Unieke, gepigmenteerde producten

09:58 - 05:59
luistertijd 09:58 - leestijd 05:59

Vandaag mag ik kennismaken met een nieuwe make-up collectie van Collistar. Deze collectie staat geheel in het teken van Milaan, de stad waar het merk meer dan 30 jaar geleden begon. De stad die verandering heeft omarmd en vooroplopend is op andere grote steden vormde de inspiratie voor Collistar’s najaarslook.

De collectie bestaat uit een flink aantal producten. Van blush, highlighter en oogschaduw tot mascara en zelfs wimperprimer In dit artikel test ik het allemaal!

collistar milano

Liquid highlighter

Oh oh, als je mijn eerdere artikelen op BeautyJournaal hebt gelezen weet je misschien al dat ik niet de grootste fan van vloeibare highlighter ben. In deze collectie zitten echter drie mooie kleurtjes die ik uiteraard een eerlijke kans ga geven. De highlighters variëren van icy wit en zachtroze tot bronsgoud.

collistar liquid highlighter

highlighter

De liquid highlighters zijn geschikt voor het gezicht en het decolleté en helpen bij het definiëren van de jukbeenderen of het benadrukken van de wenkbrauwen. Je kan de highlighters ook gerust met je foundation of dagcrème mengen voor een algehele stralende teint.

collistar highlighter

Nadat ik mijn basis van foundation en concealer heb aangebracht, breng ik de icy witte kleur aan op mijn jukbeenderen, neus en cupidoboog. Dit doe ik voordat ik met poederproducten aan de slag ga omdat vloeibaar over poeder vaak niet goed uitpakt. Met mijn vingers kan ik de verrassend luchtige textuur makkelijk de huid in blenden. Het resultaat is echt prachtig en best opvallend, precies zoals ik het graag heb. Ik ben echt niet teleurgesteld in deze vloeibare highlighter, de formule is heel fijn en niet plakkerig.

Shop hier online

 

Multi-Effect Blusher

We gaan door met een mooi multifunctioneel product. De Multi-Effect Blusher kan gebruikt worden als blush of als oogschaduw. De poeder is afgewerkt met een superschattig luipaardprintje en bevat een mix van satijn, parelmoet en ultra-parelmoer texturen.

collistar blush

De blush zelf heeft een opvallend roze kleurtje. Je kan hem als het goed is wel in intensiteit  opbouwen voor een meer natuurlijke tot een super glamorous look. Omdat de collectie nog drie oogschaduws bevat die ik graag wil testen gebruik ik dit product vandaag als blush.

collistar

Ik had in eerste instantie iets te veel product op mijn kwast genomen. De blush is echt heel intens van kleur dus ik hoefde hem niet eens op te bouwen. Naast dat de pigmentatie super is vind ik de kleur ook mooi, het is een schattig roze tint met een koele ondertoon. De glitter die je in het luipaardprintje ziet vind je niet goed terug op de wangen, hij is redelijk matte.

Shop hier online

 

Perfumed Highlighting Powder  

Nu mijn gezicht mooi straalt door de opvallende glow, kan mijn lichaam ook wel wat glans gebruiken. Of misschien mijn haar? Met de nieuwe Perfumed Highlighting Powder van Collistar voorzie je zowel je haar als je lichaam van een subtiele glitter.

perfumed highlighter

Het iriserende poeder komt in een schattig roze flacon dat oogt als een vintage item door de pompverstuiver. De highlighting poeder wordt verstoven als een rozenparfum en laat een glitterende sluier achter op huid en haar. Ik gebruik hem voor deze test op mijn huid.

highlighting powder

Mijn camera kan de glitter maar moeilijk vastleggen. Nu moet ik je ook zeggen dat de poeder inderdaad subtiel is. De glitters zijn wel overduidelijk zichtbaar en mijn kamer ruikt heerlijk naar roosjes. Dit product zie ik mijzelf echt met Kerst gebruiken, een lichte glow op mijn sleutelbeen en in mijn haar voor een subtiele, extra touch. Leuk!

