We weten iets wat jij wellicht niet weet of alweer vergeten bent;-)

02:28 - 01:28
luistertijd 02:28 - leestijd 01:28

Natuurlijke deodorant

We zijn langzaam maar zeker bezig met het vervangen van onze lievelingsproducten voor een natuurlijkere variant. Zo is de trend van natuurlijke deodorant ook al een tijdje gaande. Die overgang is echter zo makkelijk nog niet. Je hebt meer last van overtollig zweet en je moet de deodorant een aantal keer per dag opnieuw aanbrengen.

Geen touch-ups gedurende de dag

In een poging om het zweet te stoppen, of tenminste onder controle te houden, ging Allure journaliste Sarah Kinonen opzoek naar een manier om de werking van deodorant te verlengen. Er is een manier gevonden waarbij er geen enkele touch-up vereist is gedurende de dag. Deze manier is echter niet geschikt voor natuurlijke deodoranten, maar wel voor de gewone antitranspiratiemiddelen.

Deodorant in dromenland

Het geheim? Breng de deodorant aan in de avond, vlak voordat je naar bed gaat. Het klinkt misschien dom, maar zo simpel is het echt. Ik hoor je al denken: wie heeft er nu deodorant nodig terwijl ze aan het dromen zijn? Maar er is zeker wel een reden voor nachtelijke deo, zegt David Bank, een assistent-klinisch professor in de dermatologie aan het New York Presbyterian / Columbia University Medical Center.

Aluminiumzouten remmen de vorming van zweet

Anti-transpiranten zijn geclassificeerd als medicijnen, weliswaar zonder recept. Waarom? Omdat ze de vorming van zweet, oftwel een normale lichaamsfunctie, remmen vanwege hun actieve ingrediënt, aluminiumzouten. Deze zouten vormen een hobbel in de zweetklieren, die inherent de transpiratie vertraagt. Omdat we ’s nachts minder snel vocht produceren, is het niet nodig om ’s morgens opnieuw deodorant aan te brengen, zegt Bank.

Daarom adviseert hij om deodorant in de avond en op een droge huid aan te brengen. ‘’Een aanzienlijk percentage van de anti-transpirant komt nooit in zweetklieren terecht omdat mensen het na het douchen op een vochtige huid aanbrengen en het water het dus wegvoert,’’ zegt hij.

Een zweetvrije dag

Dus, door je deodorant s’ nachts op een droge huid aan te brengen, stop je niet alleen het zweten terwijl je slaapt, maar ook de volgende dag blijft het effect goed. Een zweetvrije dag? Dat willen we natuurlijk allemaal!

Bron

Lees ook