Bekijk de video om alle stappen te volgen!

10:19 - 06:11
luistertijd 10:19 - leestijd 06:11

Onlangs kreeg ik een mail met de vraag of ik als een van de eersten een nieuw revolutionair beauty product zou willen testen, wat het was bleef nog geheim. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Enkele dagen later stond de postbezorger op de stoep met het nieuwste gezichtsreinigingsapparaat van FOREO, de LUNA 3. Wat een verrassing! In dit artikel ga ik hem uitgebreid uittesten. 

Een nieuwe toevoeging aan de LUNA-lijn

Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord van de populaire gezichtsreinigingsapparaten van FOREO. De LUNA apparaten staan dan ook hoog in het lijstje van FOREO’s bestsellers. Ik heb enorm veel positieve reviews gelezen over de LUNA 2 toen deze net uitkwam. Dit maakte mij dan ook direct nieuwsgierig naar de LUNA 3, de nieuwste toevoeging aan het FOREO assortiment.

Shop de Foreo hier online

 

LUNA 2 vs LUNA 3

LUNA 2 is specifiek ontworpen om het ontstaan van vlekken te minimaliseren en tegelijkertijd aandacht te besteden aan de veroudering van de huid. LUNA 3 is meer gericht op de snelle reiniging na het sporten en focust zich op een egale, stralende, stevige maar vooral schone huid als resultaat.

Beide apparaten bieden een reinigingsroutine van slechts 1 minuut. De LUNA 2 beschikt nog over een anti-aging modus die ook 1 minuut duurt. De LUNA 3 bevat echter vier verschillende massagebehandelingen die qua lengte variëren van 2 tot 4 minuten. LUNA 3 is volledig te bedienen via de FOREO app die je op je telefoon kunt downloaden.

LUNA 3 heeft in verhouding tot LUNA 2:

De voordelen van LUNA 3

LUNA 3 komt in drie verschillende varianten. Je hebt een apparaat voor de normale huid (roze), voor de gevoelige huid (paars) en voor de gecombineerde huid (blauw). Ik gebruik zelf het apparaat voor de normale huid.

Het apparaat heeft in totaal 16 verschillende standen waarmee je de sonische intensiteit hoger of lager kunt zetten. Met slechts één oplaadbeurt is LUNA 3 al 650 keer te gebruiken, dat is bizar veel. 

Reinigen en masseren via een app

De LUNA 3 is te gebruiken in combinatie met de FOREO app die je van te voren moet installeren op je telefoon. Het werkt heel simpel. Je selecteert LUNA 3 in de app en koppelt deze vervolgens door de ‘AAN’ knop aan de achterkant van het apparaat vijf seconde in te drukken. Dan is het tijd om de stand te bepalen. Ik zet mijn FOREO op stand 8, dit lijkt me prima voor zo’n eerste keer. Ik kan de stand later altijd nog aanpassen in de app.

In het pakketje zit tevens een snoertje waarmee je het apparaat op kan laden, al verwacht ik dat niet vaak te hoeven doen gezien de lange batterijduur van LUNA 3. Ook krijg je een sample van het FOREO Serum Serum Serum erbij, deze is te gebruiken in combinatie met de massagestand waarover ik het later in dit artikel nog ga hebben.

Slechts 1 minuut reinigen

Het reinigingsproces duurt slecht 1 minuut. Binnen die tijd dringen 8000 sonische pulsaties de huid binnen om onder andere vuil, olie, talg, make-up resten en dode huid te verwijderen. Ik ben benieuwd hoe schoon de huid nu echt na 1 minuut zal zijn, het klinkt naar mijn mening nogal kort voor een écht goede reiniging. Maar we zullen het zien!

Siliconen borstelharen

Het apparaat is 100% waterproof en kan zelfs onder de douche gebruikt worden. Daarnaast zijn de borstelharen, net als de rest van het apparaat, gemaakt van siliconen. Dit is 35 keer hygiënischer dan nylon borstelharen.

Massagefunctie

Naast een reinigingsroutine heb je met LUNA 3 ook de mogelijkheid  om verschillende massagebehandelingen uit te voeren. Dit doe je met de achterkant van het apparaat. Er zijn vier verschillende massagemogelijkheden:

Via de FOREO app is de massage heel makkelijk te volgen. Er wordt stap voor stap voor gedaan in welke richting je het apparaat moet bewegen en deze stappen worden ook hardop uitgesproken. Zet dus vooral het geluid van je telefoon aan 😉

Shop de Foreo hier online

 

Hoe werkt het?

Voordat je aan de slag gaat met LUNA 3 is het belangrijk om je make-up goed te verwijderen. LUNA 3 verwijdert namelijk geen make-up, alleen eventuele restjes. Daarna is het een kwestie van het volgen van een aantal simpele stappen:

Mocht je alle stappen in actie willen zien, bekijk dan het onderstaande filmpje waarin ik kennis maak met FOREO LUNA 3:

Een heerlijk verwenmomentje vanuit huis

Ik heb de FOREO LUNA 3 nu al een tijdje kunnen testen en moet eerlijk zeggen dat ik het een heel fijn apparaat vind. Ik heb echter een paar op- of aanmerkingen die ik graag met je deel.

Shop de Foreo hier online

 

Mijn mening over het reinigen

Bij de reiniging vind ik het persoonlijk fijner om de cleanser eerst over mijn gezicht te verdelen omdat ik anders het idee heb dat deze teveel op dezelfde plek wordt ingewerkt. Nu is alles vast netjes verdeeld. Ik vind het best apart dat de reiniging van de neus niet in de app wordt meegenomen. Daarom zet ik het apparaat na een minuut nog eens 8 seconde aan om mijn neus toch nog mee te nemen.

De siliconen borstelhaartjes voelen heerlijk zacht aan op de huid. Ik ben begonnen bij stand 8 maar werk inmiddels met stand 12. Kijk voor jezelf een beetje wat je huid aankan, het moet natuurlijk niet te gevoelig gaan worden. Ik heb zelf geen last van roodheid en het doet ook zeker geen pijn. Mijn huid voelt na het gebruik van de LUNA 3 intens zacht aan, ook glad en zelfs helemaal schoon.

Ik had zo mijn twijfels over de korte reinigingstijd van 1 minuut, als ik eerlijk ben vind ik het net te kort. Mijn huid ziet er echt prima uit, maar het idee dat je na 1 minuut reinigen al klaar bent klopt niet voor mij. Misschien komt dat gewoon omdat ik mijn huid nog veel langer met de LUNA 3 wil verwennen, want het voelde echt heerlijk aan.

Shop de Foreo hier online

 

Mijn mening over de massagestand

Ik heb niks aan te merken op de massagebehandelingen. De lengtes van de behandelingen zijn prima en ik heb het idee dat het Serum Serum Serum, in combinatie met de trillingen van binnenuit, mijn huid daadwerkelijk strakker en steviger maken.

Ik raad je wel aan om de massagetechnieken altijd met een serum uit te voeren, zonder serum voelt het veel te stroef aan en kan het wel pijn gaan doen. De massages zijn heel fijn te volgen in de app en geven mijn huid een gezonde gloed.

Al met al..

vind ik de FOREO LUNA 3 echt een topapparaat. Ik gebruik hem iedere dag met veel plezier in de ochtend en in de avond. Het is een zachte manier van een elektrische gezichtsreiniging en de intensiteit van de sonische pulsaties zijn helemaal naar eigen wens in te stellen. De massagestand is echt een verwenmomentje voor mezelf, heerlijk!

Shop de Foreo hier online

Lees ook