Een effectieve behandeling met langdurig resultaat

04:44 - 02:50
luistertijd 04:44 - leestijd 02:50

Er is een spectaculaire nieuwe behandeling tegen acne ontwikkeld in Amerika, en deze is sinds kort ook bij de Amstelzijde Kliniek te ondergaan.

Minder talgproductie

Het heet Sebacia, en is gebaseerd op de inwerking van gouddeeltjes in de huid, met behulp van de warmte van laser. Het goud geleidt de warmte van de laser heel goed, waardoor de talgklieren krimpen. Ze zullen minder talg produceren en het resultaat is langdurig.

Alternatief voor medicijnen

Hiermee biedt de behandeling een mooi alternatief voor acne-medicatie. De acne-vrije resultaten lopen op tot 70%-85% na 12 maanden, zo blijkt uit studies.

De uitkomsten zijn zo positief dat ze onlangs ook gepresenteerd zijn op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Dermatology. De methode heeft een FDA-goedkeuring in Amerika gekregen.

Oorzaken acne

Acne is een heel vervelende huidaandoening die wordt veroorzaakt door een te grote hoeveelheid talg, vuil dat de poriën verstopt en bacteriën die zich tegoed doen aan de huidtalg en zich gemakkelijk vermenigvuldigen dankzij deze voedingsbodem.

Huidtherapeute Sanne Wissels

Zo werkt het…

Huidtherapeute Sanne, werkzaam bij de Amstelzijde Kliniek in Ouderkerk aan de Amstel, is zeer te spreken over deze nieuwe methodiek. Ze vertelt ons hoe het werkt….

Gouddeeltjes inmasseren

‘Het is een kuurbehandeling waarbij je binnen drie weken drie behandelingen krijgt. Eerst masseer ik een serum met gouden microdeeltjes in de huid met een massageapparaat die dankzij de juiste frequentie en snelheid de goudpartikels in de huid laat opnemen.

Impact van laserwarmte

‘Direct daarna zet ik een laser op de huid die het huidoppervlak verwarmt, maar vooral ook de gouddeeltjes verwarmt. De gouddeeltjes worden door het massageapparaat in de talgklier gebracht en absorberen de warmte van de laser. Door deze lokale opwarming beschadigt de talgklier en zal deze minder actief zijn werk kunnen doen.

Het resultaat van de warmteblootstelling is dat de talgklieren krimpen. Een laserbehandeling alleen zal nooit zo effectief de talgklieren kunnen bereiken. Door de opwarming van de gouddeeltjes (die zich bevinden in de talgklier) wordt er hele lokale schade aangericht in de talgklier. Sebacia is in staat de drie factoren aan te pakken die bij acne een rol spelen.

Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Ontstekingen door talg het grootste probleem

Uit onderzoek blijkt dat de talgklieren krimpen naar een normaal formaat. Hierdoor komt er dus ook minder talg vrij. Talg is het grootste probleem bij acne: het veroorzaakt ontstekingen bij een te grote hoeveelheid die op de huid blijft liggen. De warmte van de laser doodt ook meteen de bacteriën die de acne veroorzaken.

Sebacia is een ideale behandeling voor Acne Vulgaris, waarbij de acne ook echt actief is. We zien de acne als het ware ‘uitblussen’.

 

sebacia amstelzijde

 

Langdurig resultaat

Het resultaat met Sebacia is langdurig: een afname van acne-opvlammingen met maar liefst 85% na twaalf maanden. Slechts 8 tot 14% kregen alsnog systemische medicatie (medicijnen) voorgeschreven 6 tot 12 maanden na behandeling met Sebacia.

Voor en na de behandeling

Alleen de talgklieren

Het mooie van deze behandeling is dat het alleen op de talgklieren effect heeft en niet op het omliggende weefsel. Hiermee is het ook veiliger dan bijvoorbeeld de zogeheten systemische behandelingen, zoals Roaccutane. Medicijnen die het hele lichaam door gaan.

Dat neemt niet weg dat het soms wel noodzakelijk kan zijn om beide behandelingen te doen. Dit is nooit uit te sluiten. Dat geldt ook voor andere therapieën: soms kan het nuttig zijn om Sebacia te combineren met andere therapieën.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van een ‘gewone’ acne behandeling?

Bijwerkingen

Uit 1600 behandelingen is naar voren gekomen dat de bijwerkingen vergelijkbaar zijn met die van laserontharing: lichte roodheid en zwelling. Soms kan een acne even opvlammen. De huid wordt na behandeling ook met een coolpack gekalmeerd.

 

Lees ook