Voor een kleurrijke glowy look!

09:48 - 05:52
luistertijd 09:48 - leestijd 05:52

Speels, glowy, zomer! Voor deze zomer heeft HEMA een make-up collectie uitgebracht die volledig in het teken staat van glow. Opvallende kleuren met glanzende finishes en boterzachte texturen. Klinkt veelbelovend! In dit artikel test ik een aantal producten uit deze collectie.

make-up van de hema

Dit schreeuwt: zomer!

Speels, glowy, zomer! Voor deze zomer heeft HEMA een make-up collectie uitgebracht die volledig in het teken staat van glow. Opvallende kleuren met glanzende finishes en boterzachte texturen. Klinkt veelbelovend! In dit artikel test ik een aantal producten uit deze collectie.

Highlight & Bronzing Palette

Ik heb de basis van mijn make-up aangebracht, tijd om aan de slag te gaan met het eerste product uit de collectie. Ik start met de bronzer uit het Highlight & Bronzing Palette. Met een bronzer kun je meer warmte en diepte toevoegen aan het gezicht. Omdat ik mijn highlighter graag zo opvallend en glanzend mogelijk heb, kies ik dit keer voor een matte bronzer.

make-up van de hema

De bronzer slaat een beetje oranje uit, daar was ik al bang voor. Met de bijgevoegde, dubbelzijdige bronzer en blush kwast is de bronzer wel gemakkelijk met de huid samen te blenden. Over de bronzer breng ik de roze highlighter aan, eigenlijk als vervanging van blush. De ‘blush’ is heel subtiel en zacht, niet te opvallend en ook niet zo glitterig als hij in eerste instantie lijkt. Erg mooi!

Shop het bronzing palette hier online

 

make-up van de hema

Tot slot breng ik de champagnekleurige highlighter aan. Deze highlighter heeft een prachtige, zachte glitter finish! De kleur is niet direct super gepigmenteerd, maar hij is wel in laagjes op te bouwen. Voor mijn doen is hij nog iets te subtiel. Maar daar hebben we een oplossing voor.. de Jelly Highlighters!

Shop het bronzing palette hier online

 

Jelly Highlighter

Jelly Highlighter?! Daar ben ik wel erg benieuwd naar. Ik heb eerder cream highlighters en liquid highlighters getest, maar jelly highlighters zijn voor mij ook nieuw. Ik ontving twee kleuren, een icy witte kleur met duochrome blauwe glitters en een warme bronskleur met gouden glitters.

make-up van de hema

De Jelly Highlighters hebben een dikke, vloeibare gelformule en een glitterachtige finish. Ik heb de kleuren beide op mijn hand geswatcht en WOW.. wat een pigment.

make-up van de hema

Voor de look van vandaag gebruik ik de lichtste icy witte kleur. Ik breng deze al deppend met mijn vingertoppen aan over de poeder highlighter. Hopelijk gaan deze twee formules goed samen!

make-up van de hema

Dit noem ik pas echt een glow! Oké, voor sommige mensen is dit misschien iets té, maar ik hou ervan. De glitters zijn erg opvallend, je ziet ook mooi die duochrome ondertoon terugkomen.

Mooi te blenden

De Jelly Highlighter brengt door de warmte van mijn vingers mooi samen met de rest van de make-up. In eerste instantie voelt het een beetje plakkerig aan, maar dit droogt na een tijdje wel mooi op, zonder vlekken.

Neus en cupido

Ik heb de highlighter op bovenstaande foto tevens aangebracht op mijn neus en cupidoboog. Als je van een glitterige glow houdt dan zijn deze Jelly Highlighters zeker interessant om eens naar te kijken. Ook leuk als body highlighter voor naar een festival bijvoorbeeld!

Oogschaduwpalette Summer 

Mijn aandacht werd direct getrokken naar het Summer Oogschaduwpalette in deze collectie. Dit palette bevat zes neutrale bruintinten en zes opvallende blauw- en groentinten. De finishes variëren van matte tot hoogglans en satijn. Met het palette kun je zowel opvallende als meer natuurlijke, dagelijkse looks maken.

make-up van de hema

Het palette komt tevens met een zwarte sponsapplicator. Deze gebruik ik echter niet omdat ik uit ervaring weet dat dit niet altijd even goed werkt. Ik pak dus mijn eigen blendingkwasten erbij en ga aan de slag met zoveel mogelijk kleuren om een goed beeld van dit palette te kunnen krijgen.

make-up van de hema

Ik ben aangenaam verrast door de kwaliteit van dit palette. De zowel de felle als de neutrale kleuren zijn intens gepigmenteerd en blenden samen als een droom.

