Kankertumoren blijken dol te zijn op insuline

02:11 - 01:18
luistertijd 02:11 - leestijd 01:18

Kanker en suiker.

Lewis Cantley, director of the Meyer Cancer Center, Weill Cornell Medicine in New York, een topwetenschapper verklaart in deze video nogal:  suiker en bewerkte voeding veroorzaakt kanker en laat bestaande kanker ook groeien. Met name dan de kankers die worden gelinkt aan obesitas. In de kankertumoren blijkt een insuline receptor te zitten die ervoor zorgt dat er een craving naar suiker komt, waardoor de kankertumoren nog harder kunnen groeien. Er is momenteel steeds meer aandacht voor kanker in relatie tot vetzucht. Lees ook hier meer over de relatie tussen lichaamsvet en kanker, op de website van CancerResearchUK.

Vetcellen produceren ontstekingsveroorzakende eiwitten

The American Cancer Society and National Cancer Institute denken overigens niet dat suiker de boosdoener is op zich, maar dus wel vetzucht. Op de website die we hierboven noemen uit Engeland, licht dat ook nader toe. Vetcellen hebben de eigenschap om ontstekingsveroorzakende eiwitten vrij te geven, adipokinen. Ze kunnen het DNA beschadigen en eventueel celwoekeringen teweeg brengen. Hoe meer vetcellen je hebt, hoe meer van deze eiwitten je ook hebt. Overgewicht geeft een risico op zeker 13 typen kanker, waaronder borstkanker, lever- en darmkanker.

Het is belangrijk een gezonde insuline spiegel te behouden, hoe dan ook, maar dat weten we al, ook in relatie tot obesitas. Lees hier ook het initiatief van artsen die het platform Leefstijl als medicijn hebben opgericht, als weerwoord tegen de industrie die mensen vooral met pillen wil genezen, dan wel stabiliseren. Zij pleiten voor een preventieve aanpak met voeding, en overleggen daartoe ook al bewijzen.

Lees ook hier meer over dit onderwerp.

 

Lees ook op BeautyJournaal:

 

Lees ook