Vegan make-up voor een vriendelijk prijsje

18:12 - 10:55
luistertijd 18:12 - leestijd 10:55

Onlangs lanceerde HEMA een volledig nieuwe make-up collectie genaamd B.A.E (before anything else). Er zijn meer dan 100 nieuwe producten aan het vaste make-up assortiment toegevoegd. Het goede nieuws is dat deze make-up lijn 100% vegan is! Ik heb al veel goede verhalen gehoord over de producten en ben dus erg benieuwd wat ik ervan ga vinden.

We starten met een lipmasker en een primer!

Een goede basis is belangrijk voor een langhoudende look. Voordat ik mijn huid van make-up ga voorzien leek het mij wel leuk om gebruik te maken van het Hydrogel Lipmasker. Daarna breng ik de Banana Secret make-up primer aan over het hele gezicht.

Hydrogel Lipmasker

Het Hydrogel Lipmasker heeft vochtregulerende en revitaliserende eigenschappen waarmee je je lippen optimaal kunt hydrateren. Het masker zou droge en gebarsten lippen moeten verzachten en glad maken. Mijn lippen zijn momenteel behoorlijk droog dus dit maskertje kan ik zeker wel gebruiken!

Shop hier online

 

Het roze/transparant gekleurde maskertje is groot genoeg om de lippen te bedekken. Ik heb hem 15 minuten laten zitten en dit voelde heerlijk verkoelend aan. Het rubber maskertje is lichtelijk misvormd maar het zou de vorm van een mond moeten voorstellen.

Wat ik erg fijn vind aan dit masker is dat hij goed op zijn plaats blijft zitten en niet afzakt. Het resultaat is niet enorm opvallend. Mijn lippen zijn niet echt vrij van lijntjes maar voelen wel zacht en redelijk glad aan. Het is lekker om zo’n maskertje eens te gebruiken maar het is geen absolute must.

Shop hier online

Banana Secret Make-Up Primer

Voor de foundation en de concealer breng ik altijd een primer aan. De B.A.E Banana Secret Make-Up Primer dient als basis voor de rest van de make-up en zorgt ervoor dat de poriën worden geminimaliseerd, als we HEMA mogen geloven natuurlijk. De primer is overigens vrij van siliconen.

Ik verdeel mijn primer altijd royaal over het gezicht. De kleur is geel en hij ruikt enorm naar banaan. Ken je de Danoontje toetjes nog? De gele bananen smaak is exact waar dit naar ruikt. De primer smeert transparant uit en is een beetje plakkerig. Dat is een goed teken want we willen natuurlijk dat de rest van de make-up goed blijft zitten. Hij werkt redelijk porieverkleinend door het blur-effect wat de primer nalaat.

Shop hier online

 

Door naar de foundation en concealer..

Ik hecht altijd heel veel waarde aan een egale huid en hou zeker wel van een goed dekkende foundation en concealer. In de maandfavorieten van afgelopen maand kon je al lezen dat ik fan ben van de Shake Up Skin Tint Foundation. Deze foundation test ik vandaag uitgebreid in combinatie met de No More Spots Concealer.

Shake Up Skin Tint Foundation

Ik kocht de Shake Up Skin Tint Foundation in de eerste week nadat HEMA de nieuwste B.A.E collectie gelanceerd had. Ik had er op YouTube al veel goede verhalen over gehoord en de schattige verpakking sprak mij ook erg aan. De foundation zou een hoge dekking moeten bieden en een langdurig matterend effect moeten geven. Ik gebruik de lichtste kleur 01 natural tan.

Shop de foundation hier online

 

Een erg hoge dekking biedt de foundation naar mijn mening niet. Ik vind het meer een medium dekking die je eventueel verder op kunt bouwen. Het resultaat vind ik erg natuurlijk en mijn huid ziet er mooi egaal uit. Door de vloeibare textuur heb je maar weinig product nodig.

Mooi!

