Uniek: ook ontharing voor mannen kan nu vergoed worden

03:11 - 01:54
luistertijd 03:11 - leestijd 01:54

De huidvergoedingen van 2020 zijn bekend. Ook in dit nieuwe jaar worden er weer nieuwe behandelingen tot op zekere hoogte vergoed bij de gespecialiseerde schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten. Benieuwd naar welke dat zijn? We zetten het voor je op een rijtje!

Peelings, needling en laser voor acnebehandelingen in het gezicht

Acnebehandelingen in het gezicht worden in 2020 opnieuw vergoed binnen de aanvullende verzekering. Dit geldt zelfs voor alle peelings die worden ingezet om acne onder controle te brengen. Bijna alle verzekeraars vergoeden nu de behandelingen die worden ingezet om littekens door acne te verminderen. Dit zijn behandelingen als microdermabrasie, microneedling, de Erbium:Glass laser, de Tixel en de CO2-laser.

 

Permanente ontharing in het gezicht

Niet alleen acnebehandelingen, maar ook permanente ontharingsbehandelingen in het gezicht worden dit jaar vergoed binnen de aanvullende verzekering. Denk hierbij aan behandelingen zoals laserontharing en elektrische epilatie. Ontharingsbehandelingen voor het lichaam worden niet vergoed, het gaat hierbij enkel om behandelingen voor het gezicht.

Vaat- en pigmentlaserbehandelingen

Er zijn dit jaar enkele zorgverzekeraars die ook de vaat- en pigmentlaserbehandelingen vergoeden. Deze laserbehandelingen worden ingezet om pigmentvlekken of gesprongen vaatjes, couperose, in het gezicht te verminderen of te verwijderen.

 

De grootste verandering is de vergoeding voor mannen

Voor de mannen vindt dit jaar de grootste verandering plaats. In 2020 worden behandelingen door middel van laserontharing en elektrische epilatie in het gezicht bij mannen vergoed. Tot nu toe kregen alleen vrouwen deze behandeling vergoed. Nu kunnen ook mannen met ongewenste haargroei in het gezicht aanspraak maken op een vergoeding, mits ze aanvullend verzekerd zijn.

Verwijsbrief

Huidbehandelingen zijn voor iedereen direct toegankelijk, dus voor een behandeling bij een gediplomeerde ANBOS-schoonheidsspecialiste of NVH-huidtherapeut heb je geen verwijsbrief nodig. Om voor vergoeding van de behandelkosten in aanmerking te komen heb je echter vaak wel een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog nodig. Het is ook per verzekering verschillend of een behandeling vergoed wordt en door wie hij mag worden uitgevoerd. Zowel de schoonheidsspecialisten als de huidtherapeuten dienen lid te zijn van hun beroepsvereniging, resp. ANBOS of Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Hoogte van vergoeding wisselt per zorgverzekeraar

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar, de aanvullende verzekering en de behandeling. De vergoeding varieert bij diverse zorgverzekeraars van €50 per jaar tot wel €700 per jaar. Benieuwd welke zorgverzekeraars welke vergoedingen aanbieden in 2020? Klik dan hier.

Bron Derma2care

 

Op zoek naar een goede dermatoloog? BeautyJournaal heeft er 2 in haar expertteam bij wie je altijd terecht kan!

Ben je op zoek naar een goede cosmetisch arts? BeautyJournaal heeft er 2 in haar expertteam bij wie je ook altijd terecht kan!

En hierbij maken we je ook nog attent op onze fantastische plastisch chirurg Frank Niessen, en arts en haarexpert Hans van Montfort.

 

Lees ook