bruinende crème aan.

Een dagje de tijd gunnen

Een dag later, 24 uur na het aanbrengen van de 1laag zie ik duidelijk verschil. Het lijkt alsof de crème een dag nodig heeft om optimaal zijn werking te kunnen geven.

(L) 6 uur na het aanbrengen van 1 laag zelfbruiner en (R) 24 uur later, na 2 lagen zelfbruiner

Shop hier online

 

Lang houdbare kleur

7 dagen na het aanbrengen van de zelfbruinende crème is het effect nog net zo goed te zien als 24 uur na aanbrengen van de crème. De bruine teint blijft zo’n 1,5 week zichtbaar en dat zonder strepen en nare zelfbruinende geur.

Goed uitsmeren

Let wel op dat je de crème met roterende bewegingen aanbrengt en deze goed uitsmeert bij de voeten, richting de voetzool en tenen om vlekken te voorkomen.

7 dagen na het aanbrengen van de zelfbruiner

Bekijk hieronder ook een filmpje over het aanbrengen van de Fake It Self Tan Milk:

 

Shop hier online

 

Anti-zonnebrandcrème SPF 15 met shimmering

Daar komt het zomergevoel! Een gemakkelijk uitsmeerbare crème met een hele subtiele gouden glans. Het geeft daarnaast nog eens een bescherming met een SPF15.

Heel mooie gouden glans

Een factor 15 is een lage bescherming tegen de schadelijke invloed van UV straling wanneer de zonkracht hoog is, het is goed om je hiervan bewust te zijn. De gouden glans blijft de hele dag aanwezig, erg mooi!

Shop hier online

 

Anti-zonnebrandcrème SPF 20

Een frisse en prima uitsmeerbare anti zonnebrandcrème. Door het hoofdingrediënt Aloe Vera voelt de crème verfrissend aan en hydrateert het de huid goed.

Met het minerale uv filter zinkoxide

Het tweede ingrediënt is zinkoxide, een uitstekend ingrediënt wat bescherming biedt tegen UV straling maar wat er voor zorgt dat je iets langer moet smeren voordat de typische witte waas verdwijnt, dit vind ik niet storend.

Links de SPF15 met shimmering, rechts de SPF20

Shop hier online

 

Judith’s conclusie

Heerlijke producten!

De Fake It zelfbruinende crème is gemakkelijk in gebruik en doet wat hij belooft, namelijk streeploos een natuurlijke teint geven aan de huid. Trek er echter ten minste 24 uur voor uit voordat je het optimale resultaat hebt bereikt.

Vergeet niet dat een zelfbruinende crème geen bescherming biedt tegen UV-straling. Ga je de zon in? Smeer dan altijd een anti-zonnebrandcrème (SPF). De zonnebrandcrème SPF 15 en SPF 20 smeren prettig uit en hebben een frisse geur. De SPF 15 met shimmertjes geeft een subtiele glans met fijne gouden glittertjes.

Shop hier online

 

Gebruik minimaal factor 15

Vanuit de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie (NVDV) wordt geadviseerd minimaal factor SPF15 te gebruiken. Hier voldoen de producten van Mádara aan.

Echter wordt bij kinderen, volwassenen met een licht huidtype en zonnen bij hoge zonkracht SPF30 aangeraden. Gebruik altijd voldoende product en breng dit elke twee(!) uur aan om de anti-zonnebrandcrème optimaal zijn werk te kunnen laten doen.

Let op de zonkracht

Let vooral ook op de zonkracht, want die bepaalt in hoge mate hoe lang je in de zon kan zonder te verbranden. Lees in dit informatieve artikel op BeautyJournaal hoe je dit uitzoekt en welke spf je dan nodig hebt.

Hoeveel UV-straling wordt gefilterd?

Factor 15 filtert ongeveer 93% UV-straling, factor 30 zo’n 95% en factor 50 zo’n 98%. Geen enkel zonnebrandmiddel biedt 100% bescherming tegen UV-straling. Extra zonbescherming zoals de zon vermijden tussen 11-15uur, de huid bedekken met kleding en de schaduw opzoeken kan nooit kwaad.

Lees ook