Een antimicrobiële peptide verhoogt de weerstand van de huid zodat de huid zelf haar probleem op kan lossen

05:36 - 03:21
luistertijd 05:36 - leestijd 03:21

Een kleine verstoring van de huid met grote gevolgen lag aan de basis van de ontwikkeling van Phitex® ClearUp.

Getriggerd door de sociale impact die huidonzuiverheden op jongeren hebben, heeft gezondheidswetenschapper Werner Marks een product ontwikkeld dat tegemoet komt aan wensen voor gebruiksgemak, effectiviteit en duurzaamheid.

Phitex®

Dermale textielspray, niet op je huid doen, maar op textiel!

Phitex® ClearUp is een dermale textielspray, op basis van natuurlijke ingrediënten, en vrij van huidverzwakkende stoffen. Dit betekent ook dat je het product niet op je huid smeert, maar op texiel, bij voorkeur kantoen, aanbrengt. Denk aan een bandeau voor je voorhoofd, een kussensloop…een T-shirt voor rug-acne.

Phitex® ClearUp is ontwikkeld als dermale textielspray. Dat wil zeggen dat je het product op textiel, bij voorkeur katoen, moet sprayen, om het te laten werken. De gedachte hierachter is dat hierdoor alleen de werkstoffen in je huid komen.

Door een nieuw ontwikkeld afgiftesysteem worden antimicrobiële peptiden geleidelijk in de huid gebracht om een onzuivere huid in één keer effectief te kunnen behandelen. De werkstoffen in Phitex® ClearUp zijn ingekapseld. Dit kapseltje wordt ook wel een ‘liposoom’ genoemd. De buitenkant van dit liposoom is positief geladen. Omdat textiel van nature negatief geladen is, wordt het positief geladen liposoom daardoor aangetrokken en blijft het ‘vastkleven’ aan het textiel. Want ‘positief’ en ‘negatief’ trekken elkaar aan.

Binnen 6-8 weken wordt 80% van het beoogde resultaat bereikt bij acne, roodheid, overmatige talgproductie of kleine ontstekingen. Phitex® ClearUp vervangt hiermee bestaande crème- oplossingen die minder veilig, minder effectief én minder makkelijk in gebruik zijn bij huidonzuiverheden.

Phitex® clearup

Wat Phitex® ClearUp uniek maakt

Wat Phitex® ClearUp echt uniek maakt, is dat als de huid in aanraking komt met ingesprayde textiel, zoals een kussensloop of T-shirt, er gedurende een hele week ‘gecontroleerd’ werkstoffen worden afgegeven.

Zelfs op moeilijk te bereiken plekken zoals de rug krijgt de consument supereenvoudig, en met schone handen, een optimaal resultaat. Doordat alléén de werkstoffen direct in de huid worden gebracht is de huidbelasting minimaal.

Huidversterkende werkstoffen

Een van de werkstoffen in Phitex® ClearUp zorgt ervoor dat de huid zélf sterker wordt. Dit is een relatief nieuw ontwikkelde antimicrobiële peptide die de weerstand van de huid verhoogt zodat de huid zelf haar probleem op kan lossen.

Daarnaast is Phitex® ClearUp zó geformuleerd dat het huid-pH- neutraal is (pH=5,3), de goede bacteriën intact laat en vrij is van geur- en kleurstoffen en van Propylene Glycol. Om die redenen en door het gebruik van natuurlijke ingrediënten zijn er geen bijwerkingen.

Phitex® clearup

Tussen een cosmeticum en geneesmiddel in

Phitex® ClearUp zit tussen een cosmeticum en een geneesmiddel in, met dit verschil dat het zonder recept verkrijgbaar is!

Ontwikkelaar Werner Marks zegt hierover: “We wilden gewoon een eerlijk product op de markt laten brengen dat gegarandeerd werkt en in alle opzichten een echt cosmeceutical is. Om er zeker van te zijn dat mijn product optimaal werkt en tegelijkertijd helemaal veilig is, is ieder ingrediënt zowel in vitro als in vivo op de huid getest.

‘Alle testen op mensen met een onzuivere huid hebben uitgewezen dat Phitex® ClearUp volledig vrij is van huidverzwakkende, irriterende en allergieopbouwende effecten en dat het doet wat het belooft. Zo weet ik zeker dat er alleen goede en veilige werkzame ingrediënten in mijn product zitten.’

100% Nederlands

De uiteindelijke optimale formulering heb ik laten maken in een ISO- en GMP-gecertificeerd Nederlands laboratorium, zodat zowel mijn bedrijf als mijn product 100% Nederlands zijn. Wij zijn zo overtuigd van de werking dat wij zelfs een ‘Geen-Resultaat-Geld-Terug-Garantie’ geven!”

Beauty Injection is de exclusieve distributeur voor dit innovatieve product. Samen met Phidermica, het moederbedrijf van Phitex®wordt dit bijzondere product in de markt gezet.

Ga voor meer informatie naar www.phitex.nl of neem contact op met:

Beauty Injection, Iris Deckers, 030-2000105, pr@beauty-injection.nl

Phitex®

Achtergrondinformatie over de ontwikkelaar en de distributeur

Over Beauty Injection

Beauty Injection is de groothandel die jarenlange praktijkervaring van huidexperts bij ‘Beauty Inn’ inzet om andere beauty-ondernemers te laten groeien. Merken worden gekozen op basis van uitgebreide studies zodat veilige, aangename en resultaatgerichte kwaliteitsproducten geleverd kunnen worden. Vanuit die gedachtegang is Phitex® aan de merkportfolio toegevoegd. Het is onze missie om door huidverbetering mensen lekkerder in hun vel te laten zitten en daardoor meer zelfvertrouwen te geven. Elke schoonheidswens is onze dagelijkse uitdaging. Samen met onze cliënten maken wij de wereld met alle plezier een beetje mooier!

Over Phidermica

Phidermica is de ontwikkelaar en leverancier van innovatieve cosmeceuticals en heeft zich de afgelopen zes jaar ontwikkeld als de specialist in de onzuivere huid. Phidermica neemt de gebruiker als uitgangspunt bij de ontwikkeling van haar producten.

Phidermica onderscheidt zich met de ontwikkeling van nieuwe technieken om huidaandoeningen op een natuurlijke en eerlijke manier effectief te behandelen. Haar missie is om op deze manier uiteindelijk de psychosociale problematiek van mensen met een huidaandoening te verminderen.

Dit artikel is jou aangeboden door Phidermica.

Lees ook