Ik ben erg onder de indruk van deze foundation, zeker voor de lage prijs die je ervoor betaald. De foundation is momenteel in maar zes kleuren verkrijgbaar en dat vind ik jammer om te zien. Heel veel keuze heb je dus niet. Hopelijk wordt het assortiment in de toekomst verder uitgebreid, want ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om deze fijne budget foundation uit te proberen 😉

Shop de foundation hier online

 

No More Spots Concealer

Ik maak vandaag gebruik van de lichtste kleur van de No More Spots Concealer,  01 light. HEMA claimt dat de concealer in een handomdraai donkere kringen en oneffenheden zou  moeten verbergen. Nu heb ik niet zoveel last van donkere kringen, maar ik heb wel een aantal oneffenheden. Daarnaast gebruik ik een concealer graag voor een verhelderend effect.

Ik heb de concealer onder mijn ogen, op de brug van mijn neus, op mijn voorhoofd en op mijn kin aangebracht. Het resultaat vind ik mooi egaal en de concealer bedekt wel degelijk mijn oneffenheden. De textuur is behoorlijk vloeibaar maar voelt bij het aanbrengen wel creamy en zacht aan.

Je hebt maar weinig van het product nodig. Helaas trekt hij wel een beetje in de lijntjes onder mijn ogen, ik ga de concealer dan ook nog even goed afpoederen.

Van mij had de concealer nog één tintje lichter gemogen voor een echt verhelderend effect. Het is nu namelijk precies dezelfde kleur als de foundation.

Shop hier online

 

Tijd voor blush en highlighter!

Om de gezichtsmake-up helemaal af te maken breng ik de Blush in a Tube en de Highlighter Glow Ball aan. Ik ben echt dol op highlighter en breng ook dagelijks een beetje blush aan voor een gezonde gloed.

Blush in a Tube

Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen groot fan ben van vloeibare blushes. Vaak blenden ze niet mooi samen met de huid en blijven ze altijd een beetje plakkerig aanvoelen. Ik ben benieuwd wat ik van de Blush in a Tube ga vinden. Ik test hem in de kleur 03 Sweetie Pie. 

Laten we eerst eens kijken naar de swatch..

Uhm.. dit had ik dus echt niet verwacht toen ik de verpakking zag. Ik dacht een mooie nude-/perzikkleurige blush uitgekozen te hebben maar de swatch zegt iets heel anders. Op mijn vingers lijkt hij behoorlijk roze en daarnaast zitten er ook veel glitters in. Iets wat ik niet zag aankomen, maar het maakt me wel extra nieuwsgierig.

De substantie van de blush vind ik erg fijn. Hij is lekker dik en voelt creamy aan waardoor hij redelijk goed uit te blenden is. Het was nog wel even zoeken hoe en waarmee ik hem precies aan moest brengen. Door deppende bewegingen te maken met mijn vingers ging dit wel aardig goed.

Gelukkig is de kleur niet zo donker op mijn wangen als op de swatch. De glitters zie je wel goed zitten. Je hebt ook heel veel laagjes nodig om überhaupt iets te zien. Ik vind dit geen slecht product maar ik hou het toch liever bij mijn poeder blushes.

Shop hier online

 

Highlighter Glow Ball

De Highlighter Glow Ball 01 jupiter is een goudkleurige highlighter in de vorm van een planeet met een crème achtige textuur. Uit ervaring weet ik dat poeder highlighters vaak meer blindingzijn dan crème highlighters. Zoals jullie misschien al weten houd ik van een mooie aanwezige glow. Ik hoop dat deze highlighter mij kan verrassen!

Ik heb de highlighter met mijn vingertoppen aangebracht op mijn jukbeenderen, het topje van mijn neus, de neusbrug en de cupidoboog. Ik ben oprecht teleurgesteld in de pigmentatie van dit product. Ik weet dat niet iedereen van een heftige glow houdt, maar je ziet hier bijna geen glanzende gloed.

