Geen geld, en je wordt er vrolijk van!

05:12 - 03:07
luistertijd 05:12 - leestijd 03:07

Kocostar, een Koreaans cosmetica merk met natuurlijke ingrediënten. Less make-up, more skin care, dat is waar Kocostar voor staat. Laten we eens gaan kijken of ze deze belofte waar kunnen maken?

Kocostar Slice Mask Sheet Pineapple

Een tijdje geleden alweer mocht ik dit masker meenemen op vakantie, bestemming: Gran Canaria. Een masker wat helemaal past bij deze tropische temperaturen, want ik kan wel zeggen dat mijn huid op het moment wat vochtarm is, wat resulteert in her en der een gerstekorrel.

Shop hier online

 

De claims:

Als ik naar de lijst van werkstoffen kijk zie ik veel fruitextracten met als werking: vocht inbrengend en huidverzachtend. Een van de voornaamste werkstoffen zijn: het ananas fruit extract.

Deze is rijk aan vitamine C en ondersteunt de collageen productie, wat de basis van een stevige huid bewerkstelligt. Het papaya fruit extract werkt op de elasticiteit van de huid en de antioxidanten kunnen de genezing van wondjes versnellen.

Het gebruik

Uit de fleurige verpakking komen de schijfjes tevoorschijn. De schijfjes zitten aan beide zijdes vastgeplakt op een doorzichtig plasticje.

Omdat het een gezichts-en lichaamsmasker is mag je de schijfjes aanbrengen waar je maar wil. Als de huid maar goed gereinigd is! Ik besluit ze op mijn gezicht te leggen en zoveel mogelijk van mijn gezicht ermee te bedekken. Dit is best een gepuzzel.

De rest van het serum breng ik aan op de overige delen (hals en decolleté) die niet worden bedekt door een schijfje “ananas”.

Ik had verwacht dat de geur heel zoet zou zijn, gezien de uitstraling van de verpakking en de schijfjes, maar ik kan zeggen dat de geur helemaal niet overheersend is. Door het windje voelt het masker ook nog eens lekker verkoelend aan. Heerlijk!

Shop hier online

 

Na 20 min. haal ik de schijfjes eraf. Ik merk dat er veel van het serum door mijn huid is opgenomen omdat de schijfjes nagenoeg droog zijn. De vloeistof wat over is gebleven op mijn huid plakt wel een beetje.

Uit ervaring weet ik dat dit vaker bij sheet maskers voorkomt. De resterende vloeistof masseer ik stevig in en na het aanbrengen van mijn zonneproduct is dit snel verholpen en ingetrokken. Mijn huid voelt echt verzadigd en ik vind dat hij een mooi gezonde glans heeft. Daarnaast voelt het ook iets strakker en steviger aan.

Patricia’s huid na het slice masker

Kocostar Slice Mask Sheet Watermelon

Dit masker is geschikt voor een droge en/of vochtarme huid en geeft de huid een oppepper en heeft een vochtherstellende werking. Het werkt kalmerend en verhoogd de elasticiteit en vochtbalans in de huid door het watermeloen extract dat is toegevoegd.

Shop hier online

 

Ook deze schijfjes hebben een fijne geur, heerlijk fris en gelukkig niet te overheersend. Net als de ananasschijfjes voelen deze ook heel mild aan op de huid, geen irritatie, zelfs geen prikkeltje of tinteling.

Shop hier online

 

Het resultaat na 20 min: Mijn huid ziet er frisser en stralender uit door de glow die is ontstaan, maar vooral heel egaal. Mijn huid oogt zelfs zo egaal dat ik mijn gebruikelijke foundation wel weg kan laten. Alleen wat concealer, bronzing en blush volstaan. Less make-up, more skincare, deze claim hebben ze waargemaakt!

Eind conclusie

Hele leuke variant van het sheetmasker, leuke vrolijke kleurtjes, de schijfjes zijn ook mooi vormgegeven, echt tot in detail, daar word ik blij van! Als je plaatselijk een schijfje wil aanbrengen op bijv. een droog of vochtarm plekje in het gezicht dan is dit erg handig. Persoonlijk gaat mijn voorkeur toch uit naar een masker die mijn hele huid bedekt.

De prijs/kwaliteit verhouding is top, want deze maskers met daarin 12 schijfjes kosten maar €3,95 per stuk. Ik ben erg benieuwd naar de overige maskers, deze ga ik zeker nog eens uitproberen.

Shop hier online

Lees ook