Shop hier online

 

Double Effect Eye Shadow

De Collistar Milano collectie bevat drie oogschaduws. Met olijfgroen, blauw en bordeaux creëer je zowel natuurlijke als meer opvallende smokey looks. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de oogschaduws er best goedkoop uit vind zien, de bijgevoegde sponsapplicators doen vaak ook niet veel goeds voor de pigmentatie. Maar ik ga het testen!

oogschaduw

Ik ga eerst van start met de bordeaux kleur en breng deze over mijn hele ooglid aan. De oogschaduw heeft verrassend veel pigmentatie en zelfs het kwastje vind ik nog best oké. Voor het aanbrengen van een kleur werkt de applicator prima, wil je echt gaan blenden en diepgang creëren dan raad ik je toch aan een speciale kwast te gebruiken.

collistar oogschaduw

De oogschaduw oogt meer roze dan echt bordeaux en bevat tevens een kleine roze glitter. Omdat ik nieuwsgierig ben naar de andere kleuren breng ik de blauwe kleur nog even op mijn andere ooglid aan.

blauwe oogschaduw

Beide kleuren geven weinig tot geen fall-out. De blauwe kleur is hierin net iets rommeliger, maar het losse poeder is makkelijk weg te vegen zonder je foundation hierbij aan te tasten. Met deze donkere kleur kun je echt een prachtige smokey eye maken, de pigmentatie is sterk aanwezig en de oogschaduws hebben allebei een mooie glanzende finish.

Shop hier online

 

Lash Primer & Unico Mascara

Over naar een wel heel bijzonder product. Deze roze Lash Primer legt een basis voor de mascara die we hierna aan gaan brengen. De primer zorgt als het goed is voor volume, lengte en versteviging van de wimpers. Ik sta echt perplex van die roze kleur, hoe gaaf ziet dat eruit?

mascara

mascara

De wimperprimer is voorzien van lindenextract, dit helpt bij het verstevigen van de wimperhaartjes. Ook zit er keratine in dit product voor het versterken en elastischer maken van de wimpers.

lash primer

Mijn wimpers zijn roze! Het ziet er nog gezellig uit ook met die roze oogschaduw erachter. Nu heb ik best lange wimpers van mezelf, maar ze werden daadwerkelijk direct langer. Ik ben benieuwd of de zwarte mascara de roze kleur goed kan verbergen.

Shop hier online

 

Mascara Volume Unico

De wimpers krijgen een extra opbouwbare volumeboost door de al bekende Mascara Volume Unico van Collistar. De mascara heeft net als de primer korte haartjes die dicht op elkaar staan. Ik breng hem aan over de Lash Primer.

unico mascara

In eerste instantie pakt het borsteltje niet veel van het product op waardoor ik vaker moet ‘dippen’. Maar mijn wimpers zijn in ieder geval mooi lang en zwart. Echter zie ik er na één laagje mascara nog wel wat roze doorheen. Na een paar extra laagjes is het roze volledig weg. Een prima mascara.

Shop hier online

 

Unico Lipstick

Al eerder testte Judith de Unico Liquid Lipsticks van Collistar. Ik mag vandaag de normale Unico Lipstick formule testen. Ik heb de kleur Deep Red ontvangen, een mooie klassiek rode kleur voor de Kerst.

unico lipstick

De rode lipstick heeft een metallic finish en een rijke textuur. Hij zou geschikt moeten zijn voor de meest gevoelige lippen.

lipstick

Wow, de textuur is echt super romig. Haast een beetje glibberig waardoor het aanbrengen van de lipstick ook niet echt soepel verliep. Het aanbrengen van rode lipstick is altijd wel een klus, maar hier moest ik ook echt even mijn best op doen. Mijn tip is om er een rode lipliner onder te gebruiken om het glijden van de lipstick tegen te gaan.

De kleur is mooi en opvallend. Van de glanzende finish ben ik persoonlijk niet zo’n fan. Mijn lippen voelen heerlijk zacht en gevoed aan. De lipstick droogt niet op dus uiteraard moet je deze na iedere maaltijd bijwerken.

Shop hier online

 

make-up look

Mijn eindoordeel

Oke, oke.. het totaalplaatje is een beetje een bij elkaar geraapt zooitje. Dat komt gewoon omdat ik zoveel mogelijk verschillende kleuren wilde proberen. Ik ben over het algemeen zeer positief verrast door de producten in de Milano collectie van Collistar. Ieder product is goed gepigmenteerd en er zitten zeker wat unieke producten tussen als de Perfumed Highlighting Powder en de Lash Primer. Dit was een leuke Collistar test!

Lees ook