Op mijn cupidoboog vind ik hem wel mooi en op het puntje van mijn neus ook. Misschien is hij gewoon niet zo geschikt voor de grotere oppervlakten. De creamy textuur voel je overigens ook zitten op de huid en hij blijft een beetje plakken. Dit is geen geschikt product voor mij!

Shop hier online

 

Een van mijn favoriete stappen.. de wenkbrauwen!

Wenkbrauwen maken de look. Ik gebruik zelf vaak een pomade voor het invullen van mijn wenkbrauwen, maar ik kan ook goed overweg met een potloodje. Vandaag test ik de B.A.E wenkbrauwpen in de kleur 03 dark.

Brow Wonder Fill & Define Pencil

Dit wenkbrauwpotlood zou moeten helpen bij moeiteloos tekenen van haartjes voor het perfectioneren van je wenkbrauwen. Het potloodje is mooi dun, dus ik heb het gevoel dat je daarmee wel precies zou kunnen werken. De borstel aan het andere uiteinde van de pen zou moeten helpen bij het creëren van een gedefinieerde wenkbrauwlook.

De kleur is overduidelijk te donker voor mij, maar dat is helemaal mijn eigen schuld. Het potlood is niet te hard maar ook zeker niet te zacht. De dekking is goed op te bouwen en met de vorm van het potloodje heb ik inderdaad heel precies kunnen werken. Het borsteltje doet voor mijn gevoel niet veel.

Ik weet echt niet precies wat ik er nu eigenlijk mee moet doen. In ruil daarvoor had ik liever een spoolie gehad om mijn wenkbrauwhaartjes echt goed mee door kunnen borstelen, maar ja dat is natuurlijk niet zo origineel meer 😉

Shop hier online

 

We gaan een mooie ooglook creëren!

Met het Sunset Eye Shadow Palette hoop ik vandaag een mooie look te kunnen creëren. Het palette bestaat uit negen kleuren waarmee je zowel een subtiele dagelijkse look of een opvallende party look mee kan maken.

De kleuren vind ik op het eerste oog erg op elkaar lijken. Ik zie veel bruine tinten met hier een daar een rood of goud accent. Ook lijkt het erop dat alle kleuren shimmers zijn. Interessant.. een volledige glitter look.

Laten we de swatches eens bekijken..

De kleuren bevatten inderdaad allemaal een glansje, maar ik ben wel zeer verrast door het pigment van de oogschaduws. De poeders voelen allemaal erg droog aan totdat ze in aanraking met de huid komen. Hoewel ik niet onder de indruk ben van de variatie in kleuren ben ik wel heel benieuwd hoe intens de kleuren op mijn ogen zullen zijn.

Ik ben echt zwaar onder de indruk van de pigmentatie. De kleuren zijn makkelijk te blenden en hebben allemaal een mooie warme ondertoon. Ik heb de 2ekleur in het rijtje gebruik voor in de crease, de 8ekleur in de buitenste ooghoeken, de 7ekleur op het bewegend ooglid, de 8een 9ekleur onder mijn ogen en de 1ekleur in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot.

Het enige nadeel is dat de poeders wat fall-out hebben. Kleine deeltjes oogschaduw vallen op mijn wimpers en jukbeenderen. Deze zijn gelukkig wel weg te vegen met een poederkwast, zonder dat het vlekken achterlaat.

Shop hier online

 

De ogen voorzien van eyeliner en mascara

Mijn ooglook sluit ik altijd af met een eyeliner en mascara. Wings maken kan ik niet, maar ik zet wel altijd een zo strak en dun mogelijk lijntje op mijn wimperrand. Vandaag probeer ik dat met de 12h Matte Deep Black Eyeliner Pen. Vervolgens breng ik een laagje van de Lash in a Tube Volume Waterproof Mascara aan op mijn al redelijk lange wimpers.

