Maar liefst 24 kleuren, geïnspireerd op de beroemde zijden shawls collectie

02:10 - 01:18
luistertijd 02:10 - leestijd 01:18

Hermes lipstick!

Ohlala, wat een heerlijk nieuws! Het überchique Franse lederwarenhuis Hermès introduceert voor het eerst sinds haar bestaan (183 jaar)  een make-upcollectie: te beginnen met prachtige lipsticks in 24 kleuren + 3 nieuwe kleuren per seizoen!

De kleuren zijn gebaseerd op prachtige tinten uit het archief waarin maar liefst 75 duizend zijden Hermès shawls zijn opgeborgen, en de verpakking is gemaakt van hetzelfde luxe metaal dat gebruikt wordt voor de ‘hardware’ van de beroemde tassen.

HERMES make-up debut, Hermes lipstick

De 53-jarige Pierre-Alexis Dumas is de artistiek directeur van Hermès, vertelt in internationale pers dat ze maar liefst tien jaar zijn bezig geweest met het broeden op een decoratieve lijn. De afgelopen twee jaar werd het in productie genomen en vanaf maart 2020 zal het in 35 landen bij Hermès boutiques en online te koop zijn.

Toen voormalig MAC Cosmetics-kopstuk Agnès de Villers bij Hermès werd binnen gehaald om leiding te gaan geven aan de parfum- en beautydivisie was het natuurlijk wachten op spannende nieuwe ontwikkelingen.  Ze haalde Jérôme Touron erbij, die in het verleden ook productontwikkelaar voor Chanel en Dior make-up.

In-house parfumeur Christine Nagel mocht de lipstick geur ontwikkelen en Pierre Hardy, de creatief directeur voor de sierraden- en schoenencollecties werd verantwoordelijk voor de uitstraling van verpakkingen.

hermes kelly bag

De wereldberoemde Kelly Bag

De lipsticks komen in navulbare verpakkingen. Na verluidt sluiten de caps met een mooie magnetische klik. Een lipstick gaat ca. 61 euro kosten, een navulling ca. 38 euro. De drie nieuwkomers per seizoen gaan 65 euro kosten. De lipsticks komen in een matte en een satin uitvoering. Er zitten natuurlijke stoffen uit bijenwas en moerbei.

Ook wordt verklapt dat Hermès om de zes maanden een cosmetica categorie zal introduceren. Wellicht foundations, oogmake-up, huidverzorging.

bron

Lees meer over Hermès op BeautyJournaal:

Lees ook