Cosmeticaclaims Marketingtrends Monique schrijft Zakenpraat

Monique vertelt op Gezondheidsnieuws radio over de beste werkzame stoffen in cosmetica

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Wat is Monique’s favoriete lijstje….ze vertelt het!

Monique vertelt op Gezondheidsnieuws radio

Onlangs vertelde ik aan radiomaker en gezondheidspsycholoog (met een voorliefde voor huidverzorging) Frank Ruiters over de beste werkzame stoffen in huidverzorgingsproducten. Hiervan is een podcast gemaakt en die kun je hier beluisteren.

BELUISTER HIER MIJN UITZENDING OP GEZONDHEIDSNIEUWS RADIO

 

Ook geef ik een tip hoe je kan zien dat huidverzorging op je huid werkt (of niet)…want daar is schitterende apparatuur voor!

Nog even ter inleiding:

Cosmeticabedrijven kunnen op huidverzorgingsproducten de claim zetten dat ze je huidveroudering aanpakken. Of er staat op het doosje dat ze de rimpels verminderen.
Monique Lindeboom van Beautyjournaal.nl laat weten dat het lastig is om die claims te onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek. Er zijn wel daadwerkelijk stoffen die de huid écht helpen.

Wetenschappelijk onderzoek naar die claims is volgens Monique niet altijd nodig om werkzaamheid aan te tonen. Het is namelijk mogelijk om met fotoapparatuur te bekijken wat er op en in de huid gebeurt. Men kan daarmee onderzoeken wat een product doet met pigmentvlekken, huidverslapping en fijne rimpels.

Effectieve ingrediënten:
* Antioxidanten, met name: vitamine A (retinol), vitamin C, vitamin E
* Zuren om de huid te peelen, zoals: glycolzuur, alfahydroxyzuur (AHA), beta hydroxyzuur (BHA) en melkzuur
* Vetstoffen: plantaardige oliën of ceramiden
* Peptiden. Dat zijn signaalstoffen die zicht hechten op receptoren op celniveau, opdat huidfuncties verbeteren

Serieuze programma’s voor huidverbetering bevatten deze stoffen. Het is een zoektocht om de juiste serums en crèmes te vinden. Beautyjournaal probeert je daarbij te helpen. Schoonheidssalons bieden volgens Monique de meest fantastische effectieve producten aan, wat een beter aanbod is dan wat je in de winkels vindt.

Antioxidanten kun je natuurlijk ook in een pilvorm oraal innemen. Het lijkt er wel op dat de huid deze stoffen dan als laatste krijgt. Ze worden immers ook in andere lichaamsprocessen gebruikt.

In ons dagelijks leven worden we vaak blootgesteld aan stoffen die de hormoonhuishouding verstoren. Dat geldt voor bijvoorbeeld oxybenzone (UV-filter) en bepaalde parabenen. Dergelijke stoffen kunnen langzaam gaan stapelen in het lichaam en elkaars effecten versterken.

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.