12h Matte Deep Black Eyeliner Pen

De nieuwe eyeliner pen heeft een matte finish, is gitzwart van kleur, blijft 12 uur lang zitten, is waterproof én is veegvast. Als ik dit allemaal mag geloven heb ik mijn favoriete eyeliner geloof ik wel gevonden. Ik ben benieuwd!

De eyeliner voelt enorm droog aan tijdens de applicatie. Hij is niet erg vloeibaar en ik moet echt een aantal keren over hetzelfde stukje heen gaan om genoeg pigment te krijgen. Zeker bij de buitenste ooghoek verliep dit nogal stroef. Een mooie wing zetten gaat hiermee nóg moeilijker. HEMA adviseert de eyeliner op zijn kop te bewaren, maar blijkbaar doen ze dat in de winkel ook niet aangezien de liner super droog is. De punt is wel lekker strak en dun, daar kun je nauwkeurig mee werken. Hij blijft ook lang zitten en gaat er zelfs met make-up remover moeilijk af. Zwaar onder de indruk ben ik van deze eyeliner niet, maar je kan er dus wel gewoon een lijntje mee zetten.

Shop hier online

 

Lash in a Tube Volume Waterproof Mascara

Hoe leuk ziet deze mascara eruit? De Lash in a Tube mascara zou voor een volumineus effect moeten zorgen. De mascara is smudge- en waterproof. Ik heb redelijk lange wimpers van mezelf maar ben erg benieuwd wat deze mascara voor mijn wimpers gaat doen.

Heel veel extra volume geeft de mascara naar mijn idee niet. Wel vind ik dat de wimpers mooi gesepareerd zijn en ze hebben een flinke lift gekregen. De mascara is redelijk dik van textuur maar laat ondanks dat geen klontjes in de wimpers achter. De mascara is goed zwart en ook moeilijk te verwijderen. Hij is dus inderdaad waterproof ;). Een prima mascara!

Shop hier online

 

Last but not least.. de lippen!

We sluiten de look af met de lippen. Ik ontving de matte vloeibare lippenstift in de kleur 02 beauty junkie. De lipstick zou een zijdezachte matte finish moeten hebben die tot 8 uur lang blijft zitten.

Het is een vrolijke koraalroze kleur. Ideaal voor in de lente. Ik ben zelf groot fan van liquid lipsticks en hoop dan ook dat deze lang blijft zitten.

De kleur vind ik heel mooi en fris. Helaas dekt de liquid lipstick niet direct met een laagje. Je hebt ruim twee tot drie laagjes nodig. Op bovenstaande foto zie je ook dat de lipstick de lijntjes in mijn lippen benadrukt en kun je zien dat hij op sommige plekjes simpelweg niet goed pakt.

Hij droogt wel snel op maar je voelt hem gelukkig niet goed zitten. De matte poederachtige finish vind ik ook mooi. Maar nu de grote vraag.. blijft hij 8 uur lang zitten?

Nee. Helaas heeft de lipstick mijn heerlijke pasta bij Happy Italy niet overleeft. Met drinken houdt hij wel prima, maar kom dus niet in de buurt van vettig voedsel want zo blijf je je lipstick natuurlijk bijwerken 😉

Shop hier online

 

Dian’s eindoordeel

Ik vond het erg leuk om de nieuwe vegan make-up lijn van de HEMA te mogen testen. Als ik eerlijk ben zijn deze producten echt een hit or miss. Over de producten voor de basis van het gezicht zoals het lipmasker, de primer, de foundation en de concealer ben ik zeer enthousiast. Ook het oogschaduwpalette is erg fijn, zeker voor de prijs. De blush en de highlighter zal ik niet zo snel meer gebruiken, evenals de eyeliner. De mascara, wenkbrauwpen en lipstick vind ik niet heel bijzonder maar zijn ook zeker niet slecht.

Ik vind de B.A.E make-up lijn over het algemeen zeer geslaagd en ik hoop dat het assortiment in de toekomst verder wordt uitgebreid met meer diversiteit in kleuren.

Shop hier online

 

Lees ook