De poeders geven weinig fall-out en hebben een mooie glanzende of matte finish. In de arcadeboog en op het bewegend ooglid heb ik de neutrale tinten gebruikt. Aan de binnenste ooghoek en de onderste wimperrand heb ik meer kleur toegevoegd voor een zomerse touch!

make-up van de hema

Ik ga dit palette er zeker vaker bij pakken. Ik heb duurdere oogschaduwpalettes in mijn collectie die minder goed presteren dan dit palette, dat zegt wat. HEMA heeft me met dit Summer Oogschaduwpalette zeker weten te verrassen!

Shop de oogschaduw hier online

 

Moisturising Lipstick

De zomercollectie bestaat uit drie Moisturising Lipsticks met een subtiel glanzende finish. De lipsticks bieden hydratatie en bevatten arganolie, een mix van antioxidanten en vitamine E. De kleuren zijn: 57 coral, 58 bronze en 59 red.

make-up van de hema

Ik heb alle drie de kleuren in bovenstaande volgorde getest. Persoonlijk vind ik de kleur 58 bronze het beste bij deze look staan.

make-up van de hema

Enorm dekkend

De lipsticks zijn allemaal enorm dekkend. Een laagje is in principe al voldoende. Mijn lippen voelen wel degelijk gehydrateerd en zacht aan. Helaas schrikt de dikke, plakkerige textuur mij toch wel wat af. Ondanks dat de lipsticks erg dekkend zijn, zie je wel goed de velletjes op mijn lippen erdoorheen. De lipsticks hebben tevens een onaangename geur die ik niet helemaal kan plaatsen.

Niet langhoudend

De kleuren zijn mooi en de dekking is top, maar voor de rest ben ik niet razend enthousiast over deze lipsticks. Ze zijn vanwege de creamy, glanzende formule en finish ook niet langhoudend. Maar dat is logisch met deze formule. Je moet hem dus na iedere maaltijd bijwerken!

Shop de lipstick hier online

 

Coconut Primer Water  

Ik zet de look vast met de Coconut Primer Water. Dit product kan als primer onder je make-up gebruikt worden, maar ook als setting spray over je make-up. Het verfrist, hydrateert en fixeert.

make-up van de hema

Het Primer Water heeft een verfrissende kokosgeur. Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van kokos, maar mocht je hier wel van houden dan ga je deze geur lekker vinden. De kokos is sterk aanwezig. De spray verneveld heel fijn over het gezicht en trekt snel in de huid.

Meer primer dan setting

Mijn make-up heeft de hele dag goed gezeten, al merkte ik wel dat deze spray niet zo goed samenging met de Jelly Highlighter. Mijn highlighter begon wat te klonteren, dit droog vervolgens snel op waardoor het geheel niet meer zo mooi was. Ik kan de spray meer als primer dan als setting spray aanraden. Hij is namelijk wel lekker verfrissend en hydrateert daadwerkelijk de huid!

Shop de Coconut spray hier online

 

Long Lasting Nail Polish

We sluiten de review af met twee zomerse nagellakjes. Ik ontving de Long Lasting Nail Polish in de kleuren 62 red en 63 bronze. Deze nagellakjes bevatten argan olie en hebben een krachtige formule waardoor ze lang blijven zitten.

make-up van de hema

Ik heb vier van mijn nagels voorzien van een laagje van de rode nagellak. Op mijn ringvinger bracht ik de bronskleurige nagellak aan. Het kwastje is redelijk dik waardoor ik in een keer mijn nagel kon bedekken.

make-up van de hema

De rode lak heeft een licht glanzende finish en dekte al in één laagje. Van de bronskleurige lak had ik een tweede laag nodig. Dit komt omdat deze nagellak een glitter finish heeft.

Extreem snel droog

De nagellak is extreem snel droog, na twee minuten kon ik mijn nagels al licht aanraken. Voor een langhoudend resultaat raad ik je wel aan om een topcoat te gebruiken. Ik deed dit niet en na drie dagen waren al enkele nagels weer ‘terug bij af’.

Mijn eindoordeel

Ik ben over het algemeen erg tevreden over de producten uit de zomercollectie van HEMA. Vooral over de gezicht- en oogpalettes ben ik erg te spreken.

De Jelly Highlighters zijn erg uniek en zeker leuk om eens te proberen. Over de lipsticks ben ik wat minder enthousiast en ook het Primer Water is niet mijn favoriet, althans niet als setting spray.

De nagellak is prima! Al met al zijn het leuke budget-vriendelijke make-up producten voor in de zomer.

Shop jouw HEMA beautyproducten hier online

Lees ook