Siliconen reiniging is zacht maar zeer effectief

08:30 - 05:06
luistertijd 08:30 - leestijd 05:06

Getest Foreo Luna reinigings tool

Simone test voor ons de salonuitvoering van de Foreo Luna – de Foreo Luna Pro – en geeft tevens tips voor een goede reiniging. Want daar schort het nog wel eens aan, volgens Simone.

Het belang van een goede reiniging

Geen enkel onderdeel van huidverbetering is naar mijn mening zo ondergewaardeerd als de reiniging, zegt Schoonheidsspecialiste en BeautyJournaal tester Simone van den Bos. ‘De reiniging van het gezicht wordt vaak nog gezien als bijzaak en een vermoeiend tijdrovend ritueel. Even vluchtig in de avond wat milk op een watje en klaar is kees. En in de ochtend een lekkere plons water voldoet toch zeker ook wel?’

Profielfoto Simone

Een goede reiniging zorgt ervoor dat alle werkstoffen in je serums en crèmes goed kunnen worden opgenomen zonder dat deze zich eerst een weg moeten banen door huidvetten, resten make-up en dode huidcellen. En tegenwoordig zijn er zoveel mooie producten en beauty tools die het reinigen een genot maken.

Eentje ervan laat ik je in dit artikel zien; de salonuitvoering van de Foreo Luna. Er is ook een consumentenuitvoering voor thuisgebruik verkrijgbaar – de Mini en de Lunda 2) Het verschil leg ik je straks uit.

Wat is de Foreo Luna?

De Foreo Luna is anders dan de meeste reinigingsborstels die op dit moment op de markt zijn. Alleen al vanwege de vorm (een beetje eivormig maar dan wat platter) de lichtgevende onderkant en de leuke pastelkleuren (paars, roze, mint, crème en wit) waarin deze tool verkrijgbaar is en het strakke design, is het een aanwinst voor in je badkamer. Bovendien heeft het siliconen nopjes en geen haren.

Homepage Foreo Luna

Sonische techniek

Reinigen wordt bij de Foreo Luna gecombineerd met anti-aging voordelen. De Foreo gebruikt een sonische techniek. Dit betekent dat er niets vibreert of draait, maar dat er zo’n 8000 pulsaties per minuut plaatsvinden welke op milde wijze vuil, talg en make-up resten van je huid verwijderen. In 2 minuten in de ochtend en avond zorgt dat voor een betere structuur en uitstraling van je huid. Je teint oogt verfijnder en frisser.

Siliconen

Daarnaast is de Foreo ook nog eens gemaakt van siliconen, waardoor er zich geen vuil en vet aan kan hechten. De Foreo zorgt voor een hygiënische behandeling keer op keer, is waterbestendig en oplaadbaar. Bijkomend voordeel van de siliconen is dat je geen borstels hoeft te vervangen en dat gaat geld schelen!

Tip: Gebruik de Foreo nooit tezamen met een product op basis van klei of een peeling product. Deze kunnen de siliconen aantasten.

Hoe gebruik je de Foreo Luna?

De Foreo Luna kun je makkelijk aan je huidige reinigingsritueel toevoegen. Ik adviseer je de huid eerst te reinigen met een reiniging op oliebasis. Dit verwijdert makkelijk overtollig vet en make-up van de huid zonder deze uit te drogen en is geschikt voor ieder huidtype. Na deze stap komt de Foreo om de hoek kijken. Belangrijk is dat je kiest voor een reinigingsproduct dat past bij jouw specifieke huidtype voor een grondige, maar zachte reiniging.

Ik ben fan van Environ

In mijn salon gebruik ik de producten van Environ. Environ is ontwikkeld door Dr. Desmond Fernandes, een dermatoloog uit Zuid-Afrika. Hij was een van de eersten die Vitamine A in voldoende hoge concentraties gebruikte om de huid wezenlijk en zichtbaar te verbeteren. Het merk behoort tot de top van huidverzorgingsmerken wereldwijd en ik werk al vele jaren met prachtige resultaten door mijn behandelingen en producten in mijn instituut.

Environ heeft diverse reinigingsproducten voor de verschillende huidtypes:

Beautyjournaal schreef eerder een artikel over effectieve huidreiniging met Environ. Klik hier om het artikel te lezen.

Aan de slag

Breng de voor jou geschikte cleanser aan op je gezicht, hals en decolleté, en maak je huid daarna licht vochtig door met je vingertoppen wat water licht in te masseren. Houd de Foreo onder de kraan (geen zorgen: de Foreo is 100% waterproof en kan dus ook onder de douche gebruikt worden). Door je huid en de Foreo wat te bevochtigen, is het makkelijker om hem vloeiend over je huid te bewegen. De Foreo is licht van gewicht en ligt daarom ook lekker in de hand en daardoor kun je hem ook makkelijk kantelen zodat je ieder plekje op je gezicht, hals en decolleté mee kunt nemen.

Simone test Foreo Luna Pro cleansing tool

Hoe werken de knopjes?

Met een druk op de middelste knop zet je de Foreo aan. Met de min en plus knop kun je de intensiteit van de pulsen regelen. Wanneer je voor het eerst start, kun je het beste niet meteen de Foreo op volle sterkte gebruiken wanneer je een gevoelige huid hebt. Wanneer je wat meer gewend bent, merk je vanzelf wanneer je wat intensiever kunt gaan reinigen. Of gebruik gewoon de stand die bij jou prettig aanvoelt. Harder is niet per definitie beter.

Wanneer je opnieuw op de middelste knop drukt, zet je het toestel in de pauze stand. Overigens stopt de Foreo na 2 minuten automatisch. Wanneer je na deze 2 minuten opnieuw op de middelste knop drukt, begint de achterkant van het toestel te pulseren voor de anti-aging functie. Met deze stand kun je serums en crèmes heerlijk inmasseren voor een intenser resultaat. Deze functie is uniek voor de Foreo Luna Pro, de ‘gewone’ Foreo Luna voor thuisgebruik heeft geen pulsatiefunctie, alleen een reinigingsfunctie (de eerste 2 minuten).

Foreo VoorkantNopjes

Zoals je kunt zien op de foto heeft de Foreo aan de top verschillende diktes in siliconen nopjes. Wat dikker aan de ronde bovenste rand tot wat fijner halverwege de Foreo. De dikkere nopjes kun je gebruiken om grondiger te reinigen. Dit doe je door de Foreo meer loodrecht op de betreffende plek te zetten en zachtjes de borstel heen en weer te bewegen. Doe dit op plekken waar dode huidcellen zich vaak ophopen, zoals de neus-lippenplooi, kuiltje onder de onderlip, tussen de wenkbrauwen en op de slapen. Op de slapen kunnen vooral bij brildragers verstopte poriën voorkomen.

Wanneer je de Foreo meer plat op de huid plaatst, gebruik je alle nopjes en is de reiniging wat minder intensief. Zorg dat je nooit teveel druk uitoefent op het apparaat. Het apparaat zelf doet het werk, wees lief voor je huid!

Tip: Foreo heeft ook een versie die speciaal geschikt is voor de meer gevoelige huidtypen. Dit type Foreo beschikt niet over de siliconen nopjes maar heeft aan beide kanten horizontale ribbels.

Foreo AchterkantReinigen en anti-aging in één (alleen op de salonuitvoering)

De achterkant van de Foreo heeft alleen een aantal horizontale ribbels. Deze ribbels dienen voor het anti-aging effect van de behandeling. Na de 2 minuten reinigen dep je je huid droog en breng een lotion aan. Daarna je oogcrème, serums en dag- of nachtcrème. Start de anti-aging functie van de Foreo en masseer vervolgens deze producten in. De pulsaties voelen heerlijk aan en geven je huid een mini-massage. Na de behandeling met de Foreo voel je je huid nog heerlijk ‘nadeinen’.

Je zit nooit zonder!

Wat ook niet onbelangrijk is, is dat de batterij ontzettend lang meegaat. Met een uur lang opladen kun je 300 behandelingen uitvoeren! Je neemt de Foreo dus ook makkelijk mee op reis, want zeker op zonnige bestemmingen, waar je je gezicht insmeert met SPF, is een goede reiniging van belang!

Het verschil tussen de Pro, de Mini en de Luna 2

Note: Bij Douglas zijn de Mini en de Luna en Luna 2 te koop. Ze zien er ongeveer hetzelfde uit maar zijn minder krachtig dan de Pro. De Pro heeft twee motortjes, de Luna 2 (de meest geavanceerde voor consumente) heeft 1 motortje.

 

